• Informacje na temat:

    biszkopt do ciasta z 4 jaj

Przepisy na temat: biszkopt do ciasta z 4 jaj
  • Ciasto z jabłkami Siostry Anastazji

    Ciasto ucierane Składniki: 5 jaj margaryna - tyle, ile waga jaj cukier - tyle, ile waga jaj mąka - tyle, ile waga jaj 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Margarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodając żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę na sztywno i delikatnie wmieszać w ciasto. Ciasto biszkoptowe Składniki: 5 jaj 3/4 szklanki mąki...

  • Bardzo łatwy. Zawsze udany.

  • Najlepsze ciasta na Międzynarodowy Dzień Pieczenia

    Sernik rabarbarowy, Banana split lub brzoskwinowo-budyniowe - wypróbuj doskonałe przepisy na pyszne ciasta!

  • Kotlety z jajek ,bardzo, smaczne proste do przygotowania i tanie .Szybki i pyszny obiad do tego puree ziemniaczane i surówka pikantniejsza . Zachęcam do wypróbowania

  • Ciasto 'PYZIA'

    Cienki biszkopt jasny: 6 jaj, - 1 szklanka cukru, - 1 szklanka mąki, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Piec(...), - 2 łyżeczki żelatyny, - 3-4 łyż. cukru pudru, Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl. wody. Śmietanę ubić, dodając cukier i letnią żelatynę. Przełożenie ciasta: Biszkopt - masa jabłkowa - okrągłe biszkopty - masa...

  • Próbowałam różnych przepisów na biszkopty, a ten jest dla mnie idealny. Zawsze się udaje, jest delikatny, puszysty, wilgotny ... polecam :-). Podaję proporcje na tortownice o średnicy 21cm, jeśli potrzebujemy biszkopt o średnicy 26cm należy podwoić składniki. Natomiast jeżeli chcemy uzyskać biszkopt kakaowy, budyń należy zamienić z waniliowego na kakowy :-)

  • Biszkopt z makiem - przysłała Mieczysława

    CIASTO: 4 jajka, szklanka cukru, 4łyżki oliwy, szklanka mąki, łyżeczka proszku do pieczenia. MASA: 1,5 szklanki maku, 3 jajka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru, 25 deko margaryny, aromat migdałowy.

  • Wspaniały i najlepszy biszkopt! Z całą pewnością mogę go nazwać biszkoptem "prawdziwym", gdyż nie zawiera on proszku do pieczenia. Najprawdopodobniej właśnie takie "bazy" do tortów piekły nasze babcie i prababcie. Co ciekawe, aby nie opadł, musimy po upieczeniu upuścić go na ziemię z wysokości około pół metra. Polecam!

  • Klasyczny tort orzechowy

    Rozdziel 7 jaj na żółtka i białka. Żółtka ubij ze szklanką cukru.

  • Pyszny biszkopt. Wychodzi w 100%. Nie za gruby..np. pod ciasta z owocami i galaretką

Artykuły na temat: biszkopt do ciasta z 4 jaj
  • Ciasta w dobrym stylu

    ...biszkopty zmieszać z roztopionym masłem. Okrągła formę (26 cm) posmarować olejem, nałożyć przygotowaną masę i ubić tak, aby powstał spód ciasta i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Żelatynę(...)Cytrynowe z bezą Składniki: 260 g masła 600 g cukru Opakowanie cukru waniliowego 7 jaj 500 g mąki Opakowanie proszku do pieczenia 150 ml mleka Sól Sok z 4-5 cytryn 50 g skrobi...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • Ciasto bez zakalca

    ...piecze się nieco dłużej.  Zasada 2. Delikatnie Robisz biszkopt? Ciasta pod żadnym pozorem nie mieszaj mikserem. Mąkę przesiej przez sitko, najlepiej użyj pszennej. Jeśli robisz ciasto piaskowe i topisz tłuszcz, proszek do pieczenia wsyp, gdy masa przestygnie. Zasada 3. Bez obciążeń Pieczesz ciasto z owocami? Przed ich ułożeniem posmaruj wierzch ciasta ubitym białkiem jaja i oprósz je mąką...

  • Wielkanoc to czas pełen radości – także na naszych świątecznych stołach, które w tym czasie wypełniają kolorowe pisanki, pyszne, warzywne sałatki, ale także – oryginalne wypieki, na które przez cały rok czeka z niecierpliwością cała rodzina. Fot. materiały prasowe Babki, mazurki, serniki, makowce i torty - to właśnie one już za kilka dni będą podbijać nasze podniebienia! By smakowały wyśmienicie, do ich przygotowania wykorzystajmy sprawdzone już przepisy - tylko wtedy świetnie się udadzą....

  • Ucierane ciasto z owocami

    To ciasto je nieco twardsze od biszkoptu i z pewnością znacznie łatwiejsze w przygotowaniu - zrobi je każdy nawet początkujący kucharz a do jego wykonania nie jest potrzebny nawet mikser. Nadaje(...) grubość w każdym miejscu. Umyte i pozbawione pestek czereśnie układamy niedbale na wierzchu ciasta, ale nie wciskamy ich do środka. Jeśli chcemy aby owoce były słodsze (dotyczy to zwłaszcza wiśni...

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • Ciasta pysznie zakręcone

    Śmietanowiec Składniki na 12 porcji: Na ciasto: 4 jajka, szczypta soli, 10 łyżek cukru pudru, 10 łyżek mąki pszennej, łyżka mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki kakao, 10(...) listki melisy, czekoladki Przygotowanie: 1. Jajka umyj, osusz, oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodaj cukier puder i żółtka, ubijaj dłuższą chwilę. Mąkę przesiej...

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • Ciasta z truskawkami

    Torcik biszkoptowy Składniki na 20 porcji: 5 jajek, 160 g drobnego cukru, 200 g mąki tortowej, 25 g kakao Krem: 8 płatów żelatyny, 500 ml śmietany kremówki, 500 g truskawek, 150 g cukru pudru, 2 op. cukru wanilinowego Wykończenie: 200 ml śmietany kremówki, 100 g białej czekolady, truskawki, listki mięty 1. Jajka utrzeć z cukrem. Delikatnie wmieszać przesianą mąkę i kakao. Ciasto przelać do dwóch...

  • W czwartym odcinku uczestnicy mieli za zadanie przygotować azjatyckie bułeczki baozi według przepisu Gosi Molskiej, a także tzw. "odrywane ciasta". Która z kompozycji podoba Ci się najbardziej?