• Informacje na temat:

    bitki-pycha mięsko

Przepisy na temat: bitki-pycha mięsko
Artykuły na temat: bitki-pycha mięsko
  • Proste i praktyczne przepisy, które pokochały tysiące czytelników bloga PO PROSTU PYCHA. W książce znajdziesz 90 przepisów na śniadania, obiady, słodkości, a także dania „odchudzone" z kalorii. Zachwyć bliskich potrawami, które podbiją ich podniebienia i serca. Nie musisz godzinami stać w kuchni, żeby przygotować doskonałe danie! Łatwo dostępne składniki, proste rozwiązania i pomysłowość to klucz do sukcesu! Autorka dzieli się znakomitymi pomysłami na puszyste placuszki bananowe, letnią zupę...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Panuje moda na samodzielne gotowanie. Coraz częściej eksperymentujemy w kuchni, chwalimy się efektami swoich kulinarnych pomysłów w Internecie, odwiedzamy serwisy z inspiracjami. Jest jednak coś, czego nawet najbardziej zapaleni kucharze nie cierpią w gotowaniu: Sprzątania po nim! Jak sprawić, by gotowanie nie wiązało się z przykrymi obowiązkami?   Fot. Philips Multicooker Widok góry garów czekających na pozmywanie może skutecznie zniechęcić do kuchennych eksperymentów. Jak sprawić, by...

  • Nasz konkurs pokazał, że wegetarianizm to nie tylko chwilowa moda. To skarbnica smaków, barw i aromatów, a przy tym sposób by utrzymać organizm w wyśmienitej formie. Nadesłaliście wiele inspirujących odpowiedzi, za które ogormnie dziękujemy. Jednak wybrać mogliśmy tylko trzy spośród nich. Po wielu godzinach burzliwych rozmów, zadecydowalismy, że wspaniałe książki z wegetariańskimi przpisami trafią do: Pani Katarzyny Ze względu na hipercholesterolemię rodzinną zmuszona byłam wyeliminować z...

  • Zbliża się niedziela, a ty znów planujesz zaserwować tradycyjnego schabowego? A może warto przełamać rutynę? Z przepisami naszych użytkowników to proste. Fot. 123RF/Picsel Niedzielne obiady w polskich domach zwykle wyglądają podobnie: na pierwsze danie serwuje się rosół, a tuż po nim na stole pojawiają się nieśmiertelne schabowe w towarzystwie ziemniaków. Warto jednak przełamać tę weekendową rutynę. Oto pięć apetycznych pomysłów na potrawy, dzięki którym zrobicie wrażenie na rodzinie i...

  • Przesympatyczna, zabawna i zawsze uśmiechnięta. Niewysoka, ale za to bardzo charyzmatyczna z głową pełną kulinarnych pomysłów. Rachel Khoo. Brytyjka, która w wieku dwudziestu paru lat, nie znając języka francuskiego przeprowadziła się do Paryża, by spełniać swoje kulinarne marzenia o studiowaniu w szkole - w której uczyła się dobrze znana wszystkim Julia Child - Le Cordon Bleu. Tam zdobyła dyplom cukiernika. Mieliśmy niepowtarzalną okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych organizowanych...

  • W dniu 18.02.2013 zakończył się konkurs Puzzle. Przepis przedstawiony na Puzzlu to Brownie z wiśniami autorstwa kwiatek508 . Mamy zaszczyt przedstawić laureatów tej edycji konkursu. Oto oni: DoprawioneF 'Słodycz czekolady zrównoważona wiśniową nutą... Osobiście uwielbiam wiśnie! Ich nieco cierpki i wykwintny smak jednoznacznie kojarzy mi się z czymś uroczystym i eleganckim... Czekolada - afrodyzjak, absolutny "must" na święto zakochanych :). Ciasto mimo iż bardzo proste i...

  • Wczoraj zakończyła się kolejna edycja konkursu Puzzle. Przepis, którego fragment zdjęcia znajdował się na Puzzlu to przepyszne Rożki ze śliwkami autorstwa Maudie . Za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia serdecznie dziękujemy. Osoby, do których powędrują książki to: ->Ilonar 'Już wyobrażam sobie przyjęcie w domu Mikołajka, na którym koledzy zajadają się różkami ze śliwkami! Mikołajek zachwyca się ich kształtem i próbuje zrobić z nich statek kosmiczny, a Alcest z pewnością pochłania...

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...

  • Wyłoniliśmy pięciu szczęśliwców, do których powędrują smaczne zestawy ufundowane przez firmę Podravka. Jakich odpowiedzi udzielili? Zobaczcie sami. Bardzo dziękujemy za liczne zgłoszenia. Wybór zwycięzców nie należał do najprostszych, bo jak tu wybierać między cudownymi wspomnieniami z wakacji... Nie mniej jednak musieliśmy wytypować pięć osób. A oto zwycięzcy: Pani Ewa M. Chciałabym napisać o domowym ajvarze - poczęstowała nas nim na wakacjach gospodyni w chorwackim Omiš'u. Ajvar to...