• Informacje na temat:

    biedronki tagliatelle verde

Przepisy na temat: biedronki tagliatelle verde
  • Dodatek praktycznie do wszystkiego. Znakomity smak ostrości, a jednocześnie kwaskowaty. Każdy kuchcik powinien znać ten przepis i zaskoczyć swoich bliskich.

  • Dziś zabieram Was do Portugalii kraju, którego ogromnym atutem są warunki pogodowe, krajobrazy, plaże i zabytki. Nie każdy jednak wie, jak wspaniałe smaki oferuje kuchnia tego kraju. Jedną z najpopularniejszych zup jest caldo verde - gęsta zupa z jarmużu, skropiona oliwą z oliwek, podawana w glinianych miseczkach. Spożywana jest na wszystkich ważnych uroczystościach. Cały sekret jej smaku opiera się na świeżych liściach kapusty galicyjskiej, couve galega lub jarmużu. Dodatkowo jednym z...

  • klasyczne ale pyszne danie

  • Ten zielony, ziołowy sos idealnie sprawdzi się do mięs, ryb czy kanapek. Mój P. jada go na zwykłej grzance z żytniego chleba.

  • Klasyczna zupa kuchni portugalskiej. Z jarmużem i chorizo.

  • Smaczny pomysł na "Biedronki na serku"

  • Smaczny pomysł na "Pyszna przekąska. Biedronki na krakersach"

  • sycąca pasta z boczkiem,pieczarkami,śmietanką i parmezanem ;-) po takiej bombie kalorycznej można już tylko mieć ochotę na filiżankę espresso ;-)

  • Ciasto orzechowe przełożone masą orzechową i maślaną.

  • dzisiaj u mnie tagliatelle na kolację ;-) mega ekspresowe danie ;-)

Artykuły na temat: biedronki tagliatelle verde
  • W miniony weekend kolejna ósemka blogerów kulinarnych stanęła w konkursowych szrankach i zawalczyła o tytuł finalisty BlogerChef'a. III-ci z V-ciu zaplanowanych spotkań półfinałowych gościł elegancki hotel Verde Montana**** Wellness & Spa w Kudowie Zdroju.   Im dalej tym ambitniej Poziom prezentowanych dań jest z półfinału na półfinał coraz wyższy. Blogerzy nie przestają mnie zaskakiwać. - przyznaje Mirek Drewniak, przewodniczący jury konkursu BlogerChef. III-cia odsłona tej nowatorskiej...

  • Dzbanek filtrujący AQUAPHOR Jasper z wkładem magnezowym w atrakcyjnej cenie, a także książeczka z przepisami na smaczne i zdrowe koktajle owocowo-warzywne do nabycia tylko w sieci sklepów Biedronka. Fot. materiały prasowe Od 11 kwietnia w sprzedaży Bieronkach w całej Polsce dostępne są specjalnie zestawy dla wszystkich osób dbających o zdrowy styl życia i chcących oczyścić swoje ciało przed nadejściem lata. Razem z dzbankiem filtrującym AQUAPHOR dostępnym w tej edycji 3 kolorach - fuksji,...

  • 100 rozkoszy dla podniebienia - na stole w pół godzinySzybkie i wykwintne potrawy - niemożliwe? Wcale nie. Mamy dla ciebie proste przepisy na eleganckie dania, takie jak tagliatelle ze smardzami, kaczka w sosie pomarańczowym, stek w pieprzowej panierce albo krem jogurtowo-limonkowy. Na początek posiłku podaj szybki aperitif, a na zakończenie digestif lub kawę. Do spontanicznego eleganckiego przyjęcia brakuje tylko gości? WYSZUKANA RÓŻNORODNOŚĆ: ponad 100 prostych przepisów na wykwintne dania...

