• Informacje na temat:

    brokuły zapiekane żółtym serem

Przepisy na temat: brokuły zapiekane żółtym serem
  • ...0,5 kg mielonego mięsa; 2 cebule; czosnek; sos do spaghetti; 2 serki topione; groszek konserwowy, brokuły; kalafior, ser żółty.

  • Delikatne brokuły, kremowy sos to pyszne i sycące danie.

  • Lazania brokułowa z udkami

    ...) 2 pomidory opakowanie lazanii olej Przygotowanie: 1. Mięso udek pokrój w kostkę. Papryki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż mięso z paprykami. Brokuły gotuj 5 min w osolonej wodzie. Odcedź, rozdrobnij. Czosnek posiekaj. Pomidory sparz, pokrój. Mięso z paprykami, brokuły, oregano, czosnek i pomidory wymieszaj, przypraw. 2. Płaty lazanii ugotuj w osolonej...

  • Smaczny pomysł na "Zapiekane brokuły"

  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    ...wołowinę możesz z powodzeniem zastąpić mielonym mięsem z indyka, a oryginalny parmezan - utartym drobno oscypkiem lub serem parmino. Orecchiette szpinakowe Składniki: pakowanie makaronu orecchiette(...). papryczką. Fusilli z pesto i serem Składniki: opakowanie makaronu fusilli (świderki), słoiczek pesto bazyliowego, 3 mięsiste pomidory, tarty parmezan do posypania dania, cytryna, sól, świeża bazylia do...

  • Danie, proste, pyszne i szybkie:)

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    .... Marchewkę pokroić w kostkę, brokuły podzielić na różyczki. Resztę brokuła pokroić w kostkę. Szalotkę i imbir obrać i pokroić w drobną kostkę. 50 ml, bulionu, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową, curry, imbir i szalotkę włożyć do garnka i zagotować. Dodać marchewki i dusić pod przykryciem 12-15 minut. W innym garnku zagotować 50 ml bulionu, dodać brokuły i dusić pod przykryciem ok 10 minut. Warzywa...

  • Smaczny pomysł na "Brokuły zapiekane z łososiem"

  • ciekawsza wersja sadzonych jajek

Artykuły na temat: brokuły zapiekane żółtym serem
  • Sposób na rybkę

    .... W naczyniu żaroodpornym układaj ryby, brokuły i sos pomidorowo-paprykowy. Posyp startym serem i resztą tymianku. Wstaw na 25 min do piekarnika nagrzanego do 175 st. C. Gulasz rybny Składniki: 800(...) g masła, 30 g sera żółtego. Przygotowanie: Filety rybne umyj, osusz i pokrój na 4 kawałki. Skrop sokiem z cytryny, posól i przykryte włóż do lodówki. Z papryk wyjmij gniazda i miąższ pokrój. Brokuły...

  • Charakterystyczne zielone warzywa, przypominające kalafiory, zrobiły na naszych stołach imponującą karierę. Najpierw wyparły same kalafiory jako jarzynę do obiadu, by następnie rozgościć się w garnkach z zupą, w makaronach, misach sałatkowych... Gdzie jeszcze można je spotkać i za co je tak kochamy? Brokuły to warzywa z rodziny kapustowatych, zwane także kapustą szparagową. Pochodzą z Cypru, a hodujemy je już od trzech tysięcy lat. Największą popularnością cieszyły się, i nadal cieszą, we...

  • Naleśnikowe różności

    Klasyczne z serem to łatwizna! Ale z brokułami, szpinakiem lub kaczką? Wspaniałe!

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Jak je przyrządzać? Z czym podawać? Przekonaj się sam. Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem tętniczym brokuły są...

  • Dania z patelni

    .... Przemieszać. Gotową frittatę wyjąć z piekarnika, odstawić na 10 minut. Pokroić na porcje. Podawać z sałatką pomidorową. Kotlety zapiekane pod serem Składniki na 2 porcje: 40 dag zielonej(...). Posypać startym żółtym serem. Przykryć i dusić pod przykryciem 2 minuty. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Posiekać i posypać gotowe danie. Podawać od razu. Omlet...

  • Wrzody, nadciśnienie, cukrzyca, otyłość, a nawet nowotwory - przed tymi wszystkimi schorzeniami może uchronić nas jedno, niepozorne warzywo, które na szczęście w naszym kraju staje się coraz bardziej popularne. Smaczne i zdrowe brokuły przywędrowały do nas z rejonu Morza Śródziemnego. Mieszkańcy tamtych krajów doceniają je od tysięcy lat, jednak Polacy poznali je dopiero w XVIII wieku. Początkowo były tylko egzotyczną nowinką, z rzadka goszczącą na naszych stołach, jednak sytuacja ta z...

  • Zapiekanka z ziemniaczanym purée

    Przygotowanie: Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie ok. 10 minut, odcedzamy i studzimy. Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy w osolonej wodzie aż będą miękkie, odcedzamy. Rozgniatamy tłuczkiem, dodajemy mleko i 20 g masła, dobrze mieszamy. Doprawiamy pieprzem i solą. W rondelku roztapiamy masło, dodajemy warzywny wywar i starty żółty ser, doprowadzamy...

  • Żółte sery są bardzo odżywcze i z tego powodu powinny znaleźć się w codziennym jadłospisie. Chociaż zawierają sporo tłuszczu i kalorii, jedzone z umiarem, mają bardzo pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Zdjęcie 123rf Z badań przeprowadzonych przez szwedzkich naukowców (wnioski opublikowano w "American Journal of Clinical Nutrition") wynika, że spożywanie sera żółtego może zmniejszać ryzyko występowania raka jelita grubego u kobiet i raka prostaty u mężczyzn, jest świetnym źródłem białka dla...

  • Rozdrażnione jelita: Co je ukoi?

    ...kiedy popadnie! Zrezygnuj z pokarmów, które potęgują dolegliwości - a więc wzdymających warzyw. Należą do nich cebula, czosnek, kapusta, kalafior, brokuły, fasola, kukurydza... Jelitom nie służy też mleko...

  • Jako wielbicielka wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów postanowiłam sprawdzić, czy to, co kupujemy w sklepie jest rzeczywiście żółtym serem. Jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłam, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Czy kupowany w sklepie "ser" to naprawdę ser? Fot. 123RF.COM/PICSEL Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się to obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance....