• Informacje na temat:

    boczek duszony

Przepisy na temat: boczek duszony
  • Wieprzowina duszona w winie

    Sposób przygotowania 1. Plastry wieprzowiny opłucz, wytrzyj, rozbij. Posyp je solą, pieprzem i ziołową przyprawą. Grzyby oczyść, ew. opłucz pod bieżącą wodą, wytrzyj i pokrój na kawałki. Boczek potnij w kosteczkę. Cebulę obierz, grubo posiekaj.  2. Na patelni rozgrzej połowę oleju. Zrumień na nim mięso. Zdejmij. Na patelni rozgrzej pozostały olej. Zeszklij na nim cebulę. Dodaj boczek. Mieszając...

  • Przepis wart wypróbowania: "Boczek duszony z kukurydzą"

  • Kurczak z boczkiem i cebulką

    ...zmielonym czarnym pieprzem oraz ostrą i słodką mieloną papryką. Przykryj folią, włóż do lodówki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Boczek pokrój w drobną kosteczkę, wysmaż go na chrupko na suchej patelni(...) też jarzynka z duszonych warzyw w sosie pomidorowym. 

  • Wypróbowany przepis na "Boczek duszony z morelami"

  • Kokardki z boczkiem

    ...wymieszaj z 1 łyżką oleju. Aby nie wystygł, wstaw go do ciepłego piekarnika. 2. Boczek wędzony pokrój w kostkę i usmaż na łyżce oleju. Do podsmażonego boczku dodoaj Warzywa do makaronu (bez rozmrażania...

  • Bardzo smaczne skwary na gorąco z chlebkiem, jak i również na drugi dzień zastygnięty smalczyk z kawałkami uduszonego boczku. Polecam :)

  • Udka duszone w owocach

    ...śliwowicy, sól, pieprz Przygotowanie: Udka opłukać i osuszyć. Rodzynki i śliwki moczyć (osobno) po 30 minut, odcedzić. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, posiekać. Boczek pokroić w kostkę. Rozgrzać masło z oliwą, obsmażyć udka z obu stron. Włożyć do rondla. Na tym samym tłuszczu usmażyć boczek, dodać śliwki i rodzynki, dusić 10 minut. Włożyć cynamon, goździki, udka, wlać śliwowicę i szklankę wody...

  • Pyszny i aromatyczny,bardzo polecam:)

  • Pomidorowy ryż z boczkiem i warzywami

    ...czasu mieszając. Przed końcem duszenia dodajemy pieprz, pokrojoną natkę pietruszki i bazylię. Boczek kroimy w dużą kostkę, podsmażamy na patelni aż się zrumieni. Cebulę kroimy w piórka, papryki w kostkę, seler w półksiężyce, dodajemy warzywa do boczku razem z warzywami z puszki, dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką i sok z limonki, chwilę smażymy. Na ryżu układamy boczek z warzywami.

Artykuły na temat: boczek duszony
  • Talia osy: Zrzucamy boczki

    Szczuplejsza talia to marzenie każdej z nas. Im mniej zbędnych kilogramów, tym serce lepiej pracuje.

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Bigos z boczkiem i porzeczkami

    ...1. Boczek wkładamy do garnka, zalewamy wodą, aby mięso było przykryte, dodajemy liść laurowy, 2 jagody jałowca, obrane ząbki czosnku i gotujemy na wolnym ogniu 75 minut. 2. Kapustę myjemy(...) w paski i dodajemy do kapusty 30 minut przed końcem gotowania razem z konfiturą z czarnej porzeczki. W razie potrzeby doprawiamy octem, pieprzem i solą. 5. Ugotowany boczek kroimy w plastry. Układamy na...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Tarta z zielonym groszkiem i boczkiem

    Posyp ziołami.

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Ziemniaki duszone z serem cheddar

    Pyszna zapiekanka.

  • Święta Bożego Narodzenia to dla wielu rodzin jedne z najważniejszych świąt w roku. Jak sprawić, aby przygotowania do Gwiazdki stały się przyjemnym czasem wzajemnej pomocy i dobrej zabawy? Zaproś wszystkich do kuchni! Fot. materiały prasowe Jak wynika z badań CBOS dla ponad połowy Polaków (53%) Boże Narodzenie to przede wszystkim święta rodzinne . Ponieważ trwają one aż 3 dni, nie warto czekać z przygotowaniami do ostatniej chwili. Ich rodzinny charakter może skłonić wszystkich domowników do...

  • Pieczony boczek z ziemniakami i pikantnym czatnejem rabarbarowym z chili

    Przygotowanie 1. Umyć boczek, osuszyć i ponacinać skórę w kosteczkę. 2. Obrać czosnek i rozetrzeć z niewielką ilością soli na pastę. 3. Gałązki rozmarynu (zostawić 2-3 na później) zalać olejem i podgrzewać przez 3-4 min, aby wydobyć aromat przyprawy. Odstawić i wyjąć z oleju gałązki. Olej wymieszać z roztartym czosnkiem, papryką oraz odrobiną soli i pieprzu. 4. Natrzeć boczek olejem...

  • Drugi tydzień konkursu za nami. Zobaczcie, jakie przepisy z makaronem Barilla w roli głównej zostały nagrodzone. Pamiętajcie! Konkurs trwa, nadal macie szansę na wygraną! Czekamy na zdjęcia z makaronami Barilla w roli głównej! Tutaj znajdziecie szczegóły konkursu. Nagroda tygodnia, garnek do gotowania makaronu o wartości 130 zł powędruje do Pana Krzysztofa W. z Kutna. Zestawy makaronów i sosów marki Barilla, każdy o wartości 85 zł, otrzymają: Pan Witold S. z Katowic (zobacz przepis), Pani...