• Informacje na temat:

    biszkopt zawsze się udaje

Przepisy na temat: biszkopt zawsze się udaje
  • Klasyczny biszkopt. Pieczony bez dodatku proszku do pieczenia, nie opadający. Biszkopt rośnie tylko dzięki dokładnemu, prawidłowemu ubiciu białek i delikatnemu ich wymieszaniu z mąką. Po upieczeniu można opuścić formę z ciastem z 30 cm wysokości na podłogę lecz nie jest to konieczne. Polecam!

  • Zawsze lubiłam taki sernik, kakaowe ciasto, pyszna masa. Przepis, który prezentuje ma wiele zalet, jest łatwy, szybki w przygotowaniu, pyszny i co najważniejsze-ZAWSZE się udaje, i pięknie wygląda. :-)

  • Zapraszam na pyszną karpatkę :)

  • Istnieje duzo teorii na temat robienia majonezu. Jedno nie ulega watpliwosci - majonez wykonany wlasnorecznie przewyzsza pod wieloma wzgledami majonezy produkowane fabrycznie. Jesli ktos ma obawy, moze wykorzystac recepte na majonez bez jajka, ja od lat robie wlasny majonez i dotychczas udalo mi sie uniknac spotkania z salmonellami:)

  • Wiele osób chce piec chleb, jeść domowy, ale twierdzą, że to trudne. Dzisiaj przepis na chleb który jest łatwy i zawsze wychodzi a do tego jest przepyszny.

  • Biszkopt, który zawsze się udaje. ile razy go robiłam, nigdy nie opadł, zawsze pięknie wyrasta. Sprawdzony przepis! Zdjęcie biszkoptu zrobionego z 1,5 porcji ;)

  • biszkopt jest wyrośnięty i puszysty,można z jednego placka zrobić nawet trzy spody do innych ciast.można go zamrozić i wykorzystać za jakiś czas polecam!!!!!!!!!!!!!!

  • Próbowałam różnych przepisów na biszkopty, a ten jest dla mnie idealny. Zawsze się udaje, jest delikatny, puszysty, wilgotny ... polecam :-). Podaję proporcje na tortownice o średnicy 21cm, jeśli potrzebujemy biszkopt o średnicy 26cm należy podwoić składniki. Natomiast jeżeli chcemy uzyskać biszkopt kakaowy, budyń należy zamienić z waniliowego na kakowy :-)

  • Gofry to prawdziwe piękno w swojej prostocie - najlepiej smakują z dżemem, frużeliną lub owocami oraz bitą śmietaną. To jedyny deser, który z czystym sumieniem można zjeść na śniadanie - idealny na leniwe, weekendowe poranki!

  • Przepis ten jest bardzo wydajny, wychodzi z niego bardzo dużo, dużych ,mięciutkich i pysznych pączków.

Artykuły na temat: biszkopt zawsze się udaje
  • Agnieszka Graff: Kobiety się ośmieliły

    Gdy 20 lat temu mówiła o dyskryminacji kobiet, ludzie wzruszali ramionami: „U nas nic takiego nie ma”. Postulowała, żeby mężowie angażowali się w prace domowe, ale nawet od żon słyszała, że to niemęskie. Feminizm był dziwny, budził nieufność. Dziś nawet kobieta, która nie czuje się feministką, przyzna: mniej zarabiamy, trudniej nam awansować, a wychowanie dzieci i cały dom wciąż są na naszej...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • Zawsze nam wyjdzie:)

  • Starasz się odżywiać zdrowo, a mimo to nie widzisz efektów nowej diety? Być może jest to sprawka produktów, które tylko udają zdrowe. Zobacz jak dajemy się wywieść w pole. Czy cienkie i chrupiące listki, którymi często zastępujemy tradycyjne pieczywo, mogą być niezdrowe? Okazuje się, że tak. Co prawda nie mają one wiele kalorii, ale za to powstają z wysoko przetworzonych produktów. Dodatkowo posiadają wysoki indeks glikemiczny, przez co po ich zjedzeniu bardzo szybko znów jesteśmy głodni. Z...

  • Na pogodę i na deszcz, na lato i na zimowe mrozy, z okazji urodzin i po prostu, na poprawę nastroju... Zawsze się udaje :-)

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Truskawkowe Marzenie

    Czyli tort jak marzenie z trzema badz czterema, dlaczego nie, warstwami biszkoptu genuenskiego, z jedna warstwa orzechowej, chrupiacej  bezy, ze swiezymy...

  • Starasz się odżywiać zdrowo, a mimo to nie widzisz efektów nowej diety? Być może jest to sprawka produktów, które tylko udają zdrowe. Czy wiesz, które produkty najczęściej wywodzą nas w pole? Podczas codziennych zakupów staramy się sięgać po produkty jak najbardziej przyjazne naszym organizmom, które miałyby zapewnić nam długie i zdrowe życie. Opakowania niektórych towarów wręcz krzyczą do nas, że to właśnie one są najzdrowszym wyborem z możliwych. Niestety, nie wszystkie z tych zapewnień są...

  • Część zadań żony 1. Postanowić, ze sie zrobi biszkopt przekładany bitą smietaną, owocami i z galaretką na wierzchu. 2. Zakupić wszystkie niezbędne produkty...

  • Z pewnością znasz to uczucie, kiedy krótko po posiłku ponownie zaczyna ci burczeć w brzuchu. Co jest przyczyną i jak można temu zapobiec? Zdarzają ci się nagłe napady głodu? Mimo zjedzonego posiłku, szybko masz ochotę sięgnąć po kolejną przekąskę? Przylgnęła do ciebie etykietka osoby wiecznie głodnej, która może zjeść bardzo dużo? Nie obawiaj się, takie symptomy wcale nie muszą być oznaką choroby. Być może wystarczy zmienić kilka pozornie niewinnych nawyków. Oto kilka powodów, przez które...