• Informacje na temat:

    boczniak przepisy flaki

Przepisy na temat: boczniak przepisy flaki
  • Flaki z boczniaków ostrygowatych zrobiłem po raz pierwszy tej wiosny. Wpisałem w wyszukiwarkę słowo "boczniaki" i dowiedziałem się sporo dobrego! Internet przelewa się od przepisów z wykorzystaniem tego grzyba, ale mnie w oko wyjątkowo wpadł pomysł na flaki. Przejrzałem chyba wszystkie możliwe przepisy i doszedłem do wniosku, że zrobię jak zawsze - pomieszam, zmiksuję to wszystko, dodam od siebie i powstanie danie.

  • Pyszna panierka,chrupiąca,delikatna,dietetyczna,a boczniak w takiej panierce to już delicje..Serdecznie polecam i mam nadzieję,że nie znudziły Wam się moje BOCZNIAKOWE przepisy:)

  • ulubiona "męska" zupa ;-)

  • Staropolskie proste danie, super na zakrapiane imprezy.

  • Zdjęcie nie udane i ....

  • Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

  • Super smaczne i super tanie

  • Sekretem udanego grilla jest marynata. To ona nadaje charakter potrawom z grilla, dlatego warto starannie dobrać jej składniki. To całkiem proste i pozwala na dużą dowolność. Kompozycje do marynowania mogą być słodkie, wytrawne, czy pikantne. Zależy to od naszej wyobraźni. Podstawą dobrej i smacznej marynaty jest dobór odpowiednich przypraw. Drugim ważnym składnikiem jest płyn, czyli oliwa, albo olej, ocet lub sok z cytryny, czy wino, miód. I cała gama dodatków jak np. musztarda, ketchup,...

  • uwielbiam flaki różnego pochodzenia i koniecznie z zasmażką,są bardziej syte.

  • Świetnie rozgrzewające i dodające energii danie jest idealnym posiłkiem w okresie zimowym. Flaczki tak, jak i inne podroby, aby były smaczne, wymagają odpowiedniego przyrządzenia.

Artykuły na temat: boczniak przepisy flaki
  • Jego lecznicze właściwości docenili już starożytni, a smakiem zachwycili się współcześni. Nic dziwnego - majeranek to nie tylko smaczny dodatek do dań, ale również roślina, która łagodzi wiele dolegliwości. Fot. 123RF/Picsel Majeranek znany jest na całym świecie. Należy do tej samej rodziny co oregano, z którym bywa często mylony. Jego ojczyzna to rejony Morza Śródziemnego. Mimo, że jest używany jako przyprawa w wielu częściach świata, to jednak dziko rośnie jedynie w Turcji i na Cyprze....

  • Mogłoby się wydawać, że ostatni miesiąc wakacji zachęca do leniuchowania i korzystania ze słonecznych dni. Jednak użytkownicy Smakera nie próżnowali, dostarczając wam mnóstwa inspiracji. Oto najpopularniejsze z nich. Sierpień upłynął pod przepisów, dzięki którym możecie zatrzymać smaki lata na dłużej. Prawdziwe triumfy święciły przepisy na ogórki, pomidory i cukinię. Co ciekawe, nasz ranking pokazuje, że zatęskniliście także za nieco bardziej konkretnymi i sycącymi potrawami. W odstawkę...

  • Ozór wołowy z remuladą z selera, kacze serca z harissą, sałatka z ośmiornicy, solianka na kaca, plaster miodu z wędzoną śmietaną… To nic trudnego, gdy do wspólnego gotowania zapraszają Paweł Suwała – szef kuchni restauracji Butchery & Wine i Aleksander Baron – szef kuchni restauracjo-baru Solec 44. Fot. materiały prasowe/ Wydawnictwo Dwie Siostry Dodatkowo swoje ulubione przepisy prezentują ich dostawcy. Szalony Rzeźnik, czyli Grzegorz Kwapniewski, wyjaśnia, jak zrobić naprawdę dobry rosół...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: kapusta Bez smacznej kapusty nie uda nam się przygotować dobrego bigosu. W zależności o tego, jaki rodzaj kapusty wybierzemy, otrzymamy nieco inny efekt końcowy. Niektórzy przygotowują bigos wyłącznie z kapusty kiszonej, inni z kolei wolą wykorzystać jedynie...

