• Informacje na temat:

    bigos w sosie pomidorowym

Przepisy na temat: bigos w sosie pomidorowym
  • Pasztet z kapusty, niecodzienna potrawa z najzwyklejszych składników

    Na gołąbki, bigos, pierogi - kapustę wykorzystujemy bardzo często w polskiej kuchni. A kto już próbował zrobić pasztet za kapusty? Pora się zmierzyć z tą potrawą, która tylko z pozoru wydaje się trudna.

  • Bogaty w witaminy i mikroelementy bigos powinien często gościć na naszych stołach!

  • Trochę nietypowy bigos z dodatkiem warzyw

  • Smaczne, sycące, i może w lodówce być kilka dni:)

  • Tradycja polskiej kuchni, którą bardzo lubię :D

  • chyba każdy ma swój wypróbowany przepis na bigos, mnie akurat najbardziej smakuje taki, wbrew pozorom nie jest zbyt kwaśny ani za tłusty

  • Bigos to wspaniałe danie wywodzące się z kuchni staropolskiej. Taki kilkudniowy jest najlepszy! :)

  • Po weekendzie u mamy, czyli klasyki cd.

  • Temu daniu się nie oprzesz. Przepis na 20 dużych gołąbków. Polecam.

  • Fajna i na prawdę smaczna potrawa na imprezę bo, na drugi dzień kiedy smaki się porządnie "przegryzły" jest jeszcze lepszy :)

Artykuły na temat: bigos w sosie pomidorowym
  • Soczewica zachwyca!

    ...(paczkowaną), dostępna jest też w puszce, często w sosie pomidorowym lub curry.  Szybko się gotuje W odróżnieniu od innych roślin strączkowych nie musi być namaczana przed gotowaniem, gdyż bardzo(...) i przypraw czosnkiem, kuminem, solą oraz pieprzem. Pożywny bigos Może na jesienne wieczory przygotujesz bigos z soczewicą? Jeśli kapusta jest mało kwaśna, danie pod sam koniec przypraw sosem sojowym. Nie...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Wesele bez mięsa?

    ...z gości nie pomyślał, że czegoś na stołach brakuje? Wystarczy, że miejsce schabu w sosie i piersi z kurczaka zajmą klopsy z soczewicy, faszerowane papryki lub pieczarki, kotlety sojowe, placki i roladki(...) zastąpić purée z owoców lub warzyw: jabłkowym, dyniowym, ziemniaczanym, a nawet pomidorowym. Mleko krowie zastępujemy roślinnym, a tłuszcze to najczęściej oleje o neutralnym smaku, takie jak rzepakowy lub...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: kapusta Bez smacznej kapusty nie uda nam się przygotować dobrego bigosu. W zależności o tego, jaki rodzaj kapusty wybierzemy, otrzymamy nieco inny efekt końcowy. Niektórzy przygotowują bigos wyłącznie z kapusty kiszonej, inni z kolei wolą wykorzystać jedynie...

  • Konkurs - wygraj jeden z pięciu multicookerów Philips

    ...ugotujesz tradycyjne polskie dania takie jak gołąbki, schabowy, bigos czy pomidorową, usmażysz omleta lub packi, zrobisz warzywa lub rybę na parze, a także upieczesz ciasto, a nawet zrobisz domowy(...): Błyskawiczne curry warzywne lub Polędwiczki w aromatycznym winnym sosie Dowiedz się więcej o Philips Multicooker.

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Jednym z najsłynniejszych dań kuchni staropolskiej jest bigos - zawsze bogaty i sycący, którego aromat potrafi ściągnąć na biesiadę cały zastęp gości. Nic więc dziwnego, że Polacy szczególnie ukochali sobie tę potrawę i bardzo chętnie serwują ją przy okazji różnego rodzaju uroczystości. W...

  • Nasze czytelniczki przetestowały Multicookery

    ...użytkuję. Pieczenie mięs, bigos, grzyby i wszelkie potrawy z udziałem ryżu i makaronu od tej pory będą zarezerwowane dla tego urządzenia. Mus jabłkowy i powidła śliwkowe szybciej i w większej ilości...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Sposób na kapustę

    ...pomidorowy. Z masła i mąki należy przyrządzić zasmażkę, którą trzeba zaciągnąć sos. Gotowe poduszeczki serwuj z przygotowanym sosem pomidorowym. Pudding z kapusty Składniki: cebula, por, 70 dag(...) jeszcze 30 minut (kapusta ma mieć gęstość bigosu). Danie serwujemy, kładąc kapustę na spód, a na wierzchu żeberka. Na żywo 42/2011

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...