• Informacje na temat:

    boczek ze smietana

Przepisy na temat: boczek ze smietana
  • Naleśniki z boczkiem, porem i cukinią

    Sposób przygotowania 1. Do mąki wbij jajka, wlej mleko, dodaj szczyptę soli, zmiksuj ciasto. Pora, cukinię i boczek pokrój.Na patelni rozgrzej tłuszcz, kładź trochę pora, boczku i cukini, zalej kilkoma łyżkami ciasta, rozprowadź po patelni, smaż z obu stron. 2. Aby naleśniki nie ostygły, zanim skończysz smażenie ostatniego, gotowe trzymaj w nagrzanym piekarniku. Podawaj z kwaśną śmietaną...

  • Makaron ze śmietaną i boczkiem

  • Placek z papryką i boczkiem

    Sposób przygotowania 1. Kapustę opłucz, odciśnij. Ziemniaki obierz, grubo zetrzyj, połącz z żółtkami oraz śmietaną. Masę przypraw na pikantnie solą ziołową, białym pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. 2. Papryki oczyść, miąższ pokrój w paseczki. Boczek potnij w cienkie plasterki. Blachę posmaruj tłuszczem. Na spodzie rozsmaruj masę ziemniaczaną. Na niej równomiernie rozłóż plasterki boczku...

  • Zdrowe i pyszne. Jako danie glowne lub jako przekaska.

  • Pieczony boczek po irlandzku

    Boczek zawijany z nutką cydru.

  • prosta,tania i smaczna

  • Falbanki z bekonem

    Dla miłośników dań z boczkiem

  • Wspaniała przekąska na zakrapianą imprezę.

  • Kapuśniak z boczkiem

    ...swoją objętość. Koperek umyć, posiekać. Na oddzielnej patelni przesmażyć na oleju pokrojony w słupki boczek, dodać do warzyw. Wlać wrzący wywar, dodać listek laurowy, doprawić solą i pieprzem. Gotować...

  • Mój syn uwielbia makaron pod każdą postacią, ja zresztą też, dlatego często uruchamiam swoją wyobraźnię przy gotowaniu. Dzisiejsze połączenie to po prostu poświąteczne danie, ze składników, które pozostały w lodówce :)

Artykuły na temat: boczek ze smietana
  • Tradycyjny żur z boczkiem

    ..., doprawić. Boczek pokroić jak najdrobniej, zrumienić na suchej patelni, dodać do garnka z żurkiem. 3. Jajka ugotować na twardo, obrać, podzielić na ćwiartki. Kiełbasę pokroić w talarki, zrumienić na patelni...

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Tarta z grzybami, boczkiem i parmezanem

    Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim pokrojony w kostkę boczek, a po chwili obraną i posiekaną cebulę.  Umyj dokładnie grzyby. Pokrój w plasterki i wrzuć na patelnię. Smaż wszystko około 10(...) lodówki.  Podsyp ciasto mąką, rozwałkuj i wyłóż nim formę do tarty. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i podpiecz tartę przez 12-15 minut. Następnie wyłóż na nią grzyby i boczek.  Wymieszaj jaja ze...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...

  • Nie bocz się na boczek

    ...w folię i chłodzić przez godzinę. Wyjąć z lodówki, rozwałkować i wyłożyć ciastem natłuszczoną formę do tart. Podpiec 15 minut (200°C). Boczek pokroić w cienkie paski, usmażyć, mieszając, lekko(...) kulki wielkości orzecha włoskiego. Wrzucać na osolony wrzątek, gotować około 15 minut. Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć na patelni razem z posiekaną drugą cebulą. Polać pyzy, udekorować listkami...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Sałatka ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i boczkiem

    Umyte i odsączone z wody liście szpinaku bez łodyg układamy na dnie półmiska, większe liście rwiemy na mniejsze kawałki, na nie kruszymy lub kroimy na małe kosteczki ser feta, a następnie w podłużne paski suszone pomidory. Pokrojony boczek podsmażamy na patelni aż będzie chrupiący, wykładamy go na sałatkę. Ponieważ sałatkę robiłam pierwszy raz i bałam się, że będzie za sucha, polałam ją na tym...

  • Z okazji świąt przygotowaliśmy dla Was fantastyczny prezent w postaci darmowej aplikacji Smaker.pl na urządzenia mobilne z androidem. Miło nam poinformować, że już od dzisiaj możecie przeglądać najnowsze przepisy ze Smakera korzystając z naszej darmowej aplikacji. Aplikację można pobrać ze sklepu Google play, jest ona przeznaczona na wszystkie urządzenia mobilne z systemem operacyjnym Android OS (począwszy od wersji 2.3.). Dzięki aplikacji dostęp do przepisów jest łatwy i wygodny. Po prostu...

  • Jarzynowa na gęsto z wędzonką

    Przygotowanie: 1. Boczek pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobno posiekać. Seler i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Pory oczyścić, dobrze wypłukać,...

  • Oborniki kolejny raz zapraszają na kulinarne spotkanie w malowniczym parku przy młynie Dahlmanna. „Niedziela ze smakiem” to jarmark z pysznościami, muzyczne smaczki, gotowanie i degustowanie. Nasz kulinarne show uświetnili już znani i cenieni kucharze. Gościliśmy już Karola Okrasę i Roberta Makłowicza. A w tym roku: Pascal Brodnicki gwiazdą „Niedzieli ze Smakiem" Gościem specjalnym w tym roku będzie pochodzący z francuskiego Lille kucharz, prezenter telewizyjny, autor książek kucharskich i...