• Informacje na temat:

    bita śmietana z opakowania do tortu

Przepisy na temat: bita śmietana z opakowania do tortu
  • Świąteczny tort z likierem jajecznym

    Składniki: 3 jajka 175 g cukru 2 opakowania cukru waniliowego 75 g mąki 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 płatków żelatyny 600 g śmietany kremówki 150 ml likieru jajecznego(...) szprycy udekorować brzeg tortu. Boki udekorować pistacjami. Odstawić w chłodne miejsce.  1 płatek żelatyny namoczyć w zimnej wodzie. 15 g czekolady pokroić i roztopić w gorącej kapieli. 100 ml...

  • Słodkości nam się chciało...w lodówce śmietanka, to gdzieś wafelki, no i pulpa z guawy rzuciła nam się w oczy. Czasami kupujemy produkty o których później czytamy...ale, że słodkości chcieliśmy, to wypadło to tak...

  • ​Tort śmietanowy z borówką

    ....  Spód tortu umieścić w pierścieniu. W osobnych naczyniach namoczyć w zimnej wodzie 4 i 8 płatów żelatyny. 4 płaty odcisnąć roztopić i zmieszać z borówką brusznicą. Rozprowadzić na cieście i odstawić...

  • Pyszny dla dzieci i dorosłych - serniczek na zimno

  • Tort "Skrzydła anioła"

    ...soku z cytryny ¼ łyżeczki cynamonu 500 g twarogu 500 g mascarpone 200 g białej czekolady 3 opakowania cukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka złotych i srebrnych perełek(...) czekolady ściąć wiórki. 600 g śmietany ubić, dosypując 3 opakowania cukru waniliowego. Tort przeciąć na pół, obie części rozsunąć, aby utworzyły "skrzydła". Dekorować bitą śmietaną, wiórkami białej...

  • ciasto jest aromatyczne, chrupiące dzięki migdałom, z dynią i śmietaną szybko się zjada......................SMACZNEGO!!!

  • Migdałowo-czekoladowy tort Philadelphia

    Składniki: 75 g masła 150 g herbatników 6 płatów białej żelatyny 100 g migdałów 125-140 g gorzkiej czekolady 400 g śmietany kremówki 400 g kremowego twarożku 150 g jogurtu naturalnego 75 g płynnego miodu 25 g cukru 2 opakowania cukru waniliowego 30 g płatków migdałowych Olej do formy Przygotowanie: Dno tortownicy posmarować olejem (26 cm). Masło roztopić, dodać pokruszone...

  • Najprostsze desery bywają najsmaczniejsze. Ale jest jeden warunek – składniki muszą być pierwszorzędne. Sto lat temu takie były – świeża, tłusta śmietana z laktozą, ale bez karagenu i biopoziomki prosto z lasu to przepis na pyszny letni deser.

  • Tort lodowy na maślance z jagodami

    Składniki: - 300 g jagód, - 130 g wafli rurek, - 4 żółtka, - 150 g cukru, - 2 opakowania cukru waniliowego, - 0,5 l maślanki, - skórka starta z jednej cytryny, - 625 g śmietany kremówki Przygotowanie: Wafle pociąć lub rozkruszyć. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, wmieszać maślankę i skórkę z cytryny. 500 g śmietany ubić i również delikatnie wmieszać. Masę wstawić na 1,5

  • Pyszny i lekki torcik z bitą śmietaną i owocami.

Artykuły na temat: bita śmietana z opakowania do tortu
  • Tort sękaczowy

    Tradycyjne sękacze wymagają specjalnego urządzenia, ale podpowiemy ci, jak poradzić sobie mając do dyspozycji jedynie wzykły piekarnik

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Tort marcepanowo-malinowy

    ...migdałów, - 300 g malin, - 3-4 łyżki likieru migdałowego, - 100 g konfitury malinowej, - 350 g serka Mascarpone, - 300 g twarożku 20 proc. tłuszczu, - 2 opakowania cukru waniliowego, - 450 g śmietany(...). Dekorować bitą śmietana, malinami marcepanowymi pralinkami, posypać posiekanymi pistacjami.

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Słodkości na wielką okazję

    Desery po uroczystym obiedzie powinny być lekkie i puszyste. Krem maślany do tortu zastąp delikatniejszą masą z serka, bitej śmietany lub galaretką.

  • Nie musimy tworzyć wielopiętrowych tortów i lepić figurek z masy cukrowej, by osiągnąć efekt WOW. Wystarczy skorzystać ze sprawdzonych prostych przepisów, a w łatwy i szybki sposób uzyskamy zachwycające dekoracje. Fot. Dr. OetkerW dobie mediów społecznościowych nie liczy się już tylko smak wypieku, równie ważny stał się aspekt wizualny. Dekorowanie tortów kojarzy nam się z idealnym pokryciem jego powierzchni masą cukrową, wymyślnym malarstwem przy użyciu jadalnych farbek oraz z kremowymi...

  • Z kolorową galaretką

    Biszkopt, śmietana i serki śmietankowe to wyborne towarzystwo dla kolorowych galaretek.

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowała Barbara. Biszkopty12 jaj370 g cukru300 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanej100 g mąki migdałowej skórka starta z 1 pomarańczykakao do smaku Kremy czekoladowe1 l śmietany 36%25 g rozpuszczonej w wodzie żelatyny400 g białej czekolady200 g mlecznej czekolady 200 gorzkiej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Krem waniliowy 540 ml mleka3 laski waniliiekstrakt waniliowy do smaku6 żółtek150 g...

  • Limonkowy sernik z jagodami

    Orzeźwiający smak limonki i aksamitna konsystencja sernika.

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Marcin. I piętro tortu (20 cm) Biszkopt malinowy30 g liofilizowanych, sproszkowanych malin 1½ jajka (rozmiar L)½ szklanki cukru80 g mąki42 ml wody½ łyżeczki cukry waniliowego Ciasto kruche100 g mąki pszennej63 g masła38 g cukru pudru¼ żółtka20 g liofilizowanych malin Masa żelatynowa20 g żelatyny100 g wody Masa serowa30 ml wody200 ml schłodzonej śmietanki 30%1½ żółtka1 laska wanilii40 g cukru1...