• Informacje na temat:

    biszkopt bialo-czerwona

Przepisy na temat: biszkopt bialo-czerwona
  • Biszkopcik o ładnym kolorze,lekki jak puszek.Można jeść sam lub wykorzystać do przekładania np do tortu.

  • delikatne i miękkie ciasto pyszne :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Biszkopt piernikowy"

  • Moja wersja biszkoptu

  • Próbowałam różnych przepisów na biszkopty, a ten jest dla mnie idealny. Zawsze się udaje, jest delikatny, puszysty, wilgotny ... polecam :-). Podaję proporcje na tortownice o średnicy 21cm, jeśli potrzebujemy biszkopt o średnicy 26cm należy podwoić składniki. Natomiast jeżeli chcemy uzyskać biszkopt kakaowy, budyń należy zamienić z waniliowego na kakowy :-)

  • Wspaniały i najlepszy biszkopt! Z całą pewnością mogę go nazwać biszkoptem "prawdziwym", gdyż nie zawiera on proszku do pieczenia. Najprawdopodobniej właśnie takie "bazy" do tortów piekły nasze babcie i prababcie. Co ciekawe, aby nie opadł, musimy po upieczeniu upuścić go na ziemię z wysokości około pół metra. Polecam!

  • Sprawdzony przepis na "Kolorowy biszkopt"

  • Szybka,smaczna i doskonała jako dodatek do mięs.

  • Jesień to wysyp jabłek a wiadomo ciasta z jabłkami to same pyszności.Ja wymyślam szybkie i łatwe ciasta.Najlepiej lubię biszkoptowe. W taki sposób robiłam pierwszy raz,wyszło trochę za grubej,proponuję upiec biszkopt z 3 jaj lub upiec w dużej blaszce/z piekarnika/

Artykuły na temat: biszkopt bialo-czerwona
  • Klucz do tajemnicy

    ...- babcia szykowała świąteczne potrawy. To była cudowna mieszanka zapachów: pomarańczy, suszonych jabłek i śliwek, biszkoptu, maku i zupy grzybowej... Cały wieczór kleiliśmy z babcią łańcuchy...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • Klucz do tajemnicy

    ...- babcia szykowała świąteczne potrawy. To była cudowna mieszanka zapachów: pomarańczy, suszonych jabłek i śliwek, biszkoptu, maku i zupy grzybowej... Cały wieczór kleiliśmy z babcią łańcuchy...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Co nam teraz w jedzeniu najbardziej szkodzi

    ...szczęście wiadomo, gdzie te niezdrowe substancje występują. Kto nie chce ich spożywać, powinien zrezygnować z jedzenia: ● pieczywa cukierniczego - ciast, ciasteczek, herbatników, biszkoptów (chyba że...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...na meksykański rondelek . Tym bardziej, jeśli impreza jest wyraźnie "tematyczna". A jak Meksyk, to: czerwona fasola w zalewie (ok. litrowa puszka), 50 dag wołowego rostbefu, dwie cebule, dwie(...) atrakcją, ale przez całą imprezę - dodatkowo - ozdobą stołu. Poniżej kilka pomysłów... Na biszkopt orzechowy będziemy potrzebować: 6 dużych jajek, tyle samo łyżek cukru pudru, szklankę pokrojonych...

  • Z pewnością zdarzyło wam się kupić czekoladę, która była pokryta delikatnym, białym nalotem. Co to oznacza? Czy jest to niebezpieczne dla naszego zdrowia i czy taką czekoladę możemy zjeść? Fot. 123RF/Picsel Czasami bywa tak, że zakupiona przez nas czekolada po otwarciu wcale nie wygląda tak apetycznie, jak sugerowałby to obrazek na opakowaniu. I nie mamy tutaj na myśli roztopionych lub zgniecionych kostek ulubionego smakołyku. Z pewnością chociaż raz nabyliście wyrób z czekolady, który był...

  • Wieczór we dwoje

    ...wina deserowego, 1 cukier waniliowy, 8 dag biszkoptów 1. Połówkę cytryny obrać ze skórki, wycisnąć sok. Gruszki obrać, przekroić wzdłuż na pół, usunąć środki z pestkami. W garnku zagotować(...). 2. Przygotować krem: mascarpone utrzeć z twarogiem na gładko. Dodać 40 ml wina deserowego oraz 5 dag cukru i cukier waniliowy. Dobrze wymieszać. 3. Biszkopty połamać na duże kawałki. Ciastka skropić resztą...

  • Miłośniczka kulinarnych eksperymentów Anna Starmach przygotowała w kuchni „Dzień Dobry TVN" potrawy z truskawkami. Zobaczcie, jakie pyszności można wyczarować z truskawek! Konfitura z truskawek i rabarbaru, biszkopt truskawkowo-rabarbarowy oraz chłodnik truskawkowo-arbuzowy to propozycje, które umilą każdy letni dzień. Zobacz film: Dzień Dobry TVN/x-news