• Informacje na temat:

    braki z cebulką i czosnkiem

Przepisy na temat: braki z cebulką i czosnkiem
  • Pyszne danie dla miłośników krewetek

  • Gdy zostanie nam za dużo ugotowanych ziemniaków warto wykorzystać je w taki sposób. Paluchy są chrupiące na zewnątrz, mięciutkie w środku. Przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut. Od dziś będą często gościły na moim stole.

  • przede wszystkim smaczne ale i oczywiście szybkie do zrobienia. Fajnie smakują w chlebkach pita

  • Sprawdzony przepis na "Udka z pieczarkami i cebulką"

  • Wypróbowany przepis na "Schabowy z musem i cebulką"

  • Jakiś czas temu przygotowywałam burgery, w których wykorzystałam podsmażoną cebulką. Ten patent sprawdził się idealnie, dlatego postanowiłam również wykorzystać ją w tortillach z kurczaczkiem i świeżymi warzywami. Tutaj również i ta cebulka mnie nie zawiodła. Zapraszam :)

  • Pyszne wydanie duszonego królika. Mięso jest kruche i delikatne. Polecam!!!

  • Wyśmienite danie. Nie tylko dla miłośników wątróbki! Delikatne mięso w połączeniu z dymnym boczkiem i aromatyczną cebulką sprawi, że nawet osoba nie lubiąca wątróbki zmieni zdanie!

  • Bardzo ciekawa i szybka w przygotowaniu przystawka. Będzie także idealna na śniadanie wielkanocne :)

  • Dzisiaj zapraszam na smakowitą i pożywną zupę grzybową z dodatkiem cennego czosnku niedźwiedziego. A dlaczego jest on taki cenny? Oprócz tego, że posiada wszystkie właściwości zwykłego czosnku, zawiera więcej związków siarki, które wzmacniają nasz układ odpornościowy oraz korzystnie wpływają na układ sercowo - naczyniowy, a także wspomagają trawienie. Związki siarki działają jak silny przeciwutleniacz, chronią przed działaniem wolnych rodników oraz zapobiegają infekcjom. Czosnek niedźwiedzi...

Artykuły na temat: braki z cebulką i czosnkiem
  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    ...w wersji wegetariańskiej, albo z dodatkiem ostrej kiełbasy, która nada daniu niepowtarzalny aromat. Pokrój ją w plasterki i wrzuć wraz z cebulką, papryką i wyciśniętym czosnkiem na rozgrzaną patelnię...

  • Wszyscy znamy czosnek i jego właściwości, ale mało kto kojarzy, że istnieje tzw. czarny czosnek, którego działanie prozdrowotne i wartości odżywcze znacznie przewyższają moc tego pospolitego. Czarny czosnek pochodzi z Korei, coraz większą popularność zyskuje jendak w Chinach, Japonii i USA. Był dobrze znany już w starożytności i uznawany za lekarstwo wydłużające życie, a nawet zapewniające nieśmiertelność. W Polsce wciąż trudno go zdobyć, ale warto poszukać w sklepach z ekologiczną...

  • Nowe diety lepsze od Dukana

    ...i łyżeczkę wody lub octu ryżowego. Zjedz z sałatką z młodego szpinaku, kilku orzechów włoskich, pokrojoną w piórka cebulką czerwoną, serem gorgonzola. Polej sałatkę sosem winegret Między posiłkami Stosując(...) Obiad: papryka nadziewana. Ugotuj brązowy ryż w osolonej wodzie z dodatkiem curry. Wymieszaj z mielonym, doprawionym solą i pieprzem mięsem z indyka i zeszkloną na patelni cebulką. Nadziej wydrążoną...

  • Gdy dopadnie cię zmęczenie, nie musisz ratować się kolejną filiżanką kawy. Nieustanny brak energii to problem wielu osób. Na szczęście znamy naturalne sposoby na zlikwidowanie go. Wielu z nas bardzo często zmaga się ze spadkiem formy i nagłą utratą energii. Na aptecznych półkach bez problemu znajdziemy różnego rodzaju syntetyczne suplementy witamin, które mają pomagać nam w walce z tym stanem rzeczy. Warto jednak zastanowić się przez kilka chwil zanim sięgniemy po farmaceutyki, gdyż...

  • Jak wzmocnić odporność i uniknąć przeziębienia?

    Dni stają się krótsze, za oknem mniej słońca, a ranki i wieczory są coraz chłodniejsze. Dlatego warto już teraz przygotować organizm do walki z wirusami i bakteriami.

  • W okresie jesienno-zimowym wielu z nas, walcząc z powszechnymi przeziębieniami i infekcjami, sięga po czosnek. Warto jednak wiedzieć, że chcąc skorzystać z wszystkich właściwości tej rośliny, powinniśmy umieć wybrać polski czosnek, a nie ten, który przywieziono do nas z Chin. Fot. 123RF Czosnek czosnkowi nierówny. Jeśli chociaż raz zdarzyło wam się zakupić główkę, która była pozbawiona charakterystycznego aromatu i smaku, z pewnością wiecie co mamy na myśli. Nasze sklepy zostały zalane...

  • Dobrana para

    ..., że zapobiegają im przyprawy: kminek, majeranek, tymianek, koperek, imbir. Na podwieczorek: Sałatka z ugotowanej białej fasoli z posiekaną natką pietruszki, czosnkiem i sosem z oliwy, soku z cytryny...

  • W okresie jesienno-zimowym wielu z nas, walcząc z powszechnymi przeziębieniami i infekcjami, sięga po czosnek. Warto jednak wiedzieć, że chcąc skorzystać z wszystkich właściwości tej rośliny, powinniśmy umieć wybrać polski czosnek, a nie ten, który przywieziono do nas z Chin. Fot. 123RF Czosnek czosnkowi nierówny. Jeśli chociaż raz zdarzyło wam się zakupić główkę, która była pozbawiona charakterystycznego aromatu i smaku, z pewnością wiecie co mamy na myśli. Nasze sklepy zostały zalane...

  • Odzyskaj formę po zimie

    ...na oliwie cebulką i czosnkiem, połączone z pokrojonym w kostkę serem feta, szklanka soku pomidorowego z natką pietruszki podwieczorek: surówka z marchwi z jabłkiem i porem kolacja: porcja brokułów...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...