• Informacje na temat:

    blaszka do ciasta na zimno

Przepisy na temat: blaszka do ciasta na zimno
  • Słone ciasto z fetą i bakłażanem

    Idealne na piknik czy wycieczkę za miasto. Wytrawne, ziołowe ciasto z bakłażanem i fetą. Świetnie smakuje na zimno.

  • Bardzo lubię to ciasto drożdżowe. Powodów jest kilka: zawsze się udaje, wyrasta wysokie, nie wymaga uciążliwego wyrabiania, z tego przepisu wychodzi nam duża blacha:). Możemy dodać do niego dowolne owoce i oczywiście obowiązkowo kruszonkę! Posmak drożdży jest tu bardziej wyczuwalny niż w tradycyjnych drożdżowych ciastach, dla mnie to plus, lubię smak drożdży.

  • Świąteczna mięsna plecionka

    Plecionkę możesz serwować na ciepło i na zimno. Będą do niej pasować aromatyczne sosy podane w sosjerce.

  • Smaczny i delikatny. Pyszna propozycja na "słodki weekend"

  • Apetyczne pierożki w greckim klimacie: Spanakopita z serem Aldamer

    ...zakątku Europy, tkwi w miłości Greków do lokalnych produktów. Jednym z takich przysmaków jest spanakopita. Danie to możemy przygotować na kilka sposobów: z ciasta filo lub z francuskiego, w formie większej, okrągłej lub uformować małe, zgrabne pierożki. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno, a zatem to świetna potrawa na spotkanie z przyjaciółmi czy też majówkowy piknik! A zatem… przywołaj...

  • Banalny w przygotowaniu ale diabelsko dobry sernik na zimno... doskonały na nadchodzący weekend.

  • 7 najlepszych potraw z marchewki

    Gofry, ciasta, zupy i przepyszne curry - z marchewki można wyczarować kulinarne cuda.

  • JABŁECZNIK NA ZIMNO

  • Muffinki z serem, chili i słonecznikiem

    ...do pieczenia, sól, zioła prowansalskie i wszystko dokładnie wymieszać. Następnie dodać jajka, mleko, oliwę i wymieszać. Ser pokroić w centymetrową kostkę, bazylię posiekać, dodać do ciasta i ponownie(...) minut, aż do zarumienienia. Wyśmienite na ciepło lub na zimno.

  • Leciutki sernik na zimno, idealny na upały. Jako spód wykorzystałam ciasto, które zostało mi po zrobieniu Tortu Myszka Minnie.

Artykuły na temat: blaszka do ciasta na zimno
  • Sernik na zimno

    Masło stopić, wystudzić. Biszkopty pokruszyć w malakserze albo rozgnieść wałkiem do ciasta. Wymieszać z masłem. Blaszkę (24 x24 cm) cienko posmarować olejem. Spód wylepić przygotowaną masą. Dobrze docisnąć ją dłońmi. Wstawić do lodówki na 15 minut. W tym czasie maliny przebrać. Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody, a kiedy spęcznieje, rozpuścić ją, podgrzewając na małym płomieniu. Twaróg...

  • Poznaj proste przepisy na 5 rozgrzewających drinków na chłodne wieczor‏y. Zdjęcie 123RF Specjaliści od motywacji powtarzają jak mantrę takie oto zdanie: każdego dnia zrób sobie mały prezent. Kiedy wieczory są jeszcze wciąż długie i chłodne warto postarać się o coś pysznego dla podniebienia - odrobinę luksusu w postaci rozgrzewającego drinka. Samodzielne wykonanie poniższych przepisów jest banalnie proste, a proponowane napoje sprawdzą się doskonale zarówno podczas relaksujących wieczorów z...

  • 5 sposobów na idealne ciasto francuskie

    ...1. Wwałkuj w ciasto mocno schłodzone masło. Ciasto rozwałkuj na placek grubości 0,5 cm. Masło pokrój na 4 plastry i ułóż na cieście obok siebie. Boki ciasta zakładaj na masło jak kopertę, rozwałkuj(...) francuskie wałkuj w jednym kierunku: od siebie na zewnątrz. Nie cofaj wałka po cieście, lecz unoś go w górę i ponownie wałkuj od siebie. Wałek naciskaj lekko i równomiernie. Nie przewracaj ciasta, bo...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach, jednak latem mało kto ma ochotę je piec. W takiej sytuacji z pomocą przychodzą przepisy na serniki na zimno. Fot. 123RF/Picsel Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość niepozorne. Tymczasem niewiele osób wie, jak na przestrzeni wieków toczyły się losy tego smakowitego wypieku. Historia sernika Jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów...

  • SERNIK Z KASZY JAGLANEJ NA ZIMNO

    .... Na schłodzone ciasto wyłożyć mus brzoskwiniowy i ozdobić owocami oraz cały bok ciasta wyłożyć płatkami migdałowymi. Przed podaniem sernika włożyłam go jeszcze na 20 minut do zamrażalnika- było...

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. 1. Babka wielkanocna To ona rządzi na wielkanocnym stole. Jej odmian i rodzajów jest tyle, że przestałyśmy liczyć. Pieczona według klasycznego przepisu jest lekka, krucha i puszysta. My proponujemy...

  • Z francuskiego ciasta

    Smakołyki z francuskiego ciasta podamy do kawy. A te słone - do czystego czerwonego barszczyku.

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...

  • Kuszące rajskie owoce

    Zapach pieczonych jabłek i cynamonu zawsze kojarzy się z ciepłem domowego ogniska. Polecamy ciasta z jabłkami pyszne i na ciepło, i na zimno.

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...