• Informacje na temat:

    biscotti cukier

Przepisy na temat: biscotti cukier
  • Panna cotta z syropem espresso

    ...cukier puder w wodzie, lekko podgrzewając. Gdy cukier się rozpuści, gotuj, aż syrop zgęstnieje i nabierze brązowego koloru (10 minut). Rozpuść kawę we wrzątku. Zdejmij syrop z ognia i wlej do niego kawę, mieszając. Odstaw, aby ostygł.  5. Wyjmij deser z lodówki 15 minut przed podaniem. Wyłóż na talerzyki (dnem do góry) i polej syropem. Pasują do niego migdałowe biscotti. 

  • Od jakiegoś czasu brakowało mi ciastka do przegryzienia przy herbacie, a te można przechowywać nawet dwa tygodnie. Podobno (chociaż tego nie próbowałam) po upieczeniu jak wystygną można je zamrozić i tak przechowywane wytrzymają nawet do 4 tygodni. Przed jedzeniem trzeba zostawić je do rozmrożenia na noc w temperaturze pokojowej.

  • Biscotti to włoskie ciasteczka dwukrotnie pieczone, dzięki czemu są niezwykle kruche i chrupiące. Można do nich dodać migdały lub inne bakalie, a bez dodatków świetnie komponują się ze świeżo zaparzoną herbatą.

  • Smaczny pomysł na "Migdałowe biscotti jak sucharki"

  • Taki cukier możemy wykorzystać do owoców, deserów, dekoracji ciast. Standardowo do Mojito, ja osobiście bardzo lubię aromatyzować nim kawę.

  • Jeżeli najpierw ususzymy płatki i dopiero po ich roztarciu dodamy do cukru, to uzyskamy delikatniej pachnący , prawie biały dodatek do wypieków.

  • Do przygotowania potrzeba tylko dwóch składników! I troszkę siły, jeśli chcemy zrobić ręcznie ;)

  • Tym razem nic do jedzenia tylko z serii zrób to sam :)

  • a taka ciekawostka cukier waniliowy jest w saszetkach sprzedawany ale i ma swoja cenę ,ale większość ludzi patrzy na cenę i wybiera cukier wanilinowy i ten cukier nie ma nic wspólnego z natura jest wytwarzany chemicznie -ja natomiast kupuje w saszetkach wanilie prawdziwa płynna i z oczkami wanilii i powiem tak pachnący i smaczny i aromatyczny

Artykuły na temat: biscotti cukier
  • Biscotti z orzechami

    Orzechy pokrój dość grubo. Możesz je też włożyć do foliowej torebki i rozdrobnić, wałkując je lub lekko bijąc tłuczkiem. Następnie przerzuć orzechy na suchą patelnię i zrumień je. Rodzynki namocz we wrzątku (15 min), a następnie osącz. Miękkie masło, cukier i skórkę otartą z cytryny ubij mikserem na puszystą masę. Następnie dodawaj po jednym jajku, cały czas ubijając. Mąkę oraz proszek do...

  • Każdy amator kulinarnych eksperymentów ceni nowinki produktowe opakowane tak, aby jak najdłużej zachowały wysoką jakość. Dlatego producent Cukru Królewskiego stworzył dla swojego najdelikatniejszego cukru wyjątkowo szczelną oraz praktyczną torebkę. Ta nowość to cukier puder z okienkiem 400g w funkcjonalnym, chroniącym przed wilgocią i rozsypaniem opakowaniu. Nową szatę graficzną oraz nowe, zabezpieczające przez zbryleniem opakowanie zyskał również cukier puder 500g.   Funkcjonalność...

  • Sernik mango z syropem cytrynowym z bazylią

    Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Drobno zmiel Biscotti, dodaj roztopione masło i poczekaj aż okruchy staną się wilgotne. Wyłóż mieszanką spód tortownicy (nie boki!). Piec około 15 minut, aż ciasto będzie złociste. Całkowicie schłodzić ciasto. W blenderze zmiksuj ricotte i serek. Dodaj puree z mango, jaja, cukier i miksuj aż masa będzie gładka. Wylać masę mango na ciasto w tortownicy...

