• Informacje na temat:

    boczek w plastrach

Przepisy na temat: boczek w plastrach
  • Wielkanocne pomysły na wykorzystanie boczku w plastrach

    Trudno wyobrazić sobie wielkanocny stół bez aromatycznych wędlin. Wśród półmisków mięs pierwsze skrzypce gra biała kiełbasa, pasztet i boczek. Boczek serwować można jako pełnoprawną wędlinę, ale jego plastry sprawdzą się także w formie dodatku do świątecznych przekąsek. Poznajcie najlepsze pomysły na wykorzystanie boczku w plastrach.

  • Smaczny pomysł na "Roladki z indyka w plastrach boczku"

  • Plastry dyni z boczkiem

    Sposób przygotowania 1. Dynię pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj na parze. Odetnij skórę i posól. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i usmaż boczek wędzony pokrojony w plastry. Gdy się zrumieni, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i tymianek.  2. Na talerzu układaj plastry dyni owinięte w plastry smażonego boczku. Posyp przyprawami, udekoruj gałązkami natki pietruszki. Przystawkę podawaj...

  • Przepis wart wypróbowania: "Cykoria zapiekana w plastrach boczku"

  • Sałatka z grillowanych plastrów marchwi i cukinii z boczkiem

    Sezon grillowy trwa w najlepsze, a każde kolejne spotkanie przy grillu jest doskonałą okazją do wypróbowania nowych przepisów. Marynaty do mięs czy nowe wariacje szaszłyków to oczywistość – prawdziwym wyzwaniem są dodatki! Kolorowe sałatki urozmaicają grillowe menu i są lekkim akcentem, którego podczas wakacyjnych imprez nie może zabraknąć.

  • Coś dla mięsożerców. ;)

  • Pizza z boczkiem i kiełbasą

    Składniki: 1/2 kg mąki 3 dag świeżych drożdży 100 ml ciepłego mleka łyżeczka cukru 200 ml letniej wody łyżka oliwy ketchup 25 dag startego sera żółtego boczek w plastrach kiełbasa cebula(...), przykryj ściereczką, odstaw na godzinę. Formę wysmaruj tłuszczem i wyłóż ciastem, zagniatając brzegi. Poczekaj, aż urośnie. 2 Posmaruj pizzę ketchupem, wyłóż boczek, drobno posiekaną cebulę...

  • Bardzo smaczna, smakiem przypominająca smażoną kanie, cukinia panierowana w bułce tartej i w jajku. Polecam :)

  • Zapiekanka z boczkiem

    Sposób przygotowania 1. Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj, odcedź, odparuj. Przepuść przez praskę lub zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Dodaj masło, śmietanę, przeciśnięty czosnek, kurkumę. Dopraw solą i pieprzem.  2. Polędwicę umyj, pokrój w plastry, natrzyj solą i pieprzem. Na suchej patelni podsmaż pokrojony boczek, zdejmij. Wyłóż polędwicę, podsmaż z obu stron, zdejmij, dodaj masło i kurki...

  • Kiedyś mi zostały ogórki i postanowiłam je w taki sposób wykorzystać i co roku już je robię ;)

Artykuły na temat: boczek w plastrach
  • Sałatka z ziemniakami i boczkiem

    Ziemniaki ugotuj w mundurkach do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem kminku. Następnie odcedź je, ostudź i pokrój w grubsze plastry. Odstaw do ostygnięcia. W misce wymieszaj oliwę, musztardę, majonez, sól oraz pieprz. Pomidory pokrój w ćwiartki, a boczek w małą kostkę. Wszystko zrumień na patelni. Następnie dołóż ziemniaki i chwilę podsmaż. Boczek i ziemniaki przełóż do miski. Dopraw do...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Pierś otulona boczkiem

    Przygotowanie: Filety umyj, osusz. Każdy plaster mięsa przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Ser zetrzyj...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Śledź pieczony z boczkiem

    Wnętrze ryb opłucz ciepłą wodą i oprósz solą oraz pieprzem. Do środka każdej włóż anchois, plasterki jabłek i miętę. Całość skrop sokiem z cytryny. Ryby...

  • Święta tuż, tuż – przygotowania najwyższy czas zacząć! Pomimo, że Wielkanoc obchodzona jest w całej Polsce, każdy region posiada własną historię i tradycję obchodzenia tego szczególnego Święta. Fot. Materiały prasoweNa Warmii i Mazurach jeszcze do niedawna nie znano zwyczaju święcenia potraw, a śniadanie wielkanocne było dość ubogie. Na Pomorzu tradycją wielkanocną było jedzenie jajecznicy z węgorzem, a na Podlasiu do dnia dzisiejszego przygotowuje się kołacz, powszechnie znany jako sękacz....

  • Polędwiczki otulone boczkiem

    Połączenie smakowe polędwicy i boczku zachwyci niejedno podniebienie.

  • Podejrzeć mistrza kuchni przy pracy to gratka dla każdego miłośnika gotowania. Podszkolenie swoich umiejętności pod okiem szefa kuchni? Spełnienie marzeń... Pierwsze Zdrowe Warsztaty Kulinarne odbyły się w warszawskiej siedzibie firmy Bosch - w Centrum Domowych Inspiracji. Pod okiem szfea kuchni restauracji Sowa i przyjaciele - Konrada Birka - zaproszeni dziennikarze mieli okazję sparwdzić się jako autorzy wiosennych sałatek. Doskonałe produkty - gotowe mieszanki sałat Fit&Easy, przyprawy,...

  • Boczek marynowany

    .... Boczek kroimy na plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy dokładnie z każdej strony przygotowaną wcześniej marynatą i oprószamy solą oraz pieprzem. Przykryte naczynie odstawiamy do...

  • Polska pierwszym krajem w Europie, w którym debiutuje nowy styl pizzy na ręcznie wyrabianym cieście Fot. materiały prasowe Pizza Hut wprowadziła do oferty nowe ręcznie wyrabiane ciasto na zakwasie w stylu San Francisco, które debiutuje w restauracjach na terenie całego kraju. Przepis został opracowany przez zespół szefów kuchni, naukowców i ekspertów z całego świata, w tym z Polski. Rzemieślnicza pizza zdobywa rynek Pomysł stworzenia kompletnie nowego stylu ciasta do pizzy pojawił się w...