• Informacje na temat:

    bita smietana z bezami

Przepisy na temat: bita smietana z bezami
  • Beza kokosowa

    Białka ubij, dosypując sól oraz cukier i wlewając sok z cytryny.

  • 1)proste 2)smaczne 3)szybkie

  • Angielski podwieczorek z bezą

    Jak cieszyć się smakiem ulubionych owoców przez cały rok? Wystarczy użyć tych mrożonych – odpowiednio podane smakują wyśmienicie.

  • Beza Pavlova z truskawkami

    Na bezy: - 200 ml białek, - 300 g cukru. Krem: - 400 g masła, - 300 g cukru pudru, szczypta soli, - 300 ml śmietany 36 proc., - 200 g płatków migdałowych lekko uprażonych na suchej patelni, - 100 ml likieru Cointreau, - 20 ml spirytusu, truskawki i bita śmietana do dekoracji. Przygotowanie: Białko ubijamy, dosypujemy cukier. Masę ubijamy, aż cukier się rozpuści, a masa będzie sztywna...

  • Kolejny prosty, letni deser z truskawkami:).

  • Deser bezowy z musem truskawkowym

    Lekki i puszysty deser z udziałem twarożku i świeżych truskawek. To fajny pomysł na wakacyjną ucztę i lekką przekąskę do pracy. Smacznego!

  • Najprostsze desery bywają najsmaczniejsze. Ale jest jeden warunek – składniki muszą być pierwszorzędne. Sto lat temu takie były – świeża, tłusta śmietana z laktozą, ale bez karagenu i biopoziomki prosto z lasu to przepis na pyszny letni deser.

  • Delikatne kremówki

    Idealne na uroczyste rodzinne spotkania.

  • Przepis jak przygotować roladę z bitą śmietaną, oraz krótki film.

Artykuły na temat: bita smietana z bezami
  • Beza Pavlovej

    Deser przygotowany na cześć rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej w czasie jej występów w Australii. To nic innego jak torcik bezowy przekładany owocami i bitą śmietaną.

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Beza Pavlovej z kremem

    Krem zastąpmy bitą śmietaną.

  • W ósmym odcinku "Bake Off Junior" Marysia zaprezentowała przepis na tort bezowy z egzotycznymi owocami. Beza8 białek 1 duża szczypta soli480 g drobnego cukru do wypieków1 łyżka octu1 łyżka skrobi ziemniaczanej Mango curd550 g pulpy z mango 110 g cukru pudru100 ml soku z cytryny4 żółtka4 łyżki mąki ziemniaczanejwoda (aby rozmoczyć mąkę ziemniaczaną)45 g masła Krem śmietanowy1 l schłodzonej śmietany kremówki 36%750 g serka mascarpone4 limonki10 łyżek cukru pudru Wykonanie2 dojrzałe mango4...

  • Wszystko, co musisz wiedzieć o bezie

    Bitą śmietanę, którą przekładasz bezowe krążki, ubij z nieco mniejszą ilością cukru niż zwykle, bo beza jest bardzo słodka. Tort bezowy po przełożeniu...

  • W ósmym odcinku "Bake Off Junior" Piotrek zaprezentował swój autorski przepis na tort bezowy. Składniki 12 białekszczypta soli himalajskiej550 g drobnego cukru białego500 ml śmietanki 36%75 g cukru pudru500 ml serka mascarpone500 g malin400 g jeżyn400 g czerwonej porzeczki6 marakuj5 pnączy groszku cukrowego do dekoracji10 kwiatów kocimiętki do dekoracji Wykonanie Białka ubić ze szczyptą soli himalajskiej, następnie dodać po jednej łyżce cukru. Masa musi być błyszcząca. Gdy będzie gotowa,...

  • Leciutkie jak chmurka

    Składniki na 8 porcji Bezy: 12 łyżek cukru pudru, 1 łyżka cukru waniliowego, 2 białka, sól, 1 łyżka soku wyciśniętego z cytryny Krem: 5 łyżek cukru, 1 jajko, 15 dag masła Dodatkowo: kakao i cukier puder do posypania, bita śmietana w spreju Przygotowanie Białka schłodzić, ubić na sztywno ze szczyptą soli, po trochę dosypując puder. Gdy ilość piany się podwoi, dodać cukier waniliowy (ostrożnie...

  • Chociaż beza to zaledwie kilka składników, jej odpowiednie przygotowanie to prawdziwa sztuka. Przekonają się o tym uczestnicy "Bake Off - Ale Ciacho!" w szóstym odcinku programu. W piątym odcinku, zawodnicy musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. W pierwszej konkurencji Krzysztof Ilnicki poprosił uczestników o przygotowanie legendarnych Jaffa Cakes - oblanych czekoladą biszkoptów z galaretką...

  • Francuskie bezy

    Beza jest charakterystycznym elementem francuskiego cukiernictwa.

  • Julka postawiła na ciemny biszkopt, bitą śmietanę, konfiturę wiśniową i pomadę z gorzkiej czekolady. Efekt? Zobaczcie sami. Biszkopt kakaowy 7 jaj220 g drobnego cukru 75 g mąki pszennej65 g kakao250 g wody1 łyżka cukru3 łyżki rumu Bita śmietana 2½ łyżeczki żelatynywoda do zalania żelatyny500 ml śmietanki kremówki2 łyżki cukru pudru Konfitura wiśniowa 1 łyżeczka żelatynywoda do zalania żelatyny750 g wydrylowanej wiśni100 g cukru 2 łyżki soku z cytryny1 łyżeczka mąki ziemniaczanej...