• Informacje na temat:

    biszkopt z twarogiem wiórki kokosowe

Przepisy na temat: biszkopt z twarogiem wiórki kokosowe
  • Biszkopt z kremem i kokosem

    Składniki: 6 jajek 8 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek cukru 2 łyżki kakao polewa czekoladowa Krem: 60 dag twarogu 200 ml mleczka kokosowego 2 łyżki żelatyny(...) pół. 2. Żelatynę rozpuść. Twaróg zmiel kilkakrotnie, zmiksuj z mleczkiem kokosowym, żelatyną, wiórkami. Wyłóż na biszkopt, przykryj drugim blatem. Posyp wiórkami. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

  • Przepis na kopiasty talerz wiorków

  • Tiramisu w 4 wersjach

    ...wystudzenia. Tak samo zrumień grube wiórki. Kawę wymieszaj z likierem i 2 łyżkami cukru. Wystudź. Serek mascarpone połącz z twarogiem i utrzyj na gładko z 8 dag cukru. Domieszaj drobne wiórki kokosowe(...) udekoruj kakao, wiórkami czekoladowymi i wiśniami. Kokosowe z podłużnymi biszkoptami i mango Składniki: 200 ml gorącego naparu mocnej kawy 2 łyżki + 8 dag cukru 2 łyżki likieru kawowego...

  • Zrobiłam te ciasto na swoje ur.i gościom bardzo smakowało.

  • Przepis na niezawodny biszkopt z kremem z kokosa, który został po zrobieniu Malibu :)

  • Biszkopt kakaowy z kremem kokosowym bardzo smakował moim domownikom i gościom. Ciasto warte polecenia.

  • Ciasto kokosowe obowiązkowe na wszystkie specjalne okazje. Między innymi na zimowy, świąteczny stół. Biała, delikatna, kokosowa masa jest jak śnieżny puch.

  • Tak jak w tytule- nic nadzwyczajnego, nic wymyślnego, a jednocześnie coś pysznego! Połączenie tradycyjnego biszkoptu i masy serowej.

  • Bardzo smaczne ciasto. Z pewnością zrobi wrażenie na rodzinie, krewnych czy znajomych. Serdecznie polecam.

  • Niebo w gębie warto ten przepis wypróbować.

Artykuły na temat: biszkopt z twarogiem wiórki kokosowe
  • Rolada - biszkopt na okrągło

    Sztuka rolowania Główne składniki Podstawowymi składnikami ciasta biszkoptowego są: jaja, mąka pszenna (najlepsza tortowa) oraz cukier (najlepiej puder). Ponieważ w trakcie ubijania piany z białek(...) ciasto biszkoptowe wykładamy na ściereczkę potrzepaną cukrem (spód ciasta się do niej nie przyklei) i od razu zwijamy w rulon (zimne ciasto połamie się w trakcie rolowania). Gdy ostygnie, rozwijamy...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • Ciasta z bananami

    ...z cytryny, 250 ml śmietany kremówki, 15 g żelatyny, 50 g mielonego kokosu, 40 ml likieru kokosowego lub rumu, 3 banany, 100 g czekolady na polewę Dekoracja: plasterki kokosu, pół banana, listki melisy(...), 3 łyżki cappuccino w proszku, wiórki czekoladowe 1. Żółtka oddzielić od białek. Białka wymieszać z wodą sodową, ubijać, stopniowo dodawać cukier. Pianę z białek ostrożnie połączyć najpierw z żółtkami...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Desery z bananami

    ...czekoladowym. Tiramisu z bananem Na dnie płaskiego naczynia wyłożyć biszkopty. Nasączyć je naparem kawowym i likierem migdałowym. Posmarować kremem (3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru i cukrem wanilinowym). Wymieszać z 250 g sera mascarpone i 3 łyżkami bitej śmietany). Ułożyć kolejną warstwę biszkoptów, ponownie nasączyć, posmarować kremem, ułożyć plasterki bananów, posypać ciemnym kakao...

  • Ciekawe urozmaicenie dobrze znanej potrawy. Wystarczy jeden dodatkowy składnik. SKŁADNIKI - 4 ½ łyżki kaszy manny - 360 ml mleka - 2 czubate łyżki wiórków kokosowych - 2 łyżki cukru - 1 łyżka cukru waniliowego - 150 ml zimnej wody - garść borówek - ilość zależy od upodobań PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy wiórki kokosowe i cukier wraz z cukrem waniliowym. Zagotowujemy.Krok 2Kaszę mieszamy z wodą. Wlewamy ją do gotującego się mleka, pamiętajmy, aby cały czas mieszać....

  • Ciasta bez pieczenia

    Składniki na 8-10 porcji: po 1 galaretce truskawkowej, cytrynowej, agrestowej, 1 i 1/2 paczki biszkoptów, 8 twardych dojrzałych bananów, 3 jajka, 1 i 1/2 kostki margaryny, szklanka cukru pudru, listki(...) lekkiego stężenia. 2. Na spodzie blachy poukładaj biszkopty, tak by nie było między nimi przerw, a cały spód był przykryty. Banany umyj pod bieżącą wodą, wytrzyj i obierz ze skóry. Odkrój te części...

  • W języku malajskim kokos znany jest pod nazwą „pokok seribu guna”, co oznacza „drzewo tysiąca zastosowań”, natomiast na Filipinach nazywany jest „drzewem życia”. Czy kokos faktycznie jest taki wyjątkowy? Co daje nam orzech kokosowy?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Kokos, nazywany także orzechem kokosowym, jest owocem palmy kokosowej, pochodzącej prawdopodobnie z terenów południowo-wschodniej Azji lub północno-zachodniej Ameryki Północnej. Palma kokosowa jest drzewem, które zazwyczaj rośnie do...

  • Po wyroku Trybunału Europejskiego, producenci żywności będą musieli zmienić nazwy niektórych produktów. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością wielu z nas zdążyło już przyzwyczaić się do tego, iż Unia Europejska lubi zaskakiwać nas niecodziennymi decyzjami. W ostatnich latach duże kontrowersje budziło chociażby uznanie ślimaków za ryby lub kontrola krzywizny bananów. Niedawno do grona absurdalnych regulacji dołączyła ta, dotycząca mleka kokosowego oraz masła orzechowego. Okazuje się bowiem, iż nazwy...

  • Każdy kto chociaż raz próbował wyeliminować cukier z diety, wie, że stanowi to nie lada wyzwanie. Całkowite zrezygnowanie ze słodyczy to trudna sprawa, ale jeszcze bardziej skomplikowanym jest znalezienie zdrowych zamienników cukru. Jednym z nich jest cukier kokosowy, który z roku na rok zyskuje coraz większą popularność. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością każdy z was słyszał lub używał w kuchni śmietankę kokosową, mleczko lub wiórki. A cukier kokosowy? Produkt ten zaczyna cieszyć się coraz...