• Informacje na temat:

    biszkopty w sosoe karmelowym z bitą śmietaną

Przepisy na temat: biszkopty w sosoe karmelowym z bitą śmietaną
  • Domowe biszkopty z 4 składników. Szybkie i proste. Będą świetną bazą do deserów.

  • Jeśli chcesz mieć takie piękne i najsmaczniejsze biszkopty to rób zawsze z moich przepisów ze strony : www.Smaker przepisy Ediego 21 Trzydziestoletnia praktyka doprowadziła do perfekcji. PROSZĘ MI ZAUFAĆ ! To jest besceler . Z A P R A S Z A M !!!!

  • Wypróbowany przepis na "Biszkopty bezglutenowe"

  • Przekładaniec z bitą śmietaną

  • Pyszny urodzinowy tort idealny dla dzieci.

  • Nie ma nic lepszego, niż pyszny ekler z bitą śmietaną do tego herbata i dobra muzyka w tle. Ciasto ptysiowe daje mnóstwo możliwości, można eklery nadziać kremem budyniowym czy owocowym. Moim faworytem jest jednak nadzienie z bitej śmietany. Idealnie sprawdzi się gdy mamy gorszy dzień. U mnie się sprawdzają.

  • Ciasto ptysiowe jest jednym z tych ciast, które raz się udaje, a raz nie. W moim przypadku dopiero za drugim razem udało się zrobić dobre ciasto ptysiowe. Ciasto samo w sobie jest mdłe, dlatego dobrymi dodatkami są kremy na bazie śmietanki lub budyniu. Ja dziś pokażę wam przepis z dodatkiem śmietanki. Ptysie również można podawać z sosem czekoladowym czy owocowym.

  • Wypróbowany przepis na "Ptysie z waniliową bitą śmietaną"

  • Sprawdzony przepis na "Ciasto dyniowe z bitą śmietaną"

Artykuły na temat: biszkopty w sosoe karmelowym z bitą śmietaną
  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Julka postawiła na ciemny biszkopt, bitą śmietanę, konfiturę wiśniową i pomadę z gorzkiej czekolady. Efekt? Zobaczcie sami. Biszkopt kakaowy 7 jaj220 g drobnego cukru 75 g mąki pszennej65 g kakao250 g wody1 łyżka cukru3 łyżki rumu Bita śmietana 2½ łyżeczki żelatynywoda do zalania żelatyny500 ml śmietanki kremówki2 łyżki cukru pudru Konfitura wiśniowa 1 łyżeczka żelatynywoda do zalania żelatyny750 g wydrylowanej wiśni100 g cukru 2 łyżki soku z cytryny1 łyżeczka mąki ziemniaczanej...

  • Wuzetki Gabrysi skonstruowane są z czekoladowego biszkoptu, masy śmietanowej i konfitury z malin. Biszkopt czekoladowy 165 g mąki pszennej30 g mąki ziemniaczanej50 g kakao1½ łyżeczki proszku do pieczenia180 g cukru6 jaj100 ml oleju5 łyżek wody Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki 30%200 g czekolady mlecznej100 g masła Krem śmietankowy 700 ml śmietanki 30%150 g cukru pudru8 g żelatyny40 ml wody do namoczenia żelatyny Dżem malinowy 500 g świeżych malin15 g środka żelującego 200 g cukru...

  • Owoce leśne lubimy przede wszystkim na słodko. Posypane zwykłym cukrem smakują wybornie, a z kilkoma innymi dodatkami mogą przemienić się w pyszny deser na ciepłe letnie popołudnie. Owoce leśne! Co o nich sądzisz? Wypowiedz się na Forum! Fot. 123RF/Picsel Nie tylko my z przyjemnością spożywamy owoce leśne, inne nacje również lubują się w smaku żurawiny czy jagód. Szkoci z malin przyrządzają deser o nazwie "Cranachan" - jest to prosta kombinacja owoców, bitej śmietany, podpieczonych płatków...

  • Ryż z jabłkami, pizza, kopytka, zupa ogórkowa, a nawet jajecznica! My już wiemy, jakie dania wprawiają Was w dobry nastrój. Bardzo dziękujemy za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia. Zaskoczyliście nas pomysłowością i liczbą nadesłanych odpowiedzi. Wybór zwycięzców nie był łatwy. Musieliśmy wybrać jedynie 20 spośród prawie 400 zgłoszeń. Po kilku godzinach czytania i wymiany zdań udało nam się wyłonić zwycięzców. A oto oni: Pani Magdalena S.: Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem. Wystarczy...

  • Ania zaskoczyła wszystkich, postanowiła upiec nietypowe biszkopty:" genueński i z orzechów laskowych. Przełożyła je kremem z marakui, hibiskusowym i maślanym. Biszkopt genueński40 g masła6 jaj150 g drobnego cukru100 g tortowej mąki pszennej70 g mąki ziemniaczanej Biszkopt z orzechów laskowych2 białka 100 g cukru180 g jajek (3 jajka)70 g żółtek (2 żółtka)220 g cukruszczypta soli260 g mąki z orzechów laskowych120 g mąki pszennej Krem z marakui6 g żelatyny30 g zimnej wody150 g pulpy z marakui...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze. Warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób wykorzystać te pyszne owoce. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco szerzej zakrojone kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z truskawek, możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka sprawdzonych...

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Julcia Tarach zaprezentowała przepis na rodzinną szarlotkę. Ciasto 500 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 160 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 220 g masła Nadzienie 1½ kg jabłek (najlepiej szara reneta) 1 łyżka masła 1 łyżka cukru ½ łyżeczki cynamonu cukier puder do posypania ciasta Herbata do szarlotki 3 torebki czarnej herbaty 180 ml soku jabłkowego cynamon do smaku cukier w kostkach do smaku 6 gałek lodów...

  • Największy polski festiwal restauracyjny trwa! W dniach od 18 do 30 kwietnia możecie odwiedzić najlepsze restauracje w Polsce, zjeść przystawkę, danie główne i deser w znakomite festiwalowej cenie 49 zł. Festiwal Restaurant Week właśnie się rozpoczął, a my jako redakcja serwisu Smaker.pl mieliśmy okazję przedpremierowo przetestować menu w jednej z krakowskich restauracji - Well Done, która mieści się na Kazimierzu przy ulicy Mostowej 2. Well Done to znakomite miejsce do spotkań ze...