• Informacje na temat:

    blacha mięsa

Przepisy na temat: blacha mięsa
  • Efektowne przekąski z ziemniaków i mięsa mielonego

    Składniki na 10 porcji: 3 gałązki rozmarynu 100 ziemniaków 3-4 łyżki oliwy z oliwek 1 czerstwa bułeczka 1 cebula 500 g mieszanego mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżeczki średnio-ostrej musztardy 1 łyżka suszonej pietruszki sól, pieprz 3-4 łyżki oleju 100 g sera feta 50 g majonezu 200 g jogurtu naturalnego mieszanka ziół do dipów gruba sól morska listki bazylii do dekoracji...

  • Dodam że przepis jest dzięki inspiracji Kulinarna Wiola tyle że go zmodyfikowałem.

  • Soczyste żeberka w trzech smakach

    To mięso z kostką ma same zalety. Jest niedrogie, idealnie nadaje się do duszenia oraz pieczenia, a przyrządzone według naszych nieskomplikowanych przepisów wprost rozpływa się w ustach.

  • Ten biszkopt jest bardzo smaczny wyszedł mi za pierwszym razem,przepis mam od mojej cioci.

  • Medaliony wieprzowe w piwie

    Chrupiąca orzechowa warstwa na wierzchu, a pod nią kąski delikatnego mięsa w aksamitnym sosie. To danie wygląda i smakuje niesamowicie! Polecamy!

  • Tradycyjny smak, proste i szybkie przygotowanie

  • Karkówka na soli z sałatką ziemniaczaną

    Nie bój się, że mięso będzie za słone. Sól pochłania tłuszcz, a podgrzewana uwalnia wilgoć, która sprawia, że mięso jest soczyste.

  • wędzonka domowa najlepsza

  • Wegetariańskie burgery – przygotuj je sam!

    Słowo burger kojarzy się z jedzeniem typu fast-food, jednak wcale nie musi nim być. Obecnie panuje trend na zdrowe odżywianie, dlatego coraz częściej klasyczne burgery z mięsem, są zastępowane zdrowszą, często wegetariańską wersją. Przygotowanie takiej kanapki to nic trudnego, tym bardziej jeżeli korzystamy z gotowych przepisów.

  • Pomysł na obiad.

Artykuły na temat: blacha mięsa
  • Faszerowane mięsem z serowym sosem

    1. Umyte i osuszone bakłażany przekrawamy wzdłuż na pół i łyżką usuwamy pestki. Zasypujemy solą i odstawiamy na 20 minut - dzięki temu z bakłażanów pozbędziemy...

  • Zmniejszenie spożycia mięsa może być sposobem na zgrabną sylwetkę - wynika z pracy brytyjskich naukowców, którą publikuje pismo "American Journal of Clinical Nutrition". Fot. 123RF/Picsel Naukowcy z Imperial College w Londynie, badając ok. 380 tys. dorosłych osób, zauważyli, że regularne jedzenie mięsa ma związek z przybieraniem na wadze, nawet wówczas, gdy nie zwiększamy liczby spożywanych kalorii. Największy wpływ na masę ciała okazały się mieć przetworzone produkty mięsne - np. kiełbaski...

  • Papryka faszerowana mięsem i cieciorką

    Przygotowanie: Umyte i osuszone papryki przekrawamy na pół i wydrążamy pestki. Ciecierzycę osączamy z zalewy na durszlaku. Obrane cebule kroimy w kostkę,...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Z mięsa mielonego

    Z mielonego mięsa można zrobić nie tylko kotlety mielone na niedzielny obiad.

  • Już za chwilę zawita do nas wiosna, a co za tym idzie nasze potrawy wzbogacone zostaną o ogromną dawkę świeżych witamin, na naszych talerzach pojawią się smaczne nowalijki- wiosna to istny raj dla osób nie jedzących mięsa. Fot. 123RF/Picsel Wszystkich tych, którzy nie lubią lub też ze względu na przekonania odraża sama myśl o skosztowaniu wyrobów mięsnych, mamy dobrą wiadomość, mianowicie już 20 marca będziemy obchodzić światowy dzień bez mięsa. Promowanie wegetarianizmu Okrągłe 25 lat...

  • Pieczeń z mięsa mielonego w ziołach

    Z pieczonymi ziemniaczkami i cukinią.

  • Mrożenie jest idealnym sposobem na przechowywanie mięsa. W ten sposób znacząco wydłużamy jego przydatność do spożycia oraz zachowamy jego naturalny smak. Warto jednak wiedzieć, w jaki sposób powinno się prawidłowo mrozić i rozmrażać tego typu produkty. Fot. 123RF/Picsel Do naszych zamrażarek nierzadko trafiają zbyt duże porcje obiadowe lub produkty, których nie zdążyliśmy zjeść, a chcielibyśmy uchronić je przed zepsuciem. Wiele osób stara się również w ten sposób maksymalnie wykorzystać...

  • Mięso prosto z pieca

    .... Zapiekanka mięsna z oliwkami Składniki na 4 porcje: 80 dag mielonego mięsa, natka, 2 jajka, oliwa, 4 parówki, 1 cebula, sól, pieprz, 1 bułka, 10 oliwek z papryką. Bułkę namoczyć, odcisnąć. Cebulę i natkę posiekać. Połączyć mięso, jajka, cebulę, bułkę i natkę, doprawić. Wy-mieszać na jednolitą masę. Folię aluminiową posmarować oliwą, ułożyć na niej warstwę mięsa. W masę wcisnąć dwie obrane parówki...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

Zdjęcia na temat: blacha mięsa