  • Boczniaki zyskują coraz większą popularność w naszym kraju. Znacznie łatwiej kupić je w sklepach i znaleźć ciekawy przepis z ich wykorzystaniem. Ale w jaki sposób wpływają na nasz organizm? Fot. 123RF/Picsel Większość grzybów posiada opinię smacznych chociaż niezbyt wartościowych produktów. Tymczasem istnieje szereg wyjątków od tej reguły. Jednym z nich z pewnością są boczniaki - grzyby o bardzo ciekawych właściwościach i wpływie na nasz organizm. Boczniaki pochodzą z Chin, gdzie od wielu...

  • Mikołajek i jego koledzy są wielkimi łasuchami - i to wcale nie tylko Alcest! A teraz pokazują, że gotowanie może być ogromną frajdą. Szalone szaszłyki, trzypiętrowa kanapka, skaczący popcorn - przepisy Mikołajka to mnóstwo smacznych i zabawnych dań dla małych i dużych. Rodzinne gotowanie jest coraz modniejsze, a gotowanie z Mikołajkiem - to gwarancja pysznej zabawy! Aby się o tym przekonać wystarczy wypróbować jeden z przepisów np. na Zapałki do chrupania!   Przeczytaj fragmenty...

  • Małgorzata Kalemba-Drożdż - autorka "Jadalnych kwiatów" i "Pysznych chwastów" powraca z nowymi inspiracjami do kuchni i domowego spa. Różane przepisy to pomysły na oryginalne jedzenie i naturalne kosmetyki do samodzielnego przygotowania w domowym zaciszu. Poznaj smak różanego chleba, trufli w kwiatowym pudrze czy pesto z owoców róży. Zakochaj się w balsamie do ust i luksusowym musie do ciała. Niech ogarnie cię słodka różana rozkosz! W książce znajdziecie przepisy kulinarne: Przecier różany...

  • Prezentujemy dawne receptury i współczesne smaki z książki „Kuchnia staropolska”, która właśnie ukazała się w wydawnictwie Buchmann. Jak kiedyś jadano i co na naszych stołach się zmieniło? Kuchnia staropolska była bogata i różnorodna. Wiele dań zaproponowanych w książce jest popularnych do dzisiaj, a inne - choć już zapomniane - wciąż mocno kuszą smakiem. „Kuchnia staropolska" zachęca do poszukiwania dawnych przepisów: potraw, które są zdrowe i przyrządzane z regionalnych produktów....

  • Pierwszy miesiąc nowego roku już za nami, a wy jak zwykle zaskoczyliście nas wieloma, bardzo ciekawymi przepisami. Oto lista tych, które w styczniu cieszyły się największą popularnością. Postanowiliśmy sprawdzić, które przepisy dodane do Smakera w styczniu 2017 cieszyły się największą popularnością. Sądząc po wynikach, karnawał w waszych domach trwa w najlepsze, a wy poszukujecie sprawdzonych przepisów, które z pewnością zaskoczą gości w czasie przyjęcia. Nic więc dziwnego, że na poniższej...

  • Czerwiec upłynął nam pod znakiem słońca i bardzo smacznych potraw. Przekonajcie się, które z przepisów dodanych do Smakera w ubiegłym miesiącu cieszyły się największą popularnością. Sądząc po tym, jakie przepisy najchętniej oglądaliście w czerwcu, wnioskujemy że nabraliście dużej ochoty na słodkości. Ciasta i różnego rodzaju desery bezsprzecznie króluję w podsumowaniu ubiegłego miesiąca. Widać także, że zaczęliście przygotowywać przetwory, które z pewnością przypomną wam o lecie w chłodne,...