• Informacje na temat:

    botwinka zupka

Przepisy na temat: botwinka zupka
  • Letnia, smakowita, zdrowa zupka.

  • W sam raz na upalne dni. Zdecydowanie moja ulubiona zupa wiosenna!

  • Wiosna! A jak wiosna to koniecznie musi być pyszna, aromatyczna botwinka. Koniecznie z jajem, koperkiem i młodymi ziemniaczkami.

  • Botwinka, królowa wiosennych zup. Gotowana z młodych listków buraka ćwikłowego. Po dodaniu do niej zaledwie kilku prostych składników powstaje pyszna wiosenna zupa, która pobudza apetyt, odkwasza i odtruwa organizm. Jest lekkostrawna i bardzo prosta w przygotowaniu. Zawsze z niecierpliwością wyczekuję tych pierwszych, młodych listków - botwinkę mogłabym jeść codziennie.

  • Bardzo lubię tą zupę. Jest delikatna i sycąca jednocześnie:)

  • Sezonowa zupa ,na którą z wytęsknieniem wyczekuję przez cały rok.

  • Moja ukochana, intensywna w smaku zupa, w sam raz na początek lata. Jest smaczna, sycąca, aromatyczna i zdrowa :)

  • Pierwsza botwinka w tym roku,wyjątkowo nam smakowała :-)Uwielbiam takie letnie jedzenie.

  • Zupa bardzo wiosenna, zdrowa i smaczna.

  • Młode buraczki są już dostępne! Ja swoich jeszcze nie posadziłam, więc póki co skuszę się na te sklepowe i ponownie przygotuję pyszną botwinkę!

Artykuły na temat: botwinka zupka
  • Jak botwinka wpływa na nasze zdrowie?

    .... Dobrze wpływa na nasz apetyt, a także łagodzi nerwy. Botwinka jest warzywem łatwostrawnym, zaleca się jej stosowanie podczas infekcji i przeziębień. Na wątrobę Zupka lub sałatka z botwinki pomaga(...)Na choroby skóry Botwinka zawiera w sobie biotynę, która należy do rozpuszczalnych w wodzie witamin z grupy B, również dzięki zawartości cząsteczek siarki korzystnie wpływa na naszą cerę. Pomaga...

  • Pojawiają się na straganach i w warzywniakach na wiosnę zapowiadając otwarcie sezonu chłodnikowego. Botwina - najlepiej smakuje właśnie w maju, więc to idealna pora, by przyjrzeć się jej nieco bliżej... Fot. 123RF/Picsel Botwina doskonale nadaje się na sałatkę. Korzenie możemy drobno pokroić, a następnie zamarynować, ugotować lub upiec. Liście podajemy na surowo, wystarczy je przebrać, opłukać i podrzeć na mniejsze kawałki. Botwina idealnie komponuje się z serami, owocami, innymi warzywami, a...

  • Cała prawda o dobrym gotowaniu dla dziecka

    Pierwsza zupka na mięsku czy nie? Warzywa z wody czy na parze? Rozwiejemy twoje wątpliwości!

  • W naszym kraju każdego roku sprzedaje się aż 300 mln zupek chińskich. Teoretycznie wszyscy wiemy, że nie jest to zdrowy produkt, jednak często potrzeba zjedzenia szybkiego posiłku zwycięża nad rozsądkiem. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Dlaczego nie powinieneś jeść serków topionych? Wbrew pozorom popularne zupki błyskawiczne nie powstały w Chinach, a w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy w proszku,...

  • Mam takie małe buraczki z dużą ilością liści. I chcę z nich zrobić zupkę pyszną, botwinką zwaną. Wystarczy, że je poszatkowane ugotuję w rosołku? Czym...

  • Liście, czerwona łodyga i niewielkie korzenie. Pojawiają się na straganach i w warzywniakach na wiosnę. Botwina najlepiej smakuje właśnie teraz, więc to idealna pora, aby przyjrzeć się jej nieco bliżej... Fot. 123RF/Picsel Co zyskujemy jedząc botwinkę? Przede wszystkim doskonały środek, wzmacniający nasz układ krwionośny. Już nasze babcie doskonale wiedziały o tym, że buraki pomogą osobom cierpiącym na anemię i niedokrwistość. Ze względu na zawarte w nich substancje, w tym silne...

  • Ugotowałam sobie zupkę do pracy. Botwinkę, z młodych buraczków. Nic w tym nadzwyczajnego, wiem. Jednak to była pierwsza taka zupa w mojej karierze kulinarnej. I...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Koktajle i zupy - najłatwiejsza dieta świata

    Chcesz schudnąć, ale przeraża cię wizja ciągłego pichcenia i liczenia kalorii? Mamy dla ciebie propozycję – część posiłków zastąp koktajlami lub zupami! Szybko przekonasz się, że to skuteczny i zdrowy sposób na szczupłą sylwetkę.

  • Jak wygląda obiad u rodziny Golców? Słynni bliźniacy uchylili rąbka tajemnicy i zdradzili, jakie są ich ulubione potrawy, które pamiętają z domu. Co jedli w dzieciństwie bracia Golcowie?   Łukasz Golec wraz z żoną Edytą oraz Paweł Golec z żoną Katarzyną przygotowali w kuchni "Dzień Dobry TVN" swoje rodzinne przysmaki. Rodzina Golców przyrządziła tatara z pstrąga, kwaśnicę oraz mrówkowiec.   Na przystawkę...   Najlepszą przystawką według braci Golców jest tatar z pstrąga. Aby przygotować w...