• Informacje na temat:

    botwina spaghetti

Przepisy na temat: botwina spaghetti
  • Kuchnia na cały tydzień

    ...masła, dodaj mąkę i mleko. Zagotuj, przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Sosem polej zapiekankę, piecz 30 minut w temp. 180°C. Zielone spaghetti Sposób przygotowania 1. Groszek...

  • Smak lata zamknięty w słoikach. Gotowa zupa.

  • Dzięki dodaniu świeżego ogórka zupa zyskuje na oryginalności i świeżości.

  • Pomysł na szybki sycący obiad ;)

  • Zapewne na smakerze wiele przepisów na spaghetti już się znalazło, w końcu jest to popularne i klasyczne danie, jednak ja swój "styl" w spaghetti wypracowywałam długo, walcząc z sosami z torebek i słoików i chciałabym się tym "stylem" podzielić... http://ugotowaneserce.blogspot.com/

  • Prosty przepis na spaghetti ale jest pyszny i łatwy do przygotowania.Aromat świeżych ziół i przypraw sprawia że poczujemy się jak we Włoszech.

  • Przepisów na to danie jest wiele.Jednak postanowiłam, że podzielę się swoim.Może nie ma w nim nic nadzwyczajnego ale jest to przepis szybki, prosty i jeden z moich ulubionych. Zapraszam.;)

  • Czy wiecie, co zrobić dziś na obiad? Najpopularniejsze danie kuchni włoskiej. Z pełnoziarnistym makaronem będzie strzałem w dziesiątkę! Zmodyfikowane spaghetti według Gordona Ramsay’a wykonaniu mojego męża. Najlepsze, jakie jadłam.

  • Szybki i pyszny obiad:) Jeśli ktoś nie ma czasu na zrobienie własnego sosu można iść na łatwiznę i kupić sos gotowy:)

  • Mocno pomidorowe danie!

Artykuły na temat: botwina spaghetti
  • Korzystaj z lata i chudnij: 7 zielonych warzyw, które ci w tym pomogą

    .... Zachowuje wtedy najwięcej wartości. Wystarczy ją pokroić, skropić sosem winegret z czosnkiem i odstawić na kilka minut. Gotowe! Można zastąpić nią... spaghetti - pokroić cieniutko i tylko zblanszować we wrzątku. Z kolei grillowana w plastrach (wystarczą 3-4 minuty) zyskuje smak i nie potrzebuje już dodatku soli, cukru czy tłuszczu. BOTWINA: NAJLEPIEJ OCZYSZCZA WĄTROBĘ Co w niej ważne? Ma podobne...

  • Liście, czerwona łodyga i niewielkie korzenie. Pojawiają się na straganach i w warzywniakach na wiosnę. Botwina najlepiej smakuje właśnie teraz, więc to idealna pora, aby przyjrzeć się jej nieco bliżej... Fot. 123RF/Picsel Co zyskujemy jedząc botwinkę? Przede wszystkim doskonały środek, wzmacniający nasz układ krwionośny. Już nasze babcie doskonale wiedziały o tym, że buraki pomogą osobom cierpiącym na anemię i niedokrwistość. Ze względu na zawarte w nich substancje, w tym silne...

  • Bieganie: Kiedy i co jeść?

    ...trzech omawianych tu minerałów to, między innymi: awokado, jeżyny, maliny, daktyle, rodzynki, wiśnie, winogrona, brukselka, fasolka, groszek, pomidory, dynia, szparagi, botwina, orzechy (szczególnie(...) razowym; ryż z soczewicą; spaghetti bolognese z mąki pełnoziarnistej z mieloną soją, owsianka z migdałami i mlekiem sojowym. Tłuszcze Tłuszcze to równie popularny temat rozmów, co pogoda...

  • Pojawiają się na straganach i w warzywniakach na wiosnę zapowiadając otwarcie sezonu chłodnikowego. Botwina - najlepiej smakuje właśnie w maju, więc to idealna pora, by przyjrzeć się jej nieco bliżej... Fot. 123RF/Picsel Botwina doskonale nadaje się na sałatkę. Korzenie możemy drobno pokroić, a następnie zamarynować, ugotować lub upiec. Liście podajemy na surowo, wystarczy je przebrać, opłukać i podrzeć na mniejsze kawałki. Botwina idealnie komponuje się z serami, owocami, innymi warzywami, a...

  • Pomysły na lekkie obiadki

    ...(same lub z dodatkiem mięsa). W wersji na słodko nałóż na porcję makaronu ryżowego deserek owocowy. Nasza propozycja: Zielono-pomarańczowe spaghetti po 3. roku życia. Przygotuj porcję makaronu spaghetti. Osobno ugotuj kilka różyczek brokułów, garść zielonego groszku i pokrojoną w kostkę marchewkę. Gotowe warzywa wymieszaj z makaronem, a następnie dopraw do smaku. Potem przełóż potrawę do...

  • Lubisz błyskawiczne przepisy, w których króluje spaghetti? Jeśli tak, wybierz jeden z trzech składników, a Stefano zaprezentuje Ci pomysł na przepyszne danie. Tym razem Stefano wraz z Marco przygotują dla Ciebie dania z makaronem spaghetti. Zadecyduj czy wolisz błyskawiczne spaghetti z anchois, kurczakiem i dodatkiem zielonego pesto, czy może masz ochotę na nieskomplikowany posiłek ze spaghetti z czerwonym pesto i mozzarellą w roli głównej. Masz do wyboru również przepis na makaron z...

  • Liście, czerwona łodyga i niewielkie korzenie. Pojawiają się na straganach i w warzywniakach na wiosnę zapowiadając otwarcie sezonu chłodnikowego. Botwina - najlepiej smakuje właśnie w maju, więc to idealna pora, by przyjrzeć się jej nieco bliżej... Fot. 123RF/Picsel Oczywiście chłodnik i barszcz ukraiński to nie jedyne zastosowania botwiny. Przedstawiamy nowe, zdrowe i niskokaloryczne zastosowań tego pysznego warzywa.   Przede wszystkim botwina doskonale nadaje się na sałatkę. Korzenie...

  • Kuchnia włoska pełna jest dań znanych i lubianych dosłownie na całym świecie. Poniżej znajdziecie subiektywny wybór 10 potraw, pochodzących z różnych regionów słonecznej Italii, które obrazują niezmierzoną różnorodność smaków i aromatów. Fot. 123 RF Naszą wędrówkę zaczynamy na północy i przemieszczamy się w dół, aż na Sycylię. Risotto alla milanese (risotto po mediolańsku) To chyba jedna z najprostszych (choć czasochłonnych) i najbardziej klasycznych potraw włoskich. Swój jaskrawożółty kolor...

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...

  • Popularna autorka Kuchni włosko-polskiej oraz polsko-włoskiej odkurza swoją miłość do Włoch i dzięki temu uzyskujemy bardzo atrakcyjną, pełną kulinarnych ciekawostek, książkę o wszystkich smakach Italii. Kuchnie poszczególnych regionów różnią się między sobą, każdy z nich słynie z innej potrawy. Obok pizzy i spaghetti pojawią się przepisy na gnocchi, pasty, salsy, torte, minestre, carni, dolci. Przepisy opatrzone są komentarzem autorki, co stwarza niepowtarzalny klimat całej książki....