  • Każdy z nas ma czasem zachcianki! Nie chcesz spędzać w kuchni kilku godzin ani szukać jedzenia na telefon? Darek Kuźniak podsunie ci pomysły na coś szybkiego i smacznego ze składników, które masz pod ręką. Coś słodkiego: naleśniki z pomarańczami / zapiekane owoceDla wegetarian: tagliatelle ze szpinakiem / kaszottoMała przekąska: tosty z boczkiem i sadzonym / omlet ze szpinakiemNa upalny dzień: surówka z młodej kapusty / chłodnik z melona i ogórkaDla dwojga: krem z białych warzyw / banany z...

  • „Księga Szefów Kuchni” to szczególna książka kucharska, w której znalazły się przepisy przygotowane przez najlepszych mistrzów kuchni w Polsce, takich jak Robert Sowa, Tomasz Deker, Marcin Budynek, Tomasz Jakubiak czy Jerzy Pasikowski. Książka ukaże się na rynku 25 września nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   „Księga Szefów Kuchni" prezentuje współczesne trendy w kuchni polskiej i różnorodność kunsztu kulinarnego szefów: od podejścia tradycyjnego do bardzo nowoczesnych rozwiązań z kuchni...

  • Doniczki ze świeżymi ziołami na stałe zazieleniły półki supermarketów czy stoisk z warzywami. Wszyscy zasmakowali w świeżej bazylii czy oregano, ale wybór jest już znacznie bogatszy. Wiele osób jest przyzwyczajonych do ziół suszonych, ale kiedy otworzymy się na te świeże, raczej już na stałe zagoszczą one na naszych stołach. Czym różnią się od siebie zioła świeże i suszone? Kiedy i jak je stosować? Oto kilka prostych porad: Najważniejsza różnica między ziołami świeżymi a suszonymi jest taka,...

  • Mamy zaszczyt ogłosić laureatów konkursu, w którym do wygrania było 5 voucherów na romantyczną kolację, do warszawskiej restauracji Punta Prima. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Wybór zwyciezców nie był prosty ponieważ przesłaliście Panstwo do nas mnóstwo wspaniałych zgłoszeń. Po długiej wymianie zdań i spostrzeżeń postanowiliśmy, że nagrody powędrują do:   Pana Mikołaja K. "Dania na romantyczną kolację powinny być lekkie, smaczne i pełne afrodyzjaków. Atmosfera...

  • „To książka o sile geniuszu kulinarnego. Opowieść, która pobudza zmysły i apetyt na życie” powiedział o tej książce Wojciech Modest Amaro W XV-wiecznej Florencji, mieście zmysłów, każdy jest artystą. Młody Leonardo da Vinci uczy się mieszania pigmentów, a Nino Latini łączy cynamon, pieprz, gałkę muszkatołową i wanilię. Jego daniom nie potrafią się oprzeć Medyceusze, kardynałowie, a nawet sam papież. Kiedy jego ukochana Tessina zostaje zmuszona do ślubu z podstarzałym arystokratą, Nino...

  • W środę 4.11.2009 roku odbył się czat z Łukaszem Konikiem, kucharzem specjalizujacym się w kuchni molekularnej. Obecnie Łukasz Konik pracuje w Hotelu Verde Montana w Kudowie Zdrój na stanowisku Zastępcy Szefa Kuchni u boku znakomitego Szefa Kuchni Wiesława Bobera. Czym jest kuchnia molekularna? Gdzie można skosztować dań przyrządzanych tą technika? Na te oraz wiele innych pytań znajdziesz odpowiedzi czytając zapis czata: okularkiSowy: Panie Łukaszu, czy zwykły śmiertelnik może przygotować...

  • W naszych sercach ciągle lato, ale za oknami, na talerzach i w najnowszym wydaniu magazynu PYSZNE już coraz bardziej jesiennie. Na pierwszy ogień wzięliśmy ziemniaki, z których jesteśmy dumni, jak Włosi z oliwek. Pieczemy je w ognisku, smażymy na patelni, gotujemy, trzemy na tarce, doprawiamy z pasją. Po deszczu idziemy na grzyby, a potem znowu pichcimy na potęgę: pizza, tagliatelle, zupa - wszystko okupione niemałym, choć przyjemnym wysiłkiem w postaci porannych wędrówek po lesie. Gdy dopada...