• Informacje na temat:

    brokułowo-serowa

Przepisy na temat: brokułowo-serowa
Artykuły na temat: brokułowo-serowa
  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Barbara. Ciasto 200 g wody25 g świeżych drożdży2 łyżeczki cukru600 g mąki pszennej200 g jogurtu naturalnego1 łyżeczka soli2 łyżki oliwy z oliwek Farsz z jagnięciną olej rzepakowy do podsmażenia mięsa500 g mielonego mięsa jagnięcegoskórka starta z jednej limonkisok wyciśnięty z dwóch limonek1 garść świeżej mięty50 g śmietanki 30%sól do smakupieprz do smakumąka do podsypania ciasta Farsz serowy 125 g sera...

  • W ósmym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Tomasz zaprezentował jurorom przepis na japoński sernik. Jiggly cheesecake (sernik japoński)250 g serka śmietankowego50 g masła100 ml mleka6 jajek60 g mąki pszennej20 g skrobi kukurydzianej1 łyżka soku z cytryny140 g drobnego cukru Sos pomarańczowy do sernika5-6 pomarańczy4-5 łyżek cukru100 ml likieru pomarańczowegomiód akacjowy do smaku Jiggly cheesecake (sernik japoński)W kąpieli wodnej połączyć serek, masło i mleko. Schłodzić. Oddzielić żółtka...

  • W ósmym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Barbara zaprezentowała jurorom przepis na sernik na kruchym spodzie. Kruche ciasto40 g orzechów włoskich40 g suszonej żurawiny100 g cukru200 g masła1 duża szczypta soli300 g mąki pszennej2 łyżeczki ekstraktu waniliowego1 jajko50 g mąki migdałowejgroch do wysypania na ciasto Masa serowa200 g białej czekoladyskórka starta z 1 pomarańczyskórka starta z 1 cytryny600 g zmielonego tłustego twarogu 150 g serka mascarpone3 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki...

  • Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Z okazji 10. urodzin Smakera prezentujemy wam najpopularniejsze przepisy na ten przysmak. Fot. 123RF/Picsel Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym....

  • W siódmym odcinku "Bake Off Junior" Marysia zaprezentowała galerię smaków w formie kulek mocy. Orzechowo-serowo-gruszkowe 110 g miękkiego masła 230 g masła orzechowego (bez cukru) 420 g mąki jaglanej 2 łyżeczki stewii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 ml mleka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 3 jajka 1 szklanka orzechów laskowych 2 gruszki konferencje 2 łyżki oleju 100 ml wina marsala 4 łyżki miodu 200 g obranych orzechów włoskich 100 g sera gorgonzola 50 g sera danablu 150 g serka...

  • Wiktoria przygotowała przepyszny deser z ciasteczkami, masą serową, lemon crud i frużeliną malinową. Zobaczcie jak łatwo można go przygotować samodzielnie. Ciastka:160 g mąki żytniej jasnej1 łyżeczka proszku do pieczenia100 g zimnego masła70 g brązowego cukru1 jajko Masa serowa:1 cytryna1 szklanka jogurtu greckiego (w temperaturze pokojowej)250 g serka mascarpone 0,5 szklanki cukru pudru1 szklanka śmietany kremówki 36% (schłodzonej)2,5 łyżeczki żelatyny w proszku lub 3 listki żelatyny 50 ml...

  • Sernik przygotowany według tego przepisu wychodzi aksamitnie gładki i puszysty, jak chmurka. Składniki: Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 2 jajka 100 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Ok. 75 g śmietanki 36% 150 g białej czekolady (połamanej na małe kawałki) Spód: 250 g kruchych ciasteczek (zmiksowanych) 2 łyżeczki przyprawy korzennej Ok. 60 g roztopionego masła Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Do środka wsypać zmiksowane ciasteczka, dodać masło. Wszystko...

  • Anastazja Stypułkowska otrzymała wyróżnienie od jurorów, za wspaniałe połączenie słodko-słonego smaku w swoim autorskim przepisie. Jeśli chcesz wypróbować pomysł na sernik, zobacz, co będzie ci potrzebne. Składniki na spód: 90 g mąki migdałowej50 g mąki pszennej20 g cukru pudru30 g masła50 g masła orzechowego1 żółtkoduża szczypta soli morskiej drobnoziarnistej Składniki na poncz do gruszek: 1-2 l wodyszklanka cukru100 ml likieru amarettosok wyciśnięty z 1 cytryny5 małych gruszekSkładniki na...

  • Zwykle stosujemy go jako dodatek, jednak czasem ser może stać się prawdziwą gwiazdą w naszej kuchni. Oto kilka przepisów, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim fanom serów. Fot. 123RF/Picsel Legenda głosi, że ser został przypadkowo wynaleziony przez pewnego Araba, który konno przemierzał pustynię, mając w bukłakach duży zapas mleka. Kiedy zatrzymał się, aby ugasić pragnienie, ze zdziwieniem stwierdził, że mleko zmieniło się w mętną ciecz. Spragniony mężczyzna nie miał wyboru - musiał...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...