• Informacje na temat:

    bliny davidoff

Przepisy na temat: bliny davidoff
  • Smaczne i mięciutkie Przepis znalazłam w książeczce " Przyślij przepis"

  • Smaczny pomysł na "Bliny"

  • Smaczny pomysł na "Bliny"

  • MALE PLACUSZKI

  • itd. kmk

  • smaczne bliny na śniadanie.

  • Bliny w innym wydaniu.

  • Prosty przepis na bliny ziemniaczane.

  • Bliny to przysmak kuchni rosyjskiej, przygotowywany z drożdżowego ciasta, najczęściej z mąki pszennej lub żytniej oraz gryczanej. Prezentowany przepis to mała modyfikacja tradycji, łącząca bliny rosyjskie z polskimi plackami ziemniaczanymi. Bliny ziemniaczane są puszyste, mięciutkie i bardzo smaczne - serdecznie polecam :)

  • Pyszne placki z mąki gryczanej, które pochodzą z kuchni rosyjskiej. Bliny z różnymi dodatkami świetnie sprawdzą się jako przekąska na każdym nie tylko karnawałowym przyjęciu.

Artykuły na temat: bliny davidoff
  • Dzięki tej książce przeniesiesz się do rodzinnej kuchni Iwaszkiewiczów. Córka pisarza Maria przywołuje smaki dzieciństwa. Opowiada, co się jadło, z kim i w jakich okolicznościach. Autorka potrafi gotować, ale przede wszystkim lubi ludzi i umie z nimi rozmawiać. Kuchnia Iwaszkiewiczów to kompilacja trzech uwielbianych książek: Gawęd o jedzeniu, Z moim ojcem o jedzeniu oraz Gawęd o przyjęciach, które po latach doczekały się wydania w odświeżonej formie. Łatwe, praktyczne przepisy na potrawy...

  • W czasie karnawału tradycja nakazuje bawić się i jeść do syta, najlepiej tłusto i słodko. W Tłusty Czwartek na pewno wybierzemy pączki lub chrusty. Czym objadać się w pozostałe dni karnawału? Co serwować w karnawale?      Fot. 123RF.COM Karnawał, przypadający na okres od święta Trzech Króli, czyli 6 stycznia i trwający do Środy Popielcowej (rozpoczynającej Wielki Post) jest mocno zakorzeniony w tradycji chrześcijańskiej. Jego nazwa pochodzi od łacińskiego "carnavale", czyli "pożegnania...

  • Kuchnia bez naleśników byłaby nudna. To tradycyjna potrawa, o wiekowej recepturze, uwielbiana za smak oraz prostotę wykonania. Chociaż – jak wiemy – usmażyć dobry naleśnik wcale nie jest tak łatwo. Fot. 123RF/Picsel Mówi się, że pierwszy naleśnik musi wylądować w koszu... Pierwsze naleśniki powstały w bardzo dawnych czasach, gdy człowiek na rozgrzaną powierzchnię wylał mieszaninę mąki, jaj i mleka lub wody. W tak wysmażony placek zawinął, co było pod ręką i zjadł nie używając ani talerzy, ani...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Zobaczcie, co nasi sportowcy będą mogli przekąsić jeśli wybiorą się na zwiedzanie rosyjskiego kurortu, Soczi, nazywanej "Kawkazskają Rivierą". Może podczas oglądania zimowych zmagań też skusicie się na wypróbowanie rosyjskiej kuchni tego regionu? Ten nadmorski kurort nie kojarzy się z Rosją.      fot. Ojj! 600/wikipedia Soczi leży w klimacie subtropikalnym, jest tam więc wilgotno i ciepło. Miasto może się pochwalić aż 300 słonecznymi dniami w roku. Ze względu na wielu turystów i słoneczną...

  • Kuchnia naszych wschodnich sąsiadów jest tak samo różnorodna, jak terytorium Rosji. Znajdziemy w niej nie tylko wykwintność Moskwy i Sankt Petersburga, ale także prostotę mroźnej Syberii. Fot. 123RF/Picsel Pod względem kulinarnym, Rosja jest krajem niezwykłym i pełnym kontrastów. Została ona uksztąłtowana przez bardzo zróżnicowany klimat, skomplikowaną historię oraz przenikające się wpływy rozmaitych kultur. Wszystko to sprawia, iż na rosyjskim stole kazdy znajdzie coś dla siebie. Smakosze...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Szósta edycja konkursu urodzinowego już za nami. Do kogo tym razem powędrują nagrody? Za nami szósta edycja konkursu z okazji 10 urodzin Smakera. Ten miesiąc upłynął nam na poszukiwaniu przepisów na ciasta, sałatki i ciekawe przekąski, które przygotują nas do majówkowego biesiadowania oraz będą ciekawą alternatywą dla wielkanocnych przysmaków. Można było to zauważyć chociażby po przepisach, jakie dodawaliście do serwisu. Pojawiło się wśród nich mnóstwo ciekawych inspiracji, dzięki którym...

  • Podczas gdy inne religie świętują raczej zakończenie długiego okresu postu, chrześcijanie przygotowują się na post wielkim obżarstwem i huczną zabawą. Skąd wziął się karnawał? Gdzie się go świętuje? Co się je? Karnawał powoli dobiega końca, ale największa zabawa ciągle przed nami - nie zapomnijmy uczcić Tłustego Czwartku smakowitym pączkiem lub faworkiem! Fot. 123RF/Picsel Karnawał, przypadający na okres od święta Trzech Króli, czyli 6 stycznia i trwający do Środy Popielcowej (rozpoczynającej...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....