• Informacje na temat:

    bitki wieprzowe z jabłkiem i pieczarkami i sokiem jabłkowym ewa wachowicz

Przepisy na temat: bitki wieprzowe z jabłkiem i pieczarkami i sokiem jabłkowym ewa wachowicz
Artykuły na temat: bitki wieprzowe z jabłkiem i pieczarkami i sokiem jabłkowym ewa wachowicz
  • Dla osób odchudzających się dobrą wiadomością będzie to, że śledzie są mało kaloryczne, ponadto poprzez dużą zawartość potasu ułatwiają usuwanie nadmiaru wody z naszego organizmu. Zatem jak chudnąć to czemu nie poprzez jedzenie śledzi! Składniki: 2 solone filety ze śledzia norweskiego zielone jabłko - odmiana Granny Smith - kruche, soczyste, zielone, nowozelandzkie jabłka, dostępne w sieciach handlowych kromka chleba pszennego 1 jajko 3 cebulki szalotki mleko olej słonecznikowy sok z...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Ocet jabłkowy jest bardzo niedocenianym składnikiem naszej diety. Nie ma zatrważającej ilości witamin i mikroelementów, ale posiada bardzo duże pokłady potasu. Warto więc poświęcić mu nieco więcej uwagi w życiu codziennym. Fot. 123RF/Picsel Ocet jabłkowy powstaje w wyniku fermentacji jabłek z miodem lub cukrem. Jego przygotowanie własnoręcznie jest trochę czasochłonne. Jeśli nie chcecie czekać trzech tygodni aż odpowiednio skwaśnieje, możecie kupić już gotowy ocet w sklepie. Jak stosować ocet...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • W upalne dni, jak rzadko kiedy, odpowiednie nawodnienie organizmu jest niezwykle istotne. Chętnie sięgamy po różnego rodzaju soki, nektary i napoje. Jednak czy wiemy, które z nich są najzdrowsze i co je tak naprawdę różni? Fot. 123RF Sklepowe półki wręcz uginają się pod ciężarem najróżniejszych napojów, które mają odżywić nasz organizm oraz ugasić pragnienie. Ich wybór jest ogromny, a producenci, walcząc o klientów, prześcigają się w wymyślaniu coraz to nowszych smaków. Jednak od smaku...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Dlaczego sok powinien znaleźć się w codziennej diecie? Czy soki tuczą? Jak opakowanie wpływa na jakość produktu i na czym polega proces pasteryzacji? Na te i inne pytania znajdziesz odpowiedzi w naszym tekście. Soki są tak samo zdrowe jak owoce lub warzywa Fakt. Soki są produkowane wyłącznie ze świeżych owoców i warzyw najwyższej jakości, zatem wypicie jednej szklanki soku jabłkowego jest tak samo korzystne dla zdrowia, jak zjedzenie dojrzałego jabłka. Soki są również doskonałym źródłem...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Soki to naturalne źródło witamin. Są pożywne, sycące i uzupełniają codzienną dietę w niezbędne wartości odżywcze. Ale to nie wszystko. Oto pięć powodów, dla których warto codziennie sięgać po sok. Po pierwsze: Soki dostarczą ci niezbędnych wartości odżywczych Zdrowe, zbilansowane odżywianie jest ostatnio modne, jednak styl życia i żywienia Polaków wciąż daleki jest od ideału. Ciągle popełniamy ten sam błąd, czyli jemy za mało warzyw i owoców. A jeśli nasza dieta jest w nie uboga, mogą pojawić...

  • Zależy Ci na tym, by zrzucić kilka zbędnych kilogramów, a jednocześnie się nie głodzić? Jeśli chcesz utrzymać figurę, a przy okazji dostarczyć swojemu organizmowi solidnej porcji witamin, domowej roboty soki i smoothies to coś dla Ciebie! Dieta: jeść czy nie jeść? Odchudzając się, często zapominamy o bardzo ważnej zasadzie. Mniej czy bardziej restrykcyjna dieta nie daje zwolnienia ze zdrowego odżywiania. Ostatnimi czasy picie świeżo wyciśniętych soków, koktajlów czy smoothies stało się...