• Informacje na temat:

    biszkopt z galaretką malinami kremem

Przepisy na temat: biszkopt z galaretką malinami kremem
Artykuły na temat: biszkopt z galaretką malinami kremem
  • Rolada - biszkopt na okrągło

    ...sztywno, wymieszać z tężejącą masą serową. Biszkopt rozwinąć, posmarować kremem. Odłożyć 2 łyżki kumkwatów, pozostałe rozłożyć na kremie. Ciasto ponownie zrolować, włożyć do lodówki na 4 godziny(...)Sztuka rolowania Główne składniki Podstawowymi składnikami ciasta biszkoptowego są: jaja, mąka pszenna (najlepsza tortowa) oraz cukier (najlepiej puder). Ponieważ w trakcie ubijania piany z białek...

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Kolorowe torty

    ..., z drugą z posiekaną czekoladą. Na spod biszkoptowy wylać masę malinową, wyrównać powierzchnię, nałożyć śmietanę z czekoladą. Ciasto włożyć do lodówki. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku i po schłodzeniu połączyć z pozostałym musem malinowym, wylać na ciasto i schładzać ok. 1 h. Schłodzone ciasto można udekorować pozostawioną bitą śmietaną, malinami i melisą.  Kolorowy...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • Ciasta jogurtowe

    .... Śmietanę ubić, wymieszać z tężejącą masą. Biszkopt rozwinąć, posmarować konfiturą z malin i kremem. Poczekać 10 minut, po czym zwinąć ciasto. Roladę schładzać 3 godziny. Oprószyć cukrem pudrem(...) na nią biszkopt. Usunąć papier, a ciasto wraz ze ściereczką zwinąć. Wystudzić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić, aby spęczniała. Limonki sparzyć, z jednej zetrzeć skórkę i wycisnąć...

  • Lubcie Michałki w białej czekoladzie? Jeśli tak, wypróbujcie przepis Jagody. Ciasto250 g mąki pszennej220 g cukru250 g masła2 łyżki mleka½ łyżeczki soli Dodatki½ szklanki solonych orzeszków arachidowych3 łyżki amaretto½ szklanki pokruszonych krakersów 3 tabliczki białej czekolady40 borówek 30 listków bazylii CiastoMąkę piec w temperaturze 180°C przez 5-7 minut, a następnie wymieszać z cukrem, masłem, mlekiem oraz solą. Wstawić do lodówki na 30 minut. DodatkiDo schłodzonego ciasta dodać...

  • Ucierane ciasto z owocami

    To ciasto je nieco twardsze od biszkoptu i z pewnością znacznie łatwiejsze w przygotowaniu - zrobi je każdy nawet początkujący kucharz a do jego wykonania nie jest potrzebny nawet mikser. Nadaje się jako baza do klasycznych placków z owocami a także ciast z kremem lub galaretką. Najlepiej smakuje jednak w najprostszej formie - obsypane owocami sezonowymi: kawałkami rabarbaru, czereśniami lub...

  • Małe, czerwone, pachnące, słodkie i jędrne. Takie właśnie są maliny. Właśnie trwa na nie sezon - czemu warto je jeść i jak je podać? Fot. 123RF/Picsel Lipiec i sierpień to sezon na maliny. Warto więc sięgnąć po nie teraz, kiedy są świeże, dojrzałe i zawierają w sobie znaczną dawkę witaminy C, dzięki której poprawimy odporność naszego organizmu. Wystarczy zjeść szklankę malin, aby pokryć dzienną dawkę zapotrzebowania na tę witaminę. Ciekawostką jest również fakt, że liście krzewów malin,...

  • Ciasta bez pieczenia

    Tarta malinowa z posypką Składniki: 7,5 dag migdałów bez skórki, 22,5 dag cukru, 15 dag masła, 10 dag biszkoptów, 25 dag malin, 3 łyżeczki żelatyny, 40 dag twarogu, 25 dag kremówki, 2 łyżki(...) nim migdały w karmelu i odłożyć do zastygnięcia masy. Masło stopić, przestudzić. Biszkopty pokruszyć, wymieszać z masłem. Formę do tarty (o śr. ok. 22 cm) wylepić przygotowaną masą. Dobrze docisnąć...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...