• Informacje na temat:

    biszkopt z bitą śmietaną tortownica

Przepisy na temat: biszkopt z bitą śmietaną tortownica
  • Biszkopt z truskawkami i bitą śmietaną

    ...piekarnik do 180 stopni C. Wstaw ciasto i piecz 30-35 minut, aż będzie sprężyste pośrodku. Ostudź na kratce.  5. Gdy biszkopty całkowicie wystygną, ubij kremówkę. Nie dodawaj cukru lub dodaj jego niewielką ilość. Ciasto i konfitura są wystarczająco słodkie.  6. Ułóż jeden biszkopt na paterze. Posmaruj go konfiturą. Wyłóż 3/4 śmietany. Przykryj drugim biszkoptem. Udekoruj go resztą śmietany...

  • Lekki deser, który umili każde popołudnie. Podane proporcje właściwe dla foremki okrągłej o śr.25 cm.

  • Torcik biszkoptowy z bitą śmietaną

    ...waniliowym. Dodaj żółtka, obie mąki oraz proszek. Wymieszaj łyżką. 2. Tortownicę wyłóż pergaminem. Nałóż do niej ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz ok. 25 minut. Biszkopt...

  • Świetne ciasto do kawki z różnymi owocami i galaretką.

  • Czekoladowy z puszystą bitą śmietaną

    ...ciasto łyżką. 2. Tortownicę o śr. ok. 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nałóż do niej przygotowane ciasto. Wierzch wygładź. Biszkopt wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz(...) schłodź w lodówce. 3. Zimny biszkopt rozetnij na 3 blaty. Krem przełóż porcjami do szprycy cukierniczej z dużą okrągłą końcówką. Wyciśnij porcje kremu na każdy blat. Biszkopty ułóż jeden na długim...

  • Smaczny pomysł na "Biszkopt z bitą śmietaną"

  • Charlotte o smaku "kawa mrożona" (bez pieczenia)

    W Polsce pod nazwą szarlotka kryje się kruche ciasto z jabłkami, ale klasyczna Charlotte russe to pyszny krem zastygły w formie z biszkoptów.

  • Sprawdzony przepis na "Puszysty biszkopt z bitą śmietaną i kiwi"

  • Torcik z kokosowym kremem

    ...posmaruj odłożoną bitą śmietaną. Schłodź.  3. Truskawki umyj, oczyść, pokrój w plasterki. Ułóż z nich rozetę na wierzchu ciasta. (...)Sposób przygotowania 1. Biszkopt: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij, porcjami dosypując cukier i cukier waniliowy. Kiedy piana z białek będzie sztywna, kolejno domieszaj do niej...

Artykuły na temat: biszkopt z bitą śmietaną tortownica
  • Tort lodowy z biszkoptami

    ...aluminiową i wstaw do zamrażarki na 1-2 godziny. Gdy tort będzie się chłodził, przygotuj bitą śmietanę. Dobrze schłodzoną śmietankę przelej do miski i ubijaj kilka minut na sztywno mikserem na średnich obrotach. Pod koniec dodaj cukier puder. Ubitą śmietanę odstaw w chłodne miejsce. Tort wyjmij z zamrażarki tuż przed podaniem, przełóż go na talerz lub paterę. Wierzch udekoruj bitą śmietaną...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • Ciasta z truskawkami

    Popularny latem biszkopt z truskawkami przygotowaliśmy na trzy różne sposoby.

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Tort o smaku tiramisu

    ...z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Łączymy stopniowo z ubitą na sztywno pianą z białek, delikatnie mieszamy. Tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką. Przekładamy do niej masę i pieczemy 20-25 minut w 180ºC. 3. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone miksujemy z 75 g cukru i stopniowo łączymy z bitą śmietaną. 4. Biszkopt przekrawamy na 3 placki. Każdy nasączamy kawą...

  • Julka postawiła na ciemny biszkopt, bitą śmietanę, konfiturę wiśniową i pomadę z gorzkiej czekolady. Efekt? Zobaczcie sami. Biszkopt kakaowy 7 jaj220 g drobnego cukru 75 g mąki pszennej65 g kakao250 g wody1 łyżka cukru3 łyżki rumu Bita śmietana 2½ łyżeczki żelatynywoda do zalania żelatyny500 ml śmietanki kremówki2 łyżki cukru pudru Konfitura wiśniowa 1 łyżeczka żelatynywoda do zalania żelatyny750 g wydrylowanej wiśni100 g cukru 2 łyżki soku z cytryny1 łyżeczka mąki ziemniaczanej...

  • Tort szwarcwaldzki z wiśniami

    ...blatem. Tort wstaw do lodówki na 30 minut do stężenia.  Pozostałą śmietanę ubij z 1 łyżką cukru i drugą torebką cukru wanilinowego. Tort wyjmij z lodówki, posmaruj bitą śmietaną. Zrób z niej także(...). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz 15-20 minut. Biszkopt wystudź, rozkrój na 2 blaty.  Wiśnie osącz na sitku, zalewę zachowaj. Odmierz 100 ml zalewy i wymieszaj ją z 35 g mąki...

  • Przepięknie ozdobiony tort w wykonaniu Oli wymaga niezwykłej precyzji. Jeśli macie odwagę zmierzyć się z tym wypiekiem. Przedstawiamy przepis. Biszkopt o średnicy 25 cm7 dużych jaj1 szklanka drobnego cukru do wypieków1 szklanka mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej Biszkopt o średnicy 20 cm5 dużych jaj¾ szklanki drobnego cukru do wypieków¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej Krem czekoladowy200 g gorzkiej czekolady400 g serka mascarpone250 g śmietanki 30%50 g cukru...

  • Tort kokosowo-jagodowy

    .... 3. Zimny biszkopt rozciąć na 3 blaty. Przełożyć je w tortownicy kremem jagodowym. Schłodzić w lodówce. Pozostałą śmietanę ubić z drugim cukrem wanilinowym. Wierzch i boki tortu posmarować bitą śmietaną, posypać wiórkami kokosa. Schłodzić w  lodówce.

  • Wuzetki Gabrysi skonstruowane są z czekoladowego biszkoptu, masy śmietanowej i konfitury z malin. Biszkopt czekoladowy 165 g mąki pszennej30 g mąki ziemniaczanej50 g kakao1½ łyżeczki proszku do pieczenia180 g cukru6 jaj100 ml oleju5 łyżek wody Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki 30%200 g czekolady mlecznej100 g masła Krem śmietankowy 700 ml śmietanki 30%150 g cukru pudru8 g żelatyny40 ml wody do namoczenia żelatyny Dżem malinowy 500 g świeżych malin15 g środka żelującego 200 g cukru...