• Informacje na temat:

    biszkopt ze słodzikiem

Przepisy na temat: biszkopt ze słodzikiem
  • Klasyczny, piękny, dorodny biszkopt - idealny jako podstawa do tortu lub jako samodzielne ciasto. Przepis niezawodny, jeśli postępować zgodnie ze wskazówkami:)

  • Wspaniały i najlepszy biszkopt! Z całą pewnością mogę go nazwać biszkoptem "prawdziwym", gdyż nie zawiera on proszku do pieczenia. Najprawdopodobniej właśnie takie "bazy" do tortów piekły nasze babcie i prababcie. Co ciekawe, aby nie opadł, musimy po upieczeniu upuścić go na ziemię z wysokości około pół metra. Polecam!

  • Smaczne, lekkie ciasto. Pieczenie biszkoptu było dosyć szybkie. Natomiast przygotowanie dwóch warstw kremu zajęło mi trochę czasu, ponieważ trzeba było czekać aż zastygnie pierwsza galaretka, a potem dwie pozostałe. Jednak efekt końcowy wart był trudu. Serdecznie polecam.

  • Biszkopt jasny zaczerpnięty ze zbiorów Siostry Anastazji i zawsze się udaje :)

  • Biszkopt kakaowy który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników.

  • biszkopt nietypowy bo z dodatkiem masła. Jest delikatny i lekko wilgotny; warto spróbować go zrobić.

  • biszkopt czekoladowy z roztopioną gorzką czekoladą, baza do wszelakich tortów. Biszkopt najlepiej upiec w tortownicy o średnicy 24cm i spokojnie wtedy da go się przekroić na trzy części. Ja akurat ten na potrzeby ciasta przekroiłam na cztery 1 cm blaty.

  • Bardzo zdrowy i pyszny

  • Przepis wart wypróbowania: "Biszkopt ze śmietankowym kwiatem"

  • Sprawdzony przepis na "Lekki biszkopt ze śliwkami"

Artykuły na temat: biszkopt ze słodzikiem
  • Co nam teraz w jedzeniu najbardziej szkodzi

    ...szczęście wiadomo, gdzie te niezdrowe substancje występują. Kto nie chce ich spożywać, powinien zrezygnować z jedzenia: ● pieczywa cukierniczego - ciast, ciasteczek, herbatników, biszkoptów (chyba że...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...z zimnym mlekiem, zagotuj i odstaw do ostygnięcia. Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z esencją waniliową i cukrem pudrem lub słodzikiem na jasną gładką masę. Stopniowo dodaj kakao(...) truskawkowym. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 35 minut Porcja: 270 kalorii Biszkoptowa fantazja Składniki na 14 porcji: 2 budynie śmietankowe, 1/2 litra mleka, 2 płaskie łyżki żelatyny, kostka...

  • Wydawałoby się, że są idealne. Nie zawierają kalorii, nie wywołują skoku glukozy we krwi. Bywają naturalnego pochodzenia. Pozwalają osobom chorym na cukrzycę na słodkości, a tym, co są na diecie odchudzającej - na słodzenie bez wyrzutów sumienia. Czy rzeczywiście tak jest? Fot. 123RF/Picsel Słodziki są zwykle kilkaset razy słodsze od cukru, np. syntetyczna sukraloza jest 600 razy słodsza, a naturalny stewiozyd pozyskiwany ze stewii - ok. 350 razy. Można więc stosować je w znacznie mniejszych...

  • Poniżej znajdziesz wszystkie substancje słodzące stosowane jako dodatki do żywności i/lub do produkcji słodzików. Jakie właściwości mają stosowane w Polsce słodziki?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Słodziki dzielą się na te mniej słodkie od sacharozy (alkohole wielowodorotlenowe) oraz substancje intensywnie słodzące, które są od kilkudziesięciu do kilku tysięcy razy od niej słodsze. Mogą być zarówno całkowicie syntetyczne, jak i półsyntetyczne czy naturalne. Polialkohole mają niską, ale nie zerową...

  • Stewia to roślina wykorzystywana od stuleci. Stosowano ją zarówno do słodzenia, jak i leczenia. Dzisiaj ten 400 razy słodszy od cukru naturalny słodzik budzi kontrowersje. Czy stewia jest dla nas zdrowa?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Pierwszymi smakoszami rośliny znanej stewią byli Indianie z Ameryki Północnej - Guarani. To ci sami, którzy do dawien dawna znali yerba mate - bardzo popularną obecnie herbatę. To właśnie stewią dosładzali sobie mate. Wierzyli też w jej uzdrawiające właściwości....

  • Z okazji świąt przygotowaliśmy dla Was fantastyczny prezent w postaci darmowej aplikacji Smaker.pl na urządzenia mobilne z androidem. Miło nam poinformować, że już od dzisiaj możecie przeglądać najnowsze przepisy ze Smakera korzystając z naszej darmowej aplikacji. Aplikację można pobrać ze sklepu Google play, jest ona przeznaczona na wszystkie urządzenia mobilne z systemem operacyjnym Android OS (począwszy od wersji 2.3.). Dzięki aplikacji dostęp do przepisów jest łatwy i wygodny. Po prostu...

  • Oborniki kolejny raz zapraszają na kulinarne spotkanie w malowniczym parku przy młynie Dahlmanna. „Niedziela ze smakiem” to jarmark z pysznościami, muzyczne smaczki, gotowanie i degustowanie. Nasz kulinarne show uświetnili już znani i cenieni kucharze. Gościliśmy już Karola Okrasę i Roberta Makłowicza. A w tym roku: Pascal Brodnicki gwiazdą „Niedzieli ze Smakiem" Gościem specjalnym w tym roku będzie pochodzący z francuskiego Lille kucharz, prezenter telewizyjny, autor książek kucharskich i...

  • Od dziś możesz zarabiać na swoich przepisach dodawanych do Smakera. Wystarczy przejść kilka prostych kroków, aby móc cieszyć się z dodatkowego zarobku. Kochasz gotować i dzielić się pomysłami? Nie musisz być profesjonalnym kucharzem żeby zarabiać na gotowaniu. Z Nami zyskasz za każdym razem, gdy ktoś obejrzy Twój przepis. Rachunek jest prosty! Im więcej przepisów dodasz, tym więcej osób je zobaczy, a dzięki temu na Twoje konto bankowe będą wpływać nowe fundusze. Jak to zrobić? Bądź aktywnym...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...