• Informacje na temat:

    boże narodzenie bez cukru

Przepisy na temat: boże narodzenie bez cukru
  • Nie jedz indyka w święta!

    Indyk pojawia się na świątecznych stołach coraz częściej, ale przecież Boże Narodzenie to nie Święto Dziękczynienia! Sprawdź, co podać, aby świąteczny obiad był naprawdę wykwintny!

  • Wigilia bez makowego rarytasu nie może się obejść, w zależności od tradycji jest to kutia, makówka albo coś innego pysznego. W moim domu mieszają się tradycje, ale to właśnie makówka skradła serca wszystkich, bo jest tak pyszna, że nie wyobrażam sobie świąt bez tej smakowitości. Serdecznie polecam :-)

  • Wypróbowany przepis na "Pieczona kaczka na Boże Narodzenie"

  • Dodane do zestawu świątecznego głównie z powodu kontrastowego koloru oraz smaku leciutko przełamanego goryczką kawy i kakao. Żeby nie było nudno. Wyśmienite ciasteczka na Boże Narodzenie, również nie wymagające wałkowania. Proporcja na około 50 sztuk.

  • Przepis na kultowy włoski deser, tym razem bez cukru

  • Ponieważ nie jestem zwolenniczką cukru zmodyfikowałam dostępne przepisy i zrobiłam własne ciasto.Wyszło świetne bez cukru i słodzika.

  • Małe, smaczne ciasteczka. Nie zawierają cukru, a są słodkie. Z podanych proporcji powinno wyjść około trzydziestu sztuk. Gorąco polecam.

  • Pyszna, przekładana szarlotka bez dodatku białego cukru.

  • Pyszne korzenne miodowe pierniczki bez dodatku cukru :)

  • Austriacki przysmak w wersji bez cukru - słodzony stewią

Artykuły na temat: boże narodzenie bez cukru
  • Co ci może zepsuć święta

    Teraz lepiej się nie rozchoruj. W Boże Narodzenie trudniej o lekarza! Przed czym się chronić?

  • Roślinne potrawy do podania na wieczerzę wigilijną i między świętami oraz podczas spotkań przy kawie i grzanym winie. „Zielona” Gwiazdka to nie tylko choinka – to uroczysty czas i dla ludzi, i dla zwierząt I czas objadania się: daktylowe praliny, chleb z orzechami i cynamonem, słonecznikowe klopsiki, marynowana na słodko cukinia, cebula z pieca - to tylko część pysznych wegańskich przepisów na niezapomniane święta. Karoline Jönsson, szwedzka blogerka kulinarna, która najchętniej je to, co...

  • Bogactwo korzennych przypraw

    ...​Trudno dziś wyobrazić sobie Boże Narodzenie bez anyżu, cynamonu, goździków, gałki muszkatołowej czy imbiru. Ich mocny aromat i korzenno-słodki smak wzbogaca świąteczne dania. Ale te aromatyczne przyprawy mają także dobroczynny wpływ na zdrowie.

  • Album zawiera opis tradycji i obrzędów związanych z Bożym Narodzeniem Znajdziemy w nim także zbiór najpiękniejszych polskich kolęd oraz pastorałek, m.in. „Anioł pasterzom mówił", „Dzisiaj w Betlejem", „Gdy śliczna Panna". Ponadto w publikacji zgromadzono receptury na dania wigilijne - znalazły się w niej przepisy na takie tradycyjne potrawy, jak: zupa migdałowa, karp po żydowsku czy kutia. A ponieważ na świątecznym stole nie może zabraknąć wypieków - zamieszczono tu również receptury na...

  • Święta? W domu

    Popularne włoskie przysłowie: Natale con i tuoi e Pasqua con chi vuoi (Boże Narodzenie z rodziną, a Wielkanoc z kim chcesz) do niedawna nie sprawdzało się w Polsce, bo silna tutejsza tradycja rodzinna powodowała, że każde święta były celebrowane w familijnym gronie.

  • Boże Narodzenie to magiczny czas, kiedy w wyjątkowy sposób dbamy o dobrą atmosferę w naszych domach. Wkładamy mnóstwo wysiłku, aby każda potrawa była idealna i prawdziwie świąteczna. Okazuje się, że o tej porze roku niektórych przypraw nie używamy jedynie ze względu na walory smakowe. „Szczęścia, pomyślności, a przede wszystkim zdrowia" - takie życzenia nie raz powtarzamy sobie w czasie świąt. Dbając o najbliższe nam osoby, z uwagą przygotowujemy każdy szczegół wigilijnej wieczerzy....

  • Wigilijny koncert trzech tenorów

    Polskie wigilijne potrawy czy tradycyjne dania w nowoczesnym wydaniu? Który z mistrzów przekona nas do swoich przepisów? Czyje ciasto zniknie pierwsze ze stołu? Zapraszamy na świąteczną ucztę, która łączy to, co najlepsze: polskie produkty, nowe receptury i kreatywny sposób przygotowania. Zapowiada się smakowite Boże Narodzenie!

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...

  • Generalne porządki, czyli jak powinniśmy sprzątać nie tylko przed świętami

    Boże Narodzenie już tuż-tuż. Czas wzmożonych przygotowań i gorączkowej krzątaniny trwa zatem w najlepsze. Przed nami jeszcze ostatnie zakupy i sklepowe gonitwy: trzeba wszak skompletować prezenty, które wręczymy naszym bliskim, i zadbać też o to, aby w spiżarce, lodówce i – rzecz bodaj najważniejsza – na wigilijnym stole niczego nie zabrakło.

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...