• Informacje na temat:

    biszkopt bez maki pszennej i bez zółtka jaj

Przepisy na temat: biszkopt bez maki pszennej i bez zółtka jaj
Artykuły na temat: biszkopt bez maki pszennej i bez zółtka jaj
  • Trzy świąteczne serniki

    Z konfiturą, na kruszonce lub gotowany - wybierz i przygotuj swój ulubiony sernik. Bez tego ciasta nie ma świąt!

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach, jednak latem mało kto ma ochotę je piec. W takiej sytuacji z pomocą przychodzą przepisy na serniki na zimno. Fot. 123RF/Picsel Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość niepozorne. Tymczasem niewiele osób wie, jak na przestrzeni wieków toczyły się losy tego smakowitego wypieku. Historia sernika Jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów...

  • Komunia święta

    Bogato zdobiony tort na Pierwszą Komunię Świętą zrobisz bez trudu sama.

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Słodka niespodzianka

    Marmurkowy przekładaniec Składniki na 16 porcji: Na biszkopty: 12 łyżek cukru, 4 i 1/2 łyżki mąki pszennej, 4 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 kisiel wiśniowy(...), 1/2 szklanki cukru, 1 cukier waniliowy, po 2 łyżki mąki pszennej oraz ziemniaczanej, 1 kostka margaryny Przygotowanie: 1. Zrób biszkopty. Ubij 4 białka, dodaj 4 łyżki cukru, 4 żółtka oraz po...

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • Smacznych świąt

    .... Przygotowanie: 90 minut Puszysty sernik Składniki na 14 porcji: spód z biszkoptów, herbatników lub kruchego ciasta, 1 i 1/2 kg sera trzykrotnie mielonego, 35 dag cukru, 12 jajek, budyń śmietankowy(...). Dodawaj ją porcjami do masy serowej, mieszając drewnianą łyżką. Masę przełóż na dno wyłożonej biszkoptami tortownicy. Piecz 60 minut w temperaturze 180° C. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 30

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • Wielkanoc bez jajek? Nie ma takiej opcji! Jednym z najprzyjemniejszych momentów przygotowań do świąt jest malowanie pisanek. Nie może ich zabraknąć w wiklinowym koszyczku ze święconką. Fot. materiały prasowe W czasie przepełnionego radością świątecznego poranka składamy sobie życzenia, dzieląc się... jajkiem! Jest ono bohaterem wielu wielkanocnych zwyczajów na całym świecie. Bez wątpienia gra główną rolę w czasie świątecznych posiłków. Nowe, inspirujące przepisy sprawią, że jajka szybko nam...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...