• Informacje na temat:

    biszkopt z dodatkami bez proszku do pieczenia

Przepisy na temat: biszkopt z dodatkami bez proszku do pieczenia
Artykuły na temat: biszkopt z dodatkami bez proszku do pieczenia
  • Z kolorową galaretką

    Biszkopt, śmietana i serki śmietankowe to wyborne towarzystwo dla kolorowych galaretek.

  • Proszek do pieczenia znajdziemy niemal w każdej kuchni. Stosujemy go, chcąc aby nasze wypieki były pulchne i pięknie wyrosły. Jednak na tym nie kończą się jego zastosowania. Czy wiedzieliście, że niepozorna torebka z proszkiem do pieczenia może wybawić nas z wielu opresji? Niewiele osób zdaje sobie sprawę z faktu, że ten ogólnodostępny i tani środek, może stać się rozwiązaniem wielu codziennych problemów. Jeśli do tej pory wykorzystywaliście proszek wyłącznie podczas pieczenia ciast, już...

  • Nie przyzwyczajaj dziecka do cukru

    ...proszku do pieczenia, sztucznych barwników itp. Kawałek drożdżowego placka podany z porcją twarożku naturalnego lub kawałkami owoców będzie wyśmienitym podwieczorkiem dla szkraba. Zdrowsze od tych ze(...) nierówny. Na pewno zdarzyło ci się, że szkrab po powrocie ze spaceru nie miał apetytu i odmówił zjedzenia obiadu. Wszystko z tego powodu, że spacerując zjadł kilka biszkoptów czy wypił słodki napój...

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...

  • Porzeczkowy raj

    Torcik owocowy Składniki na 12 porcji: Na biszkopt: 6 jajek, po 6 łyżek mąki pszennej i ziemniaczanej, 12 łyżek cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, tłuszcz i bułka tarta do formy Na krem: 50(...) biszkoptami lub groszkiem ptysiowym. Chłodnik możesz też posypać płatkami migdałowymi uprażonymi na suchej (bez dodatku tłuszczu) patelni. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 10 minut Porcja: 160

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • Herbaciane ciasteczka

    ...jagodową wysyp maliny, zalej masą malinową i schłodź. Wierzch ozdób pozostałymi owocami, zalej galaretką agrestową rozrobioną w 1 szklance wody. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 40 minut Porcja: 280 kalorii Szachownica Składniki na 12 porcji: Na biszkopt: 4 jajka, 1 szklanka cukru, 1 cukier waniliowy, 1 szklanka mąki tortowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia...

  • Święta za pasem, a ty nie masz czasu na pieczenie i dekorowanie ciast? Mamy dla ciebie kilka ciekawych przepisów na ciasta bez pieczenia, których przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Fot. 123RF/Picsel Jeśli chcesz przygotować smaczne ciasta na święta, nie musisz od razu rozgrzewać piekarnika. Niezwykle efektowne ciasta możesz przygotować bez jego użycia. Jest to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych lub trochę leniwych kucharzy, którym w przedświątecznej krzątaninie trudno...

  • Słodkości od serca

    ...proszku do pieczenia, łyżeczka spirytusu, szczypta soli, tłuszcz do smażenia, najlepiej kostka smalcu, cukier puder i cynamon do posypania Przygotowanie: 1. Jajka umyj, oddziel białka od żółtek. Mąkę(...). Przygotowanie (bez czasu chłodzenia): 45 minut Porcja: 380 kalorii Pianka truskawkowa Składniki na 2 porcje: 1/4 kg mrożonych truskawek, płaska łyżka żelatyny, opakowanie galaretki truskawkowej, 30

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...