• Informacje na temat:

    blacha 25 na 35 cm

Przepisy na temat: blacha 25 na 35 cm
  • Ciasto z wiśniami i kruszonką (z blachy)

    ...pomocy robota kuchennego. Ciasto przykryć i odstawić na 40 minut w ciepłe miejsce. Blachę nasmarować tłuszczem, ciasto rozwałkować (ok 35 x 40 cm) i ułożyć na blasze. Przykryć i odstawić jeszcze na 20 minut. Wiśnie ułożyć na cieście, posypać posypką i piec w rozgrzanym do 200 st. C piekarniku przez 25-30 minut. Ciasto wyjąc i pozostawić do ostygnięcia. Doskonale smakuje z bitą śmietaną. Czas...

  • Nareszcie mam przepis na takie brownie o jakim marzyłam. Pyszne, soczyste, najlepsze i to gotowe w około pół godziny. Przygotowanie zajmuje nie więcej niż 10 minut a pieczenie 25 minut.

  • Placki z kruszonką

    ...z posiekanymi migdałami. Posyp placek. Wstaw go do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C. Piecz przez 1 godzinę.  Pleśniak z migdałową bezą Sposób przygotowania 1. Blachę (25 x 35 cm...

  • Ten biszkopt jest bardzo smaczny wyszedł mi za pierwszym razem,przepis mam od mojej cioci.

  • Ciasto śliwkowe z polewą bezową

    .... 4.  Dokładnie umyć i osuszyć naczynie miksujące. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Natłuścić i oprószyć bułką tartą blachę (35 cm X 25 cm). 5. Założyć motylek. Do czystego i suchego(...) 4 części i uformować z nich kule. Każdą kulę zawinąć w folię spożywczą i odstawić do zamrażalnika na 1 godzinę. 4.  Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Natłuścić i oprószyć bułką tartą blachę (35 cm X 25 cm...

  • Wypróbowany przepis na "Sałatka rzymska z twarogiem - w 25 minut"

  • Placek z musem malinowym

    Składniki: Na ciasto: 30 dag cukru 35 dag mąki pszennej 7 jajek 30 dag gorzkiej czekolady 25 dag masła (ew. margaryny) szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia tłuszcz(...) cm) posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Na spodzie rozsmaruj ciasto czekoladowe. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz przez 35 minut. Placek wystudź. Śmietanę na mus mocno podgrzej, stop...

  • Dodam że przepis jest dzięki inspiracji Kulinarna Wiola tyle że go zmodyfikowałem.

  • Kruche ciasta z owocami

    ...palcami. Wstaw do lodówki. Na upieczony spód wyłóż masę serową. Posyp kruszonką. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 st. C, piecz 30-35 minut. Porzeczkowiec z miętą Sposób przygotowania(...). Piecz 25 minut w 180 st. C. Flan borówkowy Sposób przygotowania 1. Spód: mąkę przesiej, wymieszaj z cukrem i solą. Dołóż jajko, wodę i pokrojone na kawałki masło. Szybko zagnieć zwarte...

  • Jak za starych dobrych czasów .

Artykuły na temat: blacha 25 na 35 cm
  • Rolada biszkoptowa z puszystym kremem śmietanowym i malinami

    Przygotowanie: 1. Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec dosypując cukier. Kolejno dodawaj po jednym żółtku. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia i wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Partiami dodawaj do masy jajecznej. Blachę (25 x 35 cm) posmaruj olejem i wyłóż pergaminem. Przelej do niej ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 9-10 minut.  2. Upieczony biszkopt przełóż...

  • Około 100 przepisów na rozmaite smakowitości. Palce lizać! Sernik gotowany, klasyczny i wiedeński, jabłecznik na kilka sposobów, drobne ciasteczka, takie jak amoniaczki, eklerki, napoleonki, sokoły czy wuzetki. Wszystkie smakołyki możesz w prosty sposób wykonać. Upieczesz domowe ciasta tak pyszne jak te, które robiła dla Ciebie babcia. Dzięki mechanicznym urządzeniom, takim jak blender czy robot kuchenny, przygotujesz je w kilka minut. Zapach, które rozejdzie się po całym domu, zapewni...

  • Ciasto ze śliwkami pod pudrowym puchem

    ...ponownie je zmiksuj.  2. Blachę o wym. 30 x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej ciasto (będzie dość rzadkie), rozłóż śliwki pokrojone na połówki. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia - około 30-40 minut. 3. Wstaw do zimnego piekarnika, nastaw temperaturę na 175°C. Piecz 35-40 minut (zrób test suchego patyczka). Wyłącz piekarnik i zostaw w nim ciasto do...

  • W czwartym odcinku programu uczestnicy mieli za zadanie przygotować śniadanie w słodkiej i wytrawnej wersji. Zobaczcie, jak z tym zadaniem poradził sobie Tomek. Fot. materiały partnera Scones   75 g sera koziego dojrzewającego 35 g suszonych pomidorów (bez zalewy) 70 g mieszanki pestek (dynia, orzeszki pinii, słonecznik) 1 pęczek bazylii 1 pęczek pietruszki 280 g mąki + trochę do posypania 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki soli 1 łyżka cukru 85 ml zimnego mleka 2 jajka 125 g zimnego...

  • Ciastka owsiane z konfiturą pomarańczową

    ...ciasto, delikatnie ugniatając i wyrównując wierzch. Pieczemy ok. 35 minut w 180ºC na jasnozłoty kolor. Ciasto studzimy w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach. 4. Placek wyjmujemy delikatnie z blachy na deskę. Ostrym nożem kroimy na nieduże kwadraty - powinno wyjść ich ok. 25. Układamy na talerzu i podajemy.

  • Blisko dwie trzecie Polaków przyznaje, że najbardziej smakują im ciasta i desery przygotowywane w domu. Domowe wypieki lubimy trzy razy bardziej od tych kupowanych w cukierniach - tak odpowiedziało aż 62% respondentów biorących udział w badaniu na temat wypieków w Polsce przeprowadzonych przez IQS Group w lutym 2015 roku. Dla fanów domowych słodkości Lidl wspólnie z Pawłem Małeckim, Mistrzem Cukiernictwa przygotował niespodziankę - książkę „Cukiernia Lidla". Ciasto po mistrzowsku Paweł...

  • Brownie z gruszkami

    ..., mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej blachy. Wciskamy w nie gruszki ponacinane w paseczki. Posypujemy pozostałymi orzechami. Pieczemy 25-35 minut w 180ºC...

  • W piątym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować paszteciki w dwóch wersjach. Oto propozycje Tomasza. Paszteciki drożdżowe   Ciasto: 35 g świeżych drożdży (lub 8 g instant) 1 łyżka cukru 250 ml mleka 350 g mąki pszennej ¾ łyżeczki soli 3 żółtka 100 g masła   Nadzienie: 150 g suszonych grzybów 2 średnie cebule 150 g bułki tartej 2 białka 100 g masła   Dodatkowo: 1 jajko 100 ml mleka   Dip: 3 średniej wielkości buraki ½ łyżeczki czarnuszki ½ łyżeczki...

  • Sernik z malinami

    .... Wyrównujemy wierzch i pieczemy 35-45 minut w 180ºC.  Do rondelka wsypujemy 125 g cukru, wlewamy 5 łyżek wody i podgrzewamy, aż cukier zacznie się karmelizować na złoty kolor. Dodajemy 50 ml śmietanki i 25 g masła, mieszamy, aż powstanie gładki sos. Polewamy nim sernik i dekorujemy malinami. Zobacz także:

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...