• Informacje na temat:

    biszkopt z roladkami

Przepisy na temat: biszkopt z roladkami
  • Taki torcik warto zrobić. Na jednym kawałku się nie skończy, od razu przyjdzie ochota na kolejny. Dno jak i brzegi są z roladek z żelką malinową. Torcik z pianką serowo-śmietankową z malinami.

  • Moja wersja biszkoptu

  • Próbowałam różnych przepisów na biszkopty, a ten jest dla mnie idealny. Zawsze się udaje, jest delikatny, puszysty, wilgotny ... polecam :-). Podaję proporcje na tortownice o średnicy 21cm, jeśli potrzebujemy biszkopt o średnicy 26cm należy podwoić składniki. Natomiast jeżeli chcemy uzyskać biszkopt kakaowy, budyń należy zamienić z waniliowego na kakowy :-)

  • Wspaniały i najlepszy biszkopt! Z całą pewnością mogę go nazwać biszkoptem "prawdziwym", gdyż nie zawiera on proszku do pieczenia. Najprawdopodobniej właśnie takie "bazy" do tortów piekły nasze babcie i prababcie. Co ciekawe, aby nie opadł, musimy po upieczeniu upuścić go na ziemię z wysokości około pół metra. Polecam!

  • Pyszny biszkopt. Wychodzi w 100%. Nie za gruby..np. pod ciasta z owocami i galaretką

  • Znalazłam ten przepis kiedyś na internecie, niestety nie pamiętam od jakiego użytkownika ;( Jest bardzo łatwy i zasze biszkopt wychodzi wyrośnięty.

  • Biszkopt prosty,który zawsze wychodzi,nigdy nie opada.Można posypać cukrem pudrem ,lub przełożyć masą według uznania.

  • Przepis dostałam od koleżanki, do tej pory żaden biszkopt mi się nie udawał. Ten z pewnością uda się każdemu!

  • Biszkopt nadaję się do wszystkiego :) Piekę go do tortów, ciast. Ilość sklładników zależy od tego na co potrzebujemy biszkopt. Z tego przepisu wychodzi tak, że mozna podzielić go na 2, nawet na 3 części. I zawsze się udaję :)

  • Jest to sprawdzony przeze mnie przepis.urzywam go do ciast z galaretka,do pieczenia sernika itp.

Artykuły na temat: biszkopt z roladkami
  • Deser biszkoptowy z marcepanem

    ...odłóż. Masę marcepanową przełóż do miski i wyciśnij barwnik. Wymieszaj tak, aby ufarbowała się równomiernie. Rozłóż ją płasko na desce i dużym ostrym guzikiem powykrawaj kółeczka. Upieczony biszkopt przełóż na ściereczkę. Na jeszcze ciepły wyłóż krem karpatkowy i wygładź powierzchnię. Od razu, bardzo ostrożnie, zroluj biszkopt z kremem. Owiń mocno ściereczką i wstaw do lodówki na 2 godziny. Po...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • Efektowny tort z truskawkami

    Składniki na 10-12 porcji: Na biszkopt: 4 jajka, 10 dag cukru, 1 małe opakowanie cukru wanilinowego, 10 dag mąki pszennej, 4 dag mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Na krem: 70 dag(...) i zmiksuj, by nie było grudek. 10 dag truskawek zmiksuj na gładki mus i wymieszaj z dżemem. Biszkopt pokrój wzdłuż na 5 równych pasków. Każdy pasek posmaruj dżemem a następnie kremem. Pierwszy pasek...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Niedzielny obiad

    ...przykryciem na małym ogniu. Pozostałe warzywa i koncentrat pomidorowy wymieszać ze śmietaną. Dodać do duszenia, kiedy mięso będzie już miękkie. Danie można podawać z fasolką szparagową. Biszkopt z kremem(...) na małym ogniu. Połączyć z jogurtem wymieszanym z resztą cukru i cukrem wanilinowym. Do tężejącej masy dodać ubitą śmietanę. Wsypać wiórki czekoladowe. 3. Wystudzony biszkopt przekroić. Na jednym...

  • Danusia jak zwykle zaskakuje pomysłami. Tym razem przygotowała dwuwarstwowy tort czekoladowy. Biszkopty nasączone ponczem i przekładane konfiturą malinową oraz kremem kakaowo czekoladowo smakują fantastycznie. Biszkopt kakaowy5 jajek1 szklanka cukru¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej2 łyżki kakao Biszkopt o średnicy 24 cm4 jajka¾ szklanki cukru¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej Biszkopt o średnicy 18 cm3 jajka½ szklanki cukru½ szklanki mąki pszennej1 łyżka...

  • Ola Baran przygotowała tort na bazie brownie i dwóch biszkoptów (ciemnego oraz jasnego). Blaty ciasta przełożyła kremem z białej czekolady, z czekolady ciemniej i jeżynami oraz kremem z malin. Brownie90 g mąki 180 g cukru pudru 45 g kakaopłaska łyżeczka sody płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli1 łyżeczka ekstraktu waniliowego100 ml jogurtu naturalnego 25 ml oleju rzepakowego 100 ml zimnego espresso 1 jajo Biszkopt (jasny i ciemny)6 jaj270 g cukru 100 g mąki pszennej100 g mąki...

  • Spektakularne ciasto, które w półfinałowej rozgrywce musiały przygotować uczestniczki programu "Bake Off - Ale Ciacho!". Przepis Krzysztofa Ilnickiego. Przy komponowaniu całości pamiętaj że:- Charlotte musi mieć minimum trzy kolory- Musi być gustowna, estetyczna, precyzyjnie wykonana- Musi mieć przymyślane polączenia smakowe Rolada - przepis na dwie blachy 290 g białka 260 g cukru kryształ 170 g żółtka 100g masła 260g mąki pszennej 50g skrobii kukurydzianej Kakao/barwniki/matcha wg uznania...

  • Przepięknie ozdobiony tort w wykonaniu Oli wymaga niezwykłej precyzji. Jeśli macie odwagę zmierzyć się z tym wypiekiem. Przedstawiamy przepis. Biszkopt o średnicy 25 cm7 dużych jaj1 szklanka drobnego cukru do wypieków1 szklanka mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej Biszkopt o średnicy 20 cm5 dużych jaj¾ szklanki drobnego cukru do wypieków¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej Krem czekoladowy200 g gorzkiej czekolady400 g serka mascarpone250 g śmietanki 30%50 g cukru...

  • Tekstury maliny, to kolejny przepis Krzysztofa Ilnickiego, który mógłby być wykorzystywany w najsłynniejszych restauracjach. Biszkopt malinowy85 g białko75 g cukier kryształ40 g żółtko30 g masło35 g mąka migdałowa60 g mąka pszenna50 g malina mrożona kruszona Przygotować bezę francuską i dodać płynne żółtko. Połączyć z płynnym masłem. Dodać sypkie składniki. Rozsmarować na blasze do pożądanej grubości. Posypać pokruszonymi, zamrożonymi malinami. Piec w temperaturze 170 st C. Warstwa chrupka50...