• Informacje na temat:

    blok czekoldaowy

Przepisy na temat: blok czekoldaowy
  • Ciasto jest pyszne i chrupiące mmm :)

  • Któż nie zna bloku... (łomu czekoladowego).

  • Pyszne, tradycyjne, smak dzieciństwa, proste, szybkie

  • duzo czekolady...

  • Łatwe i smaczne.

  • smaczne i polecane

  • Przepis jak przygotować blok czekoladowy z herbatnikami.

  • Blok czekoladowy po mojemu to taki miks wszystkiego po troszku,zachęcam do wypróbowania mojego przepisu na szybki i mało pracochłonny deser,

  • Przygotowując blok nie myślałam, że w smaku będzie tak pyszny. Jest jeszcze lepszy niż sklepowe batoniki kokosowe. Słodki to prawda, ale warto zgrzeszyć takim kawałkiem słodyczy.

  • Blok czekoladowy ciastko, które zrobimy szybko i z tego co pod ręką. Blok czekoladowy kojarzy mi się z beztroskim dzieciństwem.

Artykuły na temat: blok czekoldaowy
  • Kolejny odcinek serii „Bake Off – Ale Ciacho!” będzie wypełniony orientalnymi aromatami i apetycznymi wypiekami, w sam raz do dzielenia się z bliskimi. W ubiegłym tygodniu, uczestnicy programu „Bake Off - Ale Ciacho!" musieli zmierzyć się z dwoma, tylko pozornie łatwymi zadaniami. Pierwsze z nich przygotował znany cukiernik - Tomasz Ilnicki. Poprosił zawodników o odtworzenie legendarnego przepisu na naked cake - efektowny tort, którego boki nie są pokryte kremem, dzięki czemu naszym oczom...

  • Są takie dania, których smak pamiętamy przez długie lata. To właśnie dzięki nim możemy poczuć się, jak gdybyśmy znów mieli zaledwie kilka lat. Fot. 123RF/Picsel To oczywiste - najlepiej smakują potrawy przygotowane przez mamę lub babcię. Choćby należały do najprostszych, miały w sobie coś, co sprawiało, że nie dało się im oprzeć, a ich smak był nie do podrobienia. Każdy z nas ma co najmniej kilka takich kulinarnych wspomnień z dzieciństwa, które sprawiają, że uśmiech automatycznie pojawia się...

  • Konkurs Puzzle dobiegł końca! Wyłoniliśmy laureatów, do których powędrują książki Słodki jak miód, kwaśny jak cytryny Matthew Fort'a oraz zestaw gadżetów Smaker.pl Bardzo serdecznie dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Zwycięzcami konkursu zostali:   Fiddler   'Pomysł jerzyków z płatków kukurydzianych przewija już się od czasów PRL, podobnie jak czekoladowy blok. Więc nie jest to nowy przepis, ale cały czas aktualny. Szczególnie w czasach na szprycowanych słodyczy, pomysły z...

  • Bardziej kreatywna, naturalna i oryginalna od współczesnej. Kuchnia PRL-u to nie tylko relikt przeszłości, ale proste ponadczasowe dania. Poznaj smakołyki Polski Ludowej od strony sklepowej półki i kuchennego blatu. Fot. 123RF Dla gospodyń z tamtych lat brak czekolady, kukurydzy czy marcepanu, nie był problemem. Te mistrzynie zamienników potrafiły wyczarować ciasto czekoladowe bez czekolady, a z fasoli i marchwi marcepan. W czasach, gdy trudno było o mięso wieprzowe, kotleta schabowego robiły...

  • Wyczekiwany najbardziej przez najmłodszych, którzy pod groźbą jego braku zjadają pilnie nawet brukselkę. Czasem jednak nie mamy już siły, by go zrobić. O czym mowa? Oczywiście o deserze. Oto nasze propozycje na desery, które są smaczne i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością każdy z nas doskonale zna to uczucie, gdy nachodzi nas nagła ochota na coś słodkiego. W takiej sytuacji mało kto zaczyna przygotowywać ciasto lub inny skomplikowany deser, który pozwoli nam zaspokoić zachciankę już po...

  • Chcesz zaskoczyć bliskich ciekawym deserem, ale nie masz ochoty spędzać w kuchni długich godzin? Skorzystaj ze sprawdzonych przepisów naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Planując menu na majówkę, większość z nas zastanawia się głównie nad ciekawymi sposobami na zaserwowanie kiełbasek, karkówki lub innych mięs. Ewentualnie, w grę wchodzi również przygotowanie bezmięsnych przysmaków dla wegetarian. Warto jednak pamiętać, że żaden posiłek nie jest kompletny bez deseru i majówkowe...

  • Nadchodzą najpiękniejsze święta w roku, a wraz z nimi tradycja obdarowywania bliskich prezentami. Dla wielu z nas wybór prezentu jest nie lada wyzwaniem - dlatego warto z odpowiednim wyprzedzeniem zastanowić się, co sprawi radość naszym bliskim.   Fiskars, producent kultowych akcesoriów kuchennych i ogrodniczych, przygotował kilka inspirujących propozycji na funkcjonalny i oryginalny prezent dla tych, którzy kochają jeść i gotować. Badania firmy doradczej Deloitte „Zakupy świąteczne 2013",...

  • Jest matką, dziennikarką radiową, prezenterką telewizyjną i sportsmenką. Kiedy znajduje czas na gotowanie i pisanie książek? Między innymi o tym rozmawiamy z Beatą Sadowską. Fot. Celestyna Król Smaker: Gotowanie było obecne w pani życiu od zawsze czy może dopiero na pewnym etapie swojego życia zaczęła pani gotować? Beata Sadowska: - Od zawsze potrafiłam przypalić wodę, z czasem nauczyłam się robić herbatę (śmiech). Dosyć wcześnie miałam kontakt z kuchnią, bo byłam dzieckiem z kluczem na szyi....

  • To będzie prawdziwe święto wszystkich fanów whisky w kraju. W dniach 14-15 października br. w stolicy odbędzie się 3. edycja festiwalu Whisky Live Warsaw. Na uczestników imprezy czeka wiele szlachetnych odmian tego trunku oraz możliwość łączenia go z jedzeniem! Fot. 123RF W ostatnich latach Polska doświadcza prawdziwego wzrostu zainteresowania whisky. Jej sprzedaż rośnie, co wynika z coraz większej dostępności ofertowej tego alkoholu oraz rosnących oczekiwań kulinarnych oraz degustacyjnych...

  • Ojczyzną serów pleśniowych jest Francja. To tam produkuje się największe ilości tego przysmaku. Jednak od kilku lat popularnością cieszy się także w Polsce. Poznaj wszystkie sekrety sera pleśniowego i dołącz do grona jego wiernych fanów. Zdjęcie 123 rf Najprościej możemy podzielić sery pleśniowe na te z porostem pleśniowym i z przerostem pleśniowym. Pierwszy rodzaj dojrzewa od 2 do 6 tygodni i ma charakterystyczną zewnętrzną białą pleśniową skórkę. Ten rodzaj sera pleśniowego Francuzi jedzą...