• Informacje na temat:

    biszkopt z bitą śmietaną i galaretką

Przepisy na temat: biszkopt z bitą śmietaną i galaretką
  • Wiosenne przysmaki

    ...przygotuj wg przepisu. Ubij kremówkę, połącz z kwaśną śmietaną i resztą cukru. Dodaj rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę. Posmaruj biszkopt, schłodź. Ułóż resztę rabarbaru, zalej galaretką. Gęsty(...) i cukier waniliowy. Płaty lazanii układaj na talerzykach, przekładaj bitą śmietaną oraz przygotowanymi owocami. Wiosenny tort rabarbarowy Składniki: 4 jajka 1 op. cukru waniliowego 23 dag cukru...

  • Klasyk wśród ciast ze świeżymi owocami. Puszysty biszkopt, bita śmietana, truskawki oraz galaretka-połączenie idealne:)

  • Ciasto 'PYZIA'

    Cienki biszkopt jasny: 6 jaj, - 1 szklanka cukru, - 1 szklanka mąki, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Piec(...)), - 1 galaretka koloru jogurtu, - 1 łyżeczka żelatyny, Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl. wody. Jogurt połączyć z tężejącą galaretką. Bita śmietana: 1/2 l śmietany kremówki...

  • Świetne ciasto do kawki z różnymi owocami i galaretką.

  • Pyszności z serka mascarpone

    ...pianę, pod koniec dodać 100 g cukru. Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiewać na ubitą pianę i razem z mielonymi migdałami delikatnie wmieszać. Okrągła formę (26 cm) wyłożyć papierem i wylać na nią masę. Piec w nagrzanym do 175 st. piekarniku przez 25-30 minut. Odstawić do ostudzenia. 12-16 malin odłożyć do dekoracji. Biszkopt przekroić, blaty skropić likierem, dolny posmarować...

  • Lekki deser, który umili każde popołudnie. Podane proporcje właściwe dla foremki okrągłej o śr.25 cm.

  • Na usta ciśnie się tylko jedno słowo : Pycha!

  • Witam serdecznie, dzisiaj chciałabym się podzielić przepisem na pyszne ciasto z jagodami i galaretką na spodzie biszkoptowym. Ciasto jest bardzo smaczne i idealnie nadaje się na upalne dni. Polecam wypróbować przepis.

  • Bita śmietana w tym cieście świetnie komponuje się z odrobiną cynamonu. Polecam.

Artykuły na temat: biszkopt z bitą śmietaną i galaretką
  • Z kolorową galaretką

    Biszkopt, śmietana i serki śmietankowe to wyborne towarzystwo dla kolorowych galaretek.

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • Rolada - biszkopt na okrągło

    ...wystygnięcia. 2. Śmietanę ubić na sztywno z 3 łyżkami cukru. Ciasto rozwinąć, posmarować ubitą śmietaną. Na warstwie śmietany ułożyć owoce. Ciasto zwinąć, lekko docisnąć. Wierzch rolady można udekorować bitą(...)Sztuka rolowania Główne składniki Podstawowymi składnikami ciasta biszkoptowego są: jaja, mąka pszenna (najlepsza tortowa) oraz cukier (najlepiej puder). Ponieważ w trakcie ubijania piany z białek...

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Sernik z brzoskwiniami

    Pokrojone w kostkę owoce można dorzucić do masy serowej. Jeśli nie masz biszkoptów, użyj kakaowych herbatników.

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Słodkości na wielką okazję

    Desery po uroczystym obiedzie powinny być lekkie i puszyste. Krem maślany do tortu zastąp delikatniejszą masą z serka, bitej śmietany lub galaretką.

  • Ślub księcia Williama z Kate Middleton budzi emocje w całym kulinarnym świecie. Co znajdzie się na stołach? W tym roku zapowiada się skromnie, tradycyjnie oraz po królewsku. Tradycyjnie weselne stoły królewskie uginały się od potraw. I tak w roku 1923, z okazji ślubu króla Jerzego VI i królowej Elżbiety Matki, zaproponowano menu po francusku. Na stołach znalazły się Consommé a la Windsor, Supremes de Saumon Reine Mary, Côtelettes d'Agneau Prince Albert, Chapons la Strathmore, oraz Fraises...

  • Kolorowe torty

    ...i po schłodzeniu połączyć z pozostałym musem malinowym, wylać na ciasto i schładzać ok. 1 h. Schłodzone ciasto można udekorować pozostawioną bitą śmietaną, malinami i melisą.  Kolorowy(...) z cukrem pudrem, trochę śmietanki odłożyć do dekoracji. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku i połączyć ze śmietaną. Śmietanę podzielić na pół, jedną część wymieszać z połową zmiksowanych malin...

  • Owoce leśne lubimy przede wszystkim na słodko. Posypane zwykłym cukrem smakują wybornie, a z kilkoma innymi dodatkami mogą przemienić się w pyszny deser na ciepłe letnie popołudnie. Owoce leśne! Co o nich sądzisz? Wypowiedz się na Forum! Fot. 123RF/Picsel Nie tylko my z przyjemnością spożywamy owoce leśne, inne nacje również lubują się w smaku żurawiny czy jagód. Szkoci z malin przyrządzają deser o nazwie "Cranachan" - jest to prosta kombinacja owoców, bitej śmietany, podpieczonych płatków...