  • Każdy kto chociaż raz próbował wyeliminować cukier z diety, wie, że stanowi to nie lada wyzwanie. Całkowite zrezygnowanie ze słodyczy to trudna sprawa, ale jeszcze bardziej skomplikowanym jest znalezienie zdrowych zamienników cukru. Jednym z nich jest cukier kokosowy, który z roku na rok zyskuje coraz większą popularność. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością każdy z was słyszał lub używał w kuchni śmietankę kokosową, mleczko lub wiórki. A cukier kokosowy? Produkt ten zaczyna cieszyć się coraz...

  • Świat na talerzu o poranku

    .... Są to wafelki w kształcie rożka, serwowane najczęściej z czekoladą, budyniem lub słodkim kremem. Popularne są również herbatniki biscotti i tosty z kremem czekoladowym. By dodać sobie energii na...

  • Każdy, kto choć raz próbował ograniczyć lub całkowicie wykluczyć z diety cukier, z pewnością zdaje sobie sprawię, jak trudne jest to zadanie. Podpowiadamy, co można zrobić, aby stało się to łatwiejsze. Cukier, choć smaczny, niezbyt pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Jego nadmiar w naszej diecie może spowodować wiele chorób, w tym otyłość oraz próchnicę. Dodatkowo, cukier jest obwiniany również za przedwczesne starzenie, rozwój chorób sercowo-naczyniowych, obniżenie sprawności mózgu, a nawet...

  • Sezon na świeże truskawki, soczyste jabłka, wiśnie i słodkie maliny zbliża się wielkimi krokami. Aby w pełni wykorzystać wszystko, co oferuje nam przyroda, warto już dziś stworzyć plan domowej produkcji zapasów na jesień i zimę. Ważnym składnikiem własnoręcznie przygotowywanych przetworów jest cukier żelujący, który doskonale utrwali i nada odpowiednią konsystencję dżemom. W tym roku, wyjątkowo możemy cieszyć się doskonałymi owocowymi rarytasami, bez obaw o niepożądane skutki używania...

  • Zbyt duże ilości spożywanego cukru fatalnie wpływają na nasz organizm. Zrezygnowanie z niego może być niezwykle trudne, ale nie niemożliwe. Wykorzystaj nasze porady, a z pewnością ci się uda. Fot. 123RFCzy wiesz ile cukru spożywasz każdego dnia? Prawdopodobnie jest to znacznie więcej niż te dwie łyżeczki, które wsypujesz do porannej kawy. Znajdziemy go niemal wszędzie - w kupnych przekąskach, sałatkach i napojach. Na nasze nieszczęście, w kwestii dodawania cukru do produktów spożywczych...

  • Cukier, sól, tłuszcz - te trzy składniki wystarczą, by uzależnić nas od przetworzonej żywności. Bestseller laureata nagrody Pulitzera, Michaela Mossa, odsłania przed nami mroki korporacyjnej rzeczywistości. Cukier, sól i tłuszcz to trzy składniki odżywcze, które mogą uzależnić. Książkę "Cukier, sól, tłuszcz. Jak uzależniają nas koncerny spożywcze" wydawnictwa Galaktyka czyta się jak powieść akcji, z zapartym tchem. Czasem wręcz nie mieści się w głowie, że w ten sposób funkcjonują (lub...

  • Każdy kto chociaż raz próbował wyeliminować cukier z diety, wie że jest to niezwykle trudne. Całkowite zrezygnowanie ze słodyczy jest bardzo trudne, ale jeszcze trudniejsze jest znalezienie zamienników cukru. Oto kilka produktów, które będą doskonałą alternatywą dla białego cukru. Cukier, choć smaczny, niezbyt pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Jego nadmiar w naszej diecie może spowodować wiele chorób, w tym otyłość oraz próchnicę. Dodatkowo, cukier jest obwiniany również za przedwczesne...