• Informacje na temat:

    biały sos do mies

Przepisy na temat: biały sos do mies
  • Pieczone mięso z fasolką

    Sos: 50 ml białego wina 2 łyżeczki miodu 3 łyżeczki musztardy olej sól pieprz 1. Oliwę wymieszaj ze słodką papryką, solą i pieprzem, posmaruj marynatą cały kawałek mięsa, odstaw na noc. Fasolkę ugotuj. Bekon i szalotki pokrój, podsmaż. Na tym samym tłuszczu obsmaż mięso. 2. W naczyniu ułóż mięso, bekon, szalotki. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Pokrój je. Wymieszaj...

  • Wspaniały sos do dań mięsnych a także podstawa do sosu "MORNAY"

  • Sosy do mięs i szynek

    ...zaczęła wrzeć. Gdy sos stanie się już gęsty, domieszaj czubatą łyżkę musztardy francuskiej. Ewentualnie przypraw do smaku.(...). Pomarańczowy z imbirem Obierz 2 pomarańcze, miąższ pokrój na kawałeczki. Wrzuć je do garnka. Dodaj 1/2 szkl. białego wina i łyżkę rodzynek. Gotuj, aż wyparuje prawie cały płyn. Domieszaj 3 łyżki dżemu...

  • Smaczny biały sos (dla 4 osób) do dań mięsnych z gotowanego kurczaka (i nie tylko). Polecam. Cezar

  • Pieczony filet z indyka w sosie beszamelowym z żurawiną

    .... 1 godzinę. 2. Masło rozpuścić  w garnku, dodać mąkę, wymieszać i podsmażyć krótką chwilę. Do zasmażki wlać zimny rosół, śmietankę i często mieszając doprowadzić do wrzenia. Sos doprawić do smaku białym(...) łyżeczce majeranek - 3 łyżeczki czosnek - 3 ząbki masło - 100g mąka pszenna - 100g rosół lub bulion - 1l śmietanka słodka 18% - 100g pieprz biały, gałka muszkatołowa  do smaku...

  • doskonaly do peklowania mies, jako dodatek do ptraw z ryb, drobiu, owocow morza , salatek, pod waruniem z lubisz dania pikantne i z nutka innosci, polecam

  • Pieczeń z mięsa mielonego

    Z wyjątkowym sosem.

  • Smaczny-dwusmakowy (słodko/kwaśny) sosik do potrawki z kurczaka. Najlepiej smakuje podany z ryżem.

  • Mięsa i marynaty do mięs

    ...: umytą papryczkę chili przekroić na pół, wypestkować i pokroić w kostkę. Sos sojowy, miód, chili i imbir wymieszać i dobrze posolić. Mięso umyć i osuszyć. Piersi z kaczki przekroić wzdłuż na pół. Plastry(...) ok. 70 g), - 3 piersi z kaczki (po ok. 150 g) Przygotowanie: Na marynatę do boczku: cebulę obrać i pokroić na krążki. Majeranek umyć, oberwać z łodyżek i drobno pokroić. Białe wino zmieszać...

  • Inny niż wszystkie i choć może zdziwić dodatek jednego składnika wbrew pozorom smakuje bardzo dobrze.

Artykuły na temat: biały sos do mies
  • Wesele bez mięsa?

    ...nie nadająca się na takie wydarzenie jak ślub i wesele - nic bardziej mylnego! Roślinożerni goście W Polsce mieszka już ponad milion wegetarian i wegan - może się więc zdarzyć, że osoba(...) z gości nie pomyślał, że czegoś na stołach brakuje? Wystarczy, że miejsce schabu w sosie i piersi z kurczaka zajmą klopsy z soczewicy, faszerowane papryki lub pieczarki, kotlety sojowe, placki i roladki...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Nie jesz mięsa? Sprawdź, czym je zdrowo zastąpić

    ...z pełnego przemiału: grube kasze, razowy makaron, pieczywo pełnoziarniste. Zawierają więcej witamin niż biały ryż, pszenny chleb. 3. Pamiętaj o jedzeniu jajek i nabiału. Naturalne jogurty, kefir(...) parze), by nie straciły zawartych witamin. 5. Do sałatek i sosów dodawaj tłuszcze roślinne, np. olej rzepakowy, oliwę. Dostarczą zdrowych kwasów i ułatwią wchłanianie witamin rozpuszczalnych...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Tradycyjne Cannelloni z mięsem i pomidorami

    ...jedna obok drugiej, polewając sosem. Na wierzch ułożyć plastry pomidora i mozzarelli, posypać parmezanem. Zapiekać 40 min w temp. 180°C.

  • Polskie święta nie mogą obyć się bez zupy. W Boże Narodzenie, na naszych stołach królują barszcz czerwony i grzybowa, a przy okazji Wielkanocy gotujemy żurek i barszcz biały. Jak je przygotować, aby były naprawdę smaczne? Fot. 123RF/Picsel Wielkanoc nie może obejść się bez sycącej i treściwej zupy. W zależności od regionu, jest to żurek, barszcz biały lub też chrzanowa. Zwykle znajdziemy w nich niemal wszystkie produkty, które wcześniej włożyliśmy do wielkanocnego koszyczka. Stąd też ich...

  • Mięso prosto z pieca

    Nie ma nic lepszego niż zapach i smak pieczeni. W ziołach albo w sosie.

  • Z pewnością zdarzyło wam się kupić czekoladę, która była pokryta delikatnym, białym nalotem. Co to oznacza? Czy jest to niebezpieczne dla naszego zdrowia i czy taką czekoladę możemy zjeść? Fot. 123RF/Picsel Czasami bywa tak, że zakupiona przez nas czekolada po otwarciu wcale nie wygląda tak apetycznie, jak sugerowałby to obrazek na opakowaniu. I nie mamy tutaj na myśli roztopionych lub zgniecionych kostek ulubionego smakołyku. Z pewnością chociaż raz nabyliście wyrób z czekolady, który był...

  • Królik z warzywami w sosie kremowym

    Odżywcze, zdrowe i bardzo delikatne mięso z królika idealnie nadaje się na wyjątkowe okazje. Na romantyczną kolację szczególnie polecamy królika w sosie z dodatkiem białego wina.

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...