• Informacje na temat:

    biszkopt orzechowy bez mąki i proszku

Przepisy na temat: biszkopt orzechowy bez mąki i proszku
  • Tort orzechowy Latte macchiato

    Składniki: 2 jajka 100 g cukru 60 g mąki 30 g mielonych orzechów laskowych 2 łyżeczki kakao Pół łyżeczki proszku do pieczenia 9 łyżek mleka 4 płaty żelatyny 500 g mascarpone 75 g masy(...) z pozostałym kremem. Dodać 200 g ubitej śmietany. Krem podzielić na 2 części. Do jednej dodać kawę rozpuszczalną i nałożyć na biszkopt. Wstawić na 15 minut w chłodne miejsce. Nałożyć drugą część kremu...

  • Wspaniały, mocno orzechowy łatwy tort bez mąki - upiekłam go wczoraj po raz pierwszy , ale już wiem, że na pewno do niego powrócę :)

  • Szybkie torty ze świeżymi owocami

    Wiśniowa fantazja na orzechowym spodzie Choć upieczony bez dodatku mąki, to smakiem nie ustępuje tortom na klasycznym biszkopcie. Idealny na letnie spotkania z przyjaciółmi i rodzinne uroczystości. Składniki: 15 dag masła 15 dag + 1 łyżka cukru 4 jajka 20 dag mielonych orzechów laskowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 dag wiśni bez pestek 2 szkl. soku wiśniowego...

  • Biszkopt kakaowy - rzucany bez proszku do pieczenia

  • Dlaczego odwrócony? Otóż dlatego, że orzechy i jabłka które były na dnie znalazły się dzięki temu zabiegowi na górze. A o to chodziło. Ciasto jest nieziemsko smaczne. Wyraźnie wyczuwa się jabłka, cynamon, orzechy i czekoladę. Gorąco polecam!

  • Połączenie puszystego biszkoptu z delikatnym kremem budyniowym, a to wszystko oblane polewą czekoladową.

  • Delikatny biszkopt z jabłkami i kremem orzechowym,nasączony aromatycznym rumem.Serdecznie polecam:)

  • Do kawy

  • Aksamitny, pachnący rumem orzechowy krem maślany, delikatny biszkopt nasączony herbatą, całość przełamana kwaskowatością dżemu z czarnych porzeczek, zapraszam :)

  • Prosty przepis na puszyste naleśniki.

Artykuły na temat: biszkopt orzechowy bez mąki i proszku
  • Czekoladowo-orzechowy śmietanowiec

    Bez żelatyny!

  • W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Krzysztof Ilnicki poprosił uczestników o przygotowanie wyjątkowego tortu. poradzilibyście sobie z jego odtworzeniem? BISZKOPT ORZECHOWY 33 g mąki pszennej typ 450 58 g mielonych orzechów laskowych 100 g białka 80 g cukru pudru 80 g masła MetodaPrzesiać mąkę i wymieszać z orzechami. Ubić bezę. Upłynnić masło. Połączyć wszystkie składniki. Na blasze wyszprycować dysk o rozmiarach mniejszych niż rant tortu i o grubości wg uznania. Upiec w...

  • Ciasta z mandarynkami

    Drożdżowe, kruche i biszkoptowe wypieki wzbogaciliśmy soczystymi mandarynkami. Można wykorzystać surowe lub z zalewy.

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • Słodka pokusa

    Tort bezowy Składniki na 14 porcji: 10 białek, szczypta soli, 10 łyżek cukru pudru, cukier waniliowy, 20 dag płatków migdałowych, 10 dag suszonych śliwek (najlepiej kalifornijskich), 10 dag(...) pomarańczową. Mak dobrze osącz na sitku. Dno formy do pieczenia biszkoptów wyłóż papierem do pieczenia lub pergaminem. Następnie natłuść papier i posyp go obficie bułką tartą. Do tak przygotowanej...

  • Jeśli myśleliście, że bez mąki, śmietanki i masła nie da się przygotować wyśmienitego tortu, byliście w błędzie. Oto przepis mistrza cukiernictwa Krzysztofa Ilnickiego. Dacquoise: 50g pestek dyni100g mielonych migdałów 100g mielonych orzechów laskowych25g maizena (skrobi kukurydzianej)125g cukru pudru A200g białka2g sól175g cukru pudru B Metoda: Uprażyć pestki i drobno posiekać. Połączyć z mielonymi orzechami, maizeną i cukrem A. Osobno ubić resztę surowców. Połączyć bezę z suchymi...

  • Napoje gazowane znamy od dawna. Lubimy je, bo są słodkie i smaczne, ale powinniśmy być ostrożni i pić je z umiarem. Fot. 123RF/Picsel W czasach PRL-u piliśmy napój "Ptyś" produkowany w szklanych, litrowych butelkach o barwie zielonej lub brązowej - miał on smak cytrynowy. Sprzedawano również "Cytronetę" i "Cytrynadę", napoje cytrynowe w woreczkach foliowych, które przebijało się słomką. "Polo Cockta" to kolejny produkt tamtych czasów - krajowa namiastka Coca-Coli, do dziś budząca...

  • Na rynku mamy wiele rodzajów mąki. Basie, Kasie, Marysie. Jednak nie chodzi o taką kategorię. W naszym poradniku możesz znaleźć jaki typ mąki do czego Ci się przyda. Autor: Barbara Bryja

  • Jak zdrowo rozpocząć dzień? Koktajl ze szpinakiem i dużą ilością orzechów to najlepsze rozwiązanie! SKŁADNIKI - duża garść szpinaku - 1 banan - 1/2 szklanki mleka - 1/2 szklanki jogurtu naturalnego - 4 łyżki Śmietanki Łaciatej 30% - 1 łyżka masła orzechowego PRZYGOTOWANIE Krok 1Banana obieramy i kroimy. Krok 2W blenderze umieszczamy szpinak, banana, jogurt naturalny, Śmietankę Łaciatą, mleko oraz masło orzechowe. Wszystkie składniki miksujemy i przelewamy do szklanek.

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach, jednak latem mało kto ma ochotę je piec. W takiej sytuacji z pomocą przychodzą przepisy na serniki na zimno. Fot. 123RF/Picsel Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość niepozorne. Tymczasem niewiele osób wie, jak na przestrzeni wieków toczyły się losy tego smakowitego wypieku. Historia sernika Jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów...