• Informacje na temat:

    biszkopt z dodatami

Przepisy na temat: biszkopt z dodatami
  • Moja wersja biszkoptu

  • Próbowałam różnych przepisów na biszkopty, a ten jest dla mnie idealny. Zawsze się udaje, jest delikatny, puszysty, wilgotny ... polecam :-). Podaję proporcje na tortownice o średnicy 21cm, jeśli potrzebujemy biszkopt o średnicy 26cm należy podwoić składniki. Natomiast jeżeli chcemy uzyskać biszkopt kakaowy, budyń należy zamienić z waniliowego na kakowy :-)

  • Wspaniały i najlepszy biszkopt! Z całą pewnością mogę go nazwać biszkoptem "prawdziwym", gdyż nie zawiera on proszku do pieczenia. Najprawdopodobniej właśnie takie "bazy" do tortów piekły nasze babcie i prababcie. Co ciekawe, aby nie opadł, musimy po upieczeniu upuścić go na ziemię z wysokości około pół metra. Polecam!

  • Pyszny biszkopt. Wychodzi w 100%. Nie za gruby..np. pod ciasta z owocami i galaretką

  • Znalazłam ten przepis kiedyś na internecie, niestety nie pamiętam od jakiego użytkownika ;( Jest bardzo łatwy i zasze biszkopt wychodzi wyrośnięty.

  • Biszkopt prosty,który zawsze wychodzi,nigdy nie opada.Można posypać cukrem pudrem ,lub przełożyć masą według uznania.

  • Przepis dostałam od koleżanki, do tej pory żaden biszkopt mi się nie udawał. Ten z pewnością uda się każdemu!

  • Biszkopt nadaję się do wszystkiego :) Piekę go do tortów, ciast. Ilość sklładników zależy od tego na co potrzebujemy biszkopt. Z tego przepisu wychodzi tak, że mozna podzielić go na 2, nawet na 3 części. I zawsze się udaję :)

  • Jest to sprawdzony przeze mnie przepis.urzywam go do ciast z galaretka,do pieczenia sernika itp.

  • Tanie i smaczne

Artykuły na temat: biszkopt z dodatami
  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Spektakularne ciasto, które w półfinałowej rozgrywce musiały przygotować uczestniczki programu "Bake Off - Ale Ciacho!". Przepis Krzysztofa Ilnickiego. Przy komponowaniu całości pamiętaj że:- Charlotte musi mieć minimum trzy kolory- Musi być gustowna, estetyczna, precyzyjnie wykonana- Musi mieć przymyślane polączenia smakowe Rolada - przepis na dwie blachy 290 g białka 260 g cukru kryształ 170 g żółtka 100g masła 260g mąki pszennej 50g skrobii kukurydzianej Kakao/barwniki/matcha wg uznania...

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Tomasz zachwycił jurorów swoim pomysłem na słodkości, które można zaserwować do popołudniowej herbatki. Spróbujecie odtworzyć jego wypieki? Panna Ptysiówna Kruszonka: 85 g brązowego cukru 85 g mąki 75 g masła 2 g czerwonego barwnika   Ptysie: 250 ml wody 100 g masła 5 g cukru 5 g soli 150 g mąki 5 jajek   Krem: 150 g malin 150 g serka mascarpone 75 g ricotty 100 g cukru pudru 50 g śmietany kremówki laska wanilii 2 listki żelatyny 2 łyżki wody pęczek mięty Kruszonka: Cukier wymieszać z...

  • Małgosia zwyciężyła drugą edycję "Bake Off - Ale Ciacho". Jej imponujący wypiek zachwycił jurorów oraz naszą redakcję. Myślicie, że poradzilibyście sobie z wykonaniem tego przepisu? Biszkopty: 16 jaj 450 g maki 450 400 g cukru 110 g masła jagody liofilizowane 100 g ( dodatek do biszkoptów) Miary na poszczególne piętra trotu: Pierwszy blat -  wysoka forma16 cm mąka 76 g jajka 3 szt. cukier 70 g maslo 18 g Drugi blat - forma 22 cm mąka 143 g jajka 5 szt. cukier...

  • W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho" Krzysztof Ilnicki zaprezentował przepis na spektakularny tort komunijny. Efekt jest zachwycający. Biszkopt bezowy z limonką  135 g białek 90 g cukru kryształ 22 g mąki pszennej 110 g mielonych migdałów 110 g cukru pudru 1 szt. skórki z limonki Przygotować bezę francuską. Dodać sypkie składniki i skórkę. Wyszprycować 2 dyski o średnicy 16 cm i 20 cm - grubość według uznania. Upiec. UWAGA: Pieczemy blat jak roladę, w wysokiej temperaturze do...

  • Miłośniczka kulinarnych eksperymentów Anna Starmach przygotowała w kuchni „Dzień Dobry TVN" potrawy z truskawkami. Zobaczcie, jakie pyszności można wyczarować z truskawek! Konfitura z truskawek i rabarbaru, biszkopt truskawkowo-rabarbarowy oraz chłodnik truskawkowo-arbuzowy to propozycje, które umilą każdy letni dzień. Zobacz film: Dzień Dobry TVN/x-news

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Każdy z nas posiada jakąś pasje. Jedne z nich są pielęgnowane od najmłodszych lat inne zaś rozwijają się pod wpływem jakiegoś wydarzenia. W przypadku autorki bloga 'Wypieki z pasją...' miłość do gotowania rozkwitła dzięki jej synkowi. Wybrałam tego bloga ponieważ zachwycił mnie słodkościami i pomysłami na dania dla dzieci. Jako, że mam siostrzeńca zacieram ręce i czekam z niecierpliwością aż dorośnie na tyle, żebyśmy mogli razem coś upichcić :). Dużym atutem bloga są wspaniałe zdjęcia,...

  • Tym razem Pascal Brodnicki na weekendowe grillowanie proponuje lakierowaną pierś z kaczki w marynacie z przyprawą 5 smaków, która zawiera anyż. Sprawdź jak szybko i łatwo można przygotować ten rarytas. Anyż, który jest składnikiem przyprawy 5 smaków był znany już od czasów średniowiecznych lecz nie jako przyprawa, wierzono że ma moc odstraszania złych snów. Do przygotowania potrawy potrzebne będą: - pierś z kaczki - mix sałat - oliwa truflowa Na marynatę: - przyprawa 5 smaków - sos...