• Informacje na temat:

    brokuł lekko żółty nadaje sie do jedzenia

Przepisy na temat: brokuł lekko żółty nadaje sie do jedzenia
  • Pyszna sałatka z warzywami i dobrze przyprawionym kurczakiem z dodatkiem prażonych pestek słonecznika. Idealnie nadaje się na uroczyste kolacje.

  • Ogórki lekko pod kiszone, idealne na upalne dni.

  • Kiedy pierwszy raz jadlam salatke z brokulów, zupełnie nie zdawalam sobie sprawy z tego, ze brokuły byly surowe. Myslalm, ze byly krótko gotowane, poniewaz byly bardzo delikatne. W rzeczywistosci brokuly sa tylko krojone na male kawalki, a twarda lodyga jest usunieta. Nastepnie sa marynowane w lekkim sosie majonezowym z odrobina cukru i odrobina octu winnego. Polaczenie tych trzech skladników nadaje im slodki, ostry i kremowy smak i dodatkowo je zmiekcza. Do tej wspanialej...

  • Od dawna wiadomo, że miód jest prozdrowotnym elementem diety.

  • Szybko, smacznie, tanio. Obiad, zakąska?, przystawka.

  • Najlepszy do kanapek

  • Kuchenne włosko-polskie pojednanie ;-D

  • Jest to danie lekkie,nadające się doskonale jako potrawa dla osób dbających o zdrowie i wagę ciała. Papryka ostra wspomaga krążenie . Danie aromatyczne i ostre.

  • Do kiszenia użyłam jasnych ogórków o rynkowej nazwie kiszeniaki Śremskie. Jest to najlepszy gatunek ogórków do kiszenia. Po ukiszeniu są twarde i nie robią się w środku puste.

Artykuły na temat: brokuł lekko żółty nadaje sie do jedzenia
  • Kolagenowe dopalacze. Trzy sposoby na zwiększenie produkcji kolagenu i młodszy wygląd

    ...brokułach.Witamin rozpuszczalnych w tłuszczach szukaj w owocach morza, tłustych rybach, jak śledź, łosoś czy pstrąg oraz w orzechach, mleku, maśle, wątróbce. Witaminę A znajdziesz w żółtych(...) zmarszczki na swojej twarzy, to znak, że tam właśnie go ubyło. Ta białkowa sprężynka jest niezastąpiona, nadaje elastyczność i utrzymuje jędrność. Zwisający podbródek, opadnięte powieki, "pelikany", czyli...

  • Wybranie odpowiedniego oleju może stanowić nie lada wyzwanie. W końcu nie każdy z nich nadaje się do smażenia, a niektóre możemy spożywać tylko na zimno. Podpowiadamy, w jaki sposób najlepiej je stosować. Fot. 123RF W ostatnich latach, coraz więcej osób stara się odżywiać w świadomy sposób. Czytamy etykiety, kupujemy ekologiczne produkty i unikamy fast-foodów, a wszystko po to, by jak najdłużej cieszyć się pełnią zdrowia. Czasem zdarza się, że nawet zdrowy produkt, gdy jest źle wykorzystany,...

  • Co jeść w pracy?

    ...dużą porcję węglowodanów dla energii i właściwej pracy mózgu. Nasyci na 3-4 godziny. 330 kcal Składniki: 1 pszenna lub kukurydziana tortilla, tuńczyk w sosie własnym (pół puszki), garść sałaty(...) potrzebnych Ci nienasyconych kwasów tłuszczowych, które m.in. poprawiają nastrój. A przede wszystkim nasyci, nie obciążając żołądka tak jak mięso. Składniki: małe opakowanie krewetek w sosie własnym...

  • Wrzody, nadciśnienie, cukrzyca, otyłość, a nawet nowotwory - przed tymi wszystkimi schorzeniami może uchronić nas jedno, niepozorne warzywo, które na szczęście w naszym kraju staje się coraz bardziej popularne. Fot. 123RF/Picsel Smaczne i zdrowe brokuły przywędrowały do nas z rejonu Morza Śródziemnego. Mieszkańcy tamtych krajów doceniają je od tysięcy lat, jednak Polacy poznali je dopiero w XVIII wieku. Początkowo były tylko egzotyczną nowinką, z rzadka goszczącą na naszych stołach, jednak...

  • Dieta antyrakowa

    Chcesz coś zrobić dla siebie? W takim razie zwróć uwagę na to, co masz na talerzu – bo za każdym razem, gdy wybierasz posiłek, podejmujesz decyzję, która dotyczy twojego zdrowia.

  • W większości polskich domów po świętach lodówki pękają w szwach. Wędliny, sery, resztki pieczeni, sporo pieczywa - zdarza się, że produkty te trafiają do kosza, chociaż nie są zepsute i można je ponownie wykorzystać do przygotowania smacznych i sycących dań. Jak to zrobić? Chętnie podpowiemy! Pomysł nr 1: BigosPolacy uwielbiają proste i pożywne dania jednogarnkowe. Dlatego aromatyczny bigos czy sycący gulasz to doskonały sposób na wykorzystanie resztek! Jeśli po świętach zostało ci sporo...

  • Żółte sery są bardzo odżywcze i z tego powodu powinny znaleźć się w codziennym jadłospisie. Chociaż zawierają sporo tłuszczu i kalorii, jedzone z umiarem, mają bardzo pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Zdjęcie 123rf Z badań przeprowadzonych przez szwedzkich naukowców (wnioski opublikowano w "American Journal of Clinical Nutrition") wynika, że spożywanie sera żółtego może zmniejszać ryzyko występowania raka jelita grubego u kobiet i raka prostaty u mężczyzn, jest świetnym źródłem białka dla...

  • Koniec lata i pożegnanie z bikini to nie powód, żeby zapomnieć o zdrowym odżywianiu. Bogate w niezbędne dla organizmu wartości odżywcze posiłki to podstawa zróżnicowanej diety. Co zrobić, by po wakacjach nadal być w formie i wbić się w ulubione dżinsy? Liczne diety na bazie ryżu są wystarczającym dowodem, że warto dołączać go do codziennych dań. Bogaty w potas ryż zawiera jednocześnie mało sodu, co umożliwia usuwanie nadmiaru wody z organizmu. Równowaga kwasowo-zasadowa, jaką zapewnia...

  • Już za parę chwil najgorętsze święto tego roku, czyli Dzień Zakochanych! Dla wszystkich, którzy nie mają jeszcze pomysłu co podarować swojej drugiej połówce z pomocą przychodzi Smaker.pl. Fot. 123RF/Picsel Redakcja w pocie czoła przygotowuje wyjątkowy przewodnik po najbardziej romantycznych i afrodyzjakalnych potrawach. Dla zaostrzenia apetytu już dzisiaj publikujemy jeden z 69 pomysłów na Walentynki. Babeczki imbirowe Składniki: -25 dag mąki -2 łyżki proszku do pieczenia -szczypta soli -2...

  • Osiem godzin w pracy, a w środku dnia łapie nas wilczy głód. Nierzadko sięgamy wówczas po kaloryczne i niezbyt zdrowe przekąski. A może by tak zmienić swoje nawyki żywieniowe? W końcu wystarczy kilka chwil, aby przygotować smaczną sałatkę, którą bez problemu możemy zjeść nawet przy biurku. Fot. 123RF/Picsel Z badań wynika, że obiad w pracy oznacza dla statystycznego Polaka kanapkę jedzoną pośpiesznie przy komputerze. Tymczasem badania wskazują, że zjedzenie odpowiedniego posiłku w pracy w...