• Informacje na temat:

    biszkopt z serkiem ricotta

Przepisy na temat: biszkopt z serkiem ricotta
  • Pyszne, mięciutkie kotlety ziemniaczane z dodatkiem serka ricotta. Rewelacyjny pomysł na obiad bądź też ciepłą kolację.

  • Propozycja na smakowite, puszyste i delikatne placuszki ziemniaczane z dodatkiem włoskiego sera ricotta i świeżego koperku. Placuszki idealnie komponują się z jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną.

  • Sprawdzony przepis na "Szpinakowa lazania z serkiem ricotta"

  • Pyszna warzywna tarta z dodatkiem aksamitnego serka ricotta

  • Smaczny pomysł na "Babeczki z serkiem ricotta i czereśniami"

  • Podczas przygotowywania domowego sera zostaje dużo serwatki, można z niej przygotować serek ricotta, który potem można wykorzystać zarówno do słodkich, jak i wytrawnych dań.

  • Bardzo proste w wykonaniu ,delikatne w smaku ,idealne do kawy i herbaty.

  • Ricotta Hotcakes - powiem tylko tyle...kto nie próbował niech szybko naprawi swój błąd :) Delikatne, puszyste, rozpływające się w ustach placki :)

  • pyszny twaróg domowej roboty. kto raz spróbuje, nie wróci do sklepu

  • Uwielbiam fileta z kurczaka, dlatego często szukam inspiracji na nowe dodatki. Ten przepis bardzo przypadł mi do gustu ponieważ łączy w sobie delikatny smak fileta i sera ze słonym, wędzonym boczkiem. Roladki podaję z ubitymi ziemniakami z masłem i koncentratem pomidorowym i moim ulubionym szpinakiem z mozzarellą.

Artykuły na temat: biszkopt z serkiem ricotta
  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • OSM Piątnica powiększa swoją ofertę o nieznany dotąd na polskim rynku produkt - serek twarogowy z probiotykiem, doskonały jako uzupełnienie pełnowartościowej i dobrze zbilansowanej diety. Z myślą o wszystkich, którzy przykładają wagę do zdrowego odżywiania oraz trybu życia, OSM Piątnica wprowadza pod logo Piątnica plus+ innowacyjny Serek Wiejski wzbogacony o dobroczynne, specjalnie wyselekcjonowane bakterie probiotyczne. Nowy produkt Piątnicy jest pierwszym tego typu serkiem twarogowym w...

  • Chcąc szybko przygotować śniadaniowe kanapki, wielu z nas sięga po serki topione. W końcu wydają się być bardzo niewinne. Ale jak jest w rzeczywistości? Czy niepozorny serek topiony może zaszkodzić naszemu zdrowiu? Fot. 123RF Kto by pomyślał, że niewinnie wyglądający serek topiony może być przyczyną tak wielu sporów? Wydaje się, że nasze społeczeństwo podzieliło się niemal równo na zwolenników oraz zajadłych przeciwników serków topionych. Tylko kto ma rację? Faktem jest, że serek topiony może...

  • Julia Kucharzewska zdecydowała się na przygotowanie dwupiętrowego tortu, który udekorowała precelkami, czekoladą i paluszkami. Biszkopt5 jaj 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków2/3 szklanki mąki pszennej (tortowej)1/3 szklanki kakao1 tabliczka gorzkiej czekolady Krem wiśniowy500 g wydrylowanych wiśni sok z połowy cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej3 łyżki żelatyny500 g serka mascarpone Masa czekoladowa400 ml śmietanki 30%400 g mlecznej czekolady Nasączka1 szklanka nalewki z wiśni½ szklanki...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Tomasz zachwycił jurorów swoim pomysłem na słodkości, które można zaserwować do popołudniowej herbatki. Spróbujecie odtworzyć jego wypieki? Panna Ptysiówna Kruszonka: 85 g brązowego cukru 85 g mąki 75 g masła 2 g czerwonego barwnika   Ptysie: 250 ml wody 100 g masła 5 g cukru 5 g soli 150 g mąki 5 jajek   Krem: 150 g malin 150 g serka mascarpone 75 g ricotty 100 g cukru pudru 50 g śmietany kremówki laska wanilii 2 listki żelatyny 2 łyżki wody pęczek mięty Kruszonka: Cukier wymieszać z...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Siostra Grzegorza bez wątpienia będzie zachwycona tym tortem. Biszkopt przekładany kremem z bananów i masła orzechowego to strzał w dziesiątkę! Biszkopt¾ szklanki mąki ziemniaczanej¾ szklanki mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia6 jajek1 szklanka cukru2 łyżki wody Mini serniczki na zimno w kształcie serduszek500 g twarogu półtłustego (w temperaturze pokojowej)½ szklanki śmietanki kremówki 30% (w temperaturze pokojowej)3 łyżki cukru pudru¼ szklanki wody2 łyżeczki żelatyny1 granat...

  • Ania zaskoczyła wszystkich, postanowiła upiec nietypowe biszkopty:" genueński i z orzechów laskowych. Przełożyła je kremem z marakui, hibiskusowym i maślanym. Biszkopt genueński40 g masła6 jaj150 g drobnego cukru100 g tortowej mąki pszennej70 g mąki ziemniaczanej Biszkopt z orzechów laskowych2 białka 100 g cukru180 g jajek (3 jajka)70 g żółtek (2 żółtka)220 g cukruszczypta soli260 g mąki z orzechów laskowych120 g mąki pszennej Krem z marakui6 g żelatyny30 g zimnej wody150 g pulpy z marakui...