• Informacje na temat:

    boczek duszony z warzywami

Przepisy na temat: boczek duszony z warzywami
  • Kurczak z boczkiem i cebulką

    ...zmielonym czarnym pieprzem oraz ostrą i słodką mieloną papryką. Przykryj folią, włóż do lodówki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Boczek pokrój w drobną kosteczkę, wysmaż go na chrupko na suchej patelni(...) też jarzynka z duszonych warzyw w sosie pomidorowym. 

  • Przepis wart wypróbowania: "Boczek duszony z kukurydzą"

  • Sałatki makaronowe pełne warzyw

    ...makaronu. Podgrzewaj, delikatnie mieszając jeszcze ok. 1 minuty, ostudź.  3. Cukinię umyj i potnij na wąskie paseczki, np. obieraczką do warzyw. Wymieszaj z duszonymi warzywami, oprósz pieprzem. Dolej(...). Bób obierz ze skórki. Wodę w z gotowania warzyw zagotuj, włóż makaron, ugotuj go na półtwardo.  2. Cebule potnij w piórka. Boczek pokrój w paski. Obsmaż na oleju, dołóż cebulę. Smaż, aż boczek się...

  • Wypróbowany przepis na "Boczek duszony z morelami"

  • Pomidorowy ryż z boczkiem i warzywami

    ...czasu mieszając. Przed końcem duszenia dodajemy pieprz, pokrojoną natkę pietruszki i bazylię. Boczek kroimy w dużą kostkę, podsmażamy na patelni aż się zrumieni. Cebulę kroimy w piórka, papryki w kostkę, seler w półksiężyce, dodajemy warzywa do boczku razem z warzywami z puszki, dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką i sok z limonki, chwilę smażymy. Na ryżu układamy boczek z warzywami.

  • Bardzo smaczne skwary na gorąco z chlebkiem, jak i również na drugi dzień zastygnięty smalczyk z kawałkami uduszonego boczku. Polecam :)

  • Kokardki z boczkiem

    ...wymieszaj z 1 łyżką oleju. Aby nie wystygł, wstaw go do ciepłego piekarnika. 2. Boczek wędzony pokrój w kostkę i usmaż na łyżce oleju. Do podsmażonego boczku dodoaj Warzywa do makaronu (bez rozmrażania(...) z warzywami. Przełóż do głębokiego talerza i posyp parmezanem startym na tarce o drobnych oczkach. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć...

  • Polecam na obiad schab duszony z warzywami, z pysznym sosem.

  • Nie bój się cykorii

    Cykoria, poza miłym oku wyglądem, posiada delikatną gorycz, która ożywia jej smak. Ponadto świetnie komponuje się z innymi warzywami, a sposobów na jej przygotowanie jest bez liku.

  • Mięso jest soczyste, delikatne i pięknie odchodzi od kości, warzywa zaś mięciutkie, aromatyczne i słodkie. Świetny przepis na zdrowy i łatwy w wykonaniu obiad :)

Artykuły na temat: boczek duszony z warzywami
  • Talia osy: Zrzucamy boczki

    Szczuplejsza talia to marzenie każdej z nas. Im mniej zbędnych kilogramów, tym serce lepiej pracuje.

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Niedzielne mięso duszone

    ..., szynkę, golonkę, boczek. Najodpowiedniejsze do duszenia części mięsa cielęcego to: karkówka, łopatka i mostek. Aby skruszało Aby mięso skruszało i nabrało smaku, przed duszeniem warto je zamarynować(...) i zachowuje swój kształt. Zbyt długie duszenie powoduje rozgotowanie mięsa. Duszony królik z oliwkami Składniki na 4 porcje : 1 duża cebula, 2 średnie marchewki, 50 dag pomidorów, 4 udka królika...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Smaczek na lato - tagliatelle z warzywami

    ...5 minut, polac winem i dusic az caly plyn wyparuje. Doprawic sola i pieprzem. Dodac pomidory obrane ze skorki i pokrojone w kostke. Podusic 5 minut. Ugotowac tagliatelle. Boczek podsmazyc, odsaczyc tluszcz. Makaron wymieszac z warzywami, dodac skwareczki, posypac parmezanem i podawac. Antos uwielbia makarony z warzywami... a dla mnie to sposob by wiecej warzyw jadl, z makaronem jakos...

  • Nowa książka z entuzjastycznie przyjętej serii dla kulinarnych debiutantów. Raj dla podniebienia wegetarianów i osób na diecie. Smakowite spotkanie przy stole pełnym kolorowych, zdrowych, niskokalorycznych dań z warzywami w roli głównej. Są tu sałatki, przystawki, surówki, zupy i dania jednogarnkowe. Nie zabrakło też potraw z patelni, nadziewanych i z piekarnika. Dowiesz się wszystkiego o zakupie, duszeniu, blanszowaniu, parowaniu, smażeniu, zapiekaniu i grillowaniu warzyw. Specjalna tabela...

  • Tarta na bogato

    ...minut, aby farsz i boczek się zapiekły. Tarteletki z łososiem Skład na 10 sztuk: 400 g mąki, 200 g masła, 4-6 łyżek zimnej wody, sól i pieprz, 300 g tartej goudy, 3/4 szklanki śmietany 18 proc...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Sposób na placki

    ...udekorowane natką pietruszki i cienkimi plasterkami marchewki. Przygotujesz je krojąc marchewkę wzdłuż obieraczką do warzyw. Do placuszków możesz też dodać podsmażony boczek, duszone grzyby lub żółty...

  • Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają...