• Informacje na temat:

    boczek zawijany z mięsem mielonym

Przepisy na temat: boczek zawijany z mięsem mielonym
  • Gołąbki w sosie jabłkowym

    ...szklanki wina, - 2 kwaskowate jabłka. Przygotowanie: Z kapusty oddzielić 8 liści. Ściąć w nich najgrubszy nerw, wrzucić na kilka minut do wrzątku. Pieczarki, cebulki i boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Wymieszać z mielonym mięsem, posolić i popieprzyć. Farsz układać na liściach, zawijać gołąbki. Jabłka obrać, pokroić, zalać winem. Dusić gołąbki wraz z jabłkami. Danie podać np. z ryżem...

  • Wypróbowany przepis na "Boczek zawijany z cebulką"

  • Nie jedz indyka w święta!

    .... Włożyć do osolonego wrzątku na ok. 20 minut. Cebulę i boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać brukselkę. Doprawić solą i gałką muszkatołową, dusić jeszcze 10 minut. Sos spod gęsi zlać, zebrać(...): Bagietkę, cebulę, boczek i gęsią wątróbkę pokroić w kostkę. Pietruszkę i tymianek posiekać. Olej rozgrzać na patelni, przesmażyć boczek, dodać cebulę, następnie wątróbkę. Dodać zioła, posolić i popieprzyć...

  • Smaczny pomysł na "Boczek z mielonym mięsem i ogórkami"

  • Wypróbowany przepis na "Indyk z serkiem zawijany w boczek"

  • Pyszniutkie .....w sam raz na obfity obiadek rodzinny:)

  • Klasyczna lasagne z mięsem mielonym, sosem beszamelowym i oczywiście serem. Oto przepis na najlepszą lasagne jaką kiedykolwiek jadłeś! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

  • Wielkanocna kaczka nadziewana mięsem mielonym będzie hitem na świątecznym stole.

  • Filet nadziewany szynką oraz porem, obtoczony ciastem, smaczna propozycja na obiad.

Artykuły na temat: boczek zawijany z mięsem mielonym
  • Rolowane pyszności

    ...posiekać, podsmażyć na maśle razem z grzybami. Wystudzić. Dodać tartą bułkę, ser i natkę. Przyprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i tymiankiem. Mięso wyjąć. Rozłożyć na nim farsz pieczarkowy, na wierzch poukładać boczek pokrojony w paseczki. Zwinąć starannie w ciasną roladę, spiąć wykałaczkami. Podlać kilkoma łyżkami wody. Piec ok. 50 minut (180ºC), polewając bulionem. Zapiekane...

  • Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1...

  • Gołąbki: Kapusta z niespodzianką

    Wystarczy główka kapusty i pomysł na nadzienie. Niekoniecznie z ryżem i mięsem mielonym.

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego makowca. Zobacz, w jaki sposób przygotowuje go Beata Śniechowska. Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 25 g cukru 100 ml ciepłego mleka 2 żółtka Ok. 30 g masła (w temperaturze pokojowej) Masa makowa: 200 g zmielonego maku 4 łyżki miodu Ok. 50 g rodzynków Ok. 50 suszonej żurawiny Ok. 50 g orzechów włoskich, posiekanych Ok. 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Ok. 40 g masła (w temperaturze pokojowej) 3 białka Sól...

  • Trzy sposoby na wątróbkę

    ..., kminkiem, podlewamy winem i dusimy do miękkości. Gdy wątróbka zmięknie, dodajemy keczup. Dobrze mieszamy i, jeśli trzeba, podlewamy wodą. Dusimy jeszcze 5 minut. W tym czasie boczek kroimy w kostkę(...) wałkujemy na dwa prostokąty. Na obydwa wykładamy kapustę z mięsem i wątróbką. Rolujemy, końce zawijamy pod spód. Rolady przenosimy na natłuszczoną blachę. Pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Naleśnikowe różności

    Rulony z mięsem Składniki na 2-3 porcje: Na ciasto: 1 szklanka mąki, 1 szklanka mleka, 1 jajko, sól, 1 łyżeczka oleju Na farsz: 2 nieduże marchewki, 1 szklanka mrożonego zielonego groszku, 30 dag(...) maśle. Boczek pokroić w kostkę, uprażyć na suchej patelni, ostudzić. Ser żółty zetrzeć. Wymieszać rozdrobnione brokuły z boczkiem i serem. 4 Smażyć naleśniki, nakładać farsz i składać na trójkąty...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Nie jedz indyka w święta!

    .... Włożyć do osolonego wrzątku na ok. 20 minut. Cebulę i boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać brukselkę. Doprawić solą i gałką muszkatołową, dusić jeszcze 10 minut. Sos spod gęsi zlać, zebrać(...): Bagietkę, cebulę, boczek i gęsią wątróbkę pokroić w kostkę. Pietruszkę i tymianek posiekać. Olej rozgrzać na patelni, przesmażyć boczek, dodać cebulę, następnie wątróbkę. Dodać zioła, posolić i popieprzyć...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...