• Informacje na temat:

    biała polewa do tortu

Przepisy na temat: biała polewa do tortu
  • Tort Esterhazy z Węgier

    .... Polewa: obie czekolady osobno stop. Wierzch tortu posmaruj białą czekoladą. Zanim zastygnie, zrób na niej kilka rzędów kropeczek z gorzkiej czekolady. Przeciągnij po nich wykałaczką, by powstał charakterystyczny wzorek. Bok tortu obsyp wiórkami. 

  • Polewa trochę inaczej

  • Najlepsze przepisy z czekoladą

    Ciasta, ciasteczka, praliny a nawet napoje - wypróbuj najlepsze przepisy z czekoladą.

  • Biszkopt który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników, na jedno żółtko 3 dag mąki i 2 dag cukru.

  • idealna dekoracja świątecznej baby

  • Polewa ze śmietaną Zott Natur 18%

  • Przepis od wielu lat stosowany przeze mnie. Sprawdzony, niezawodny:) a do tego przepyszny:)

  • Polewa ta cudownie odbija światło i jest niezwykle efektowna. Pięknie udekoruje Wasze ciasto. Polecam:)

  • Biała Dama to lekkie ciasto na puszystym biszkopcie z kremem śmietanowo-serowym, z dodatkiem pysznych i soczystych brzoskwiń, ukoronowane uprażonymi na maśle wiórkami kokosowymi. Ideał dla osób, które nie lubią bardzo słodkich i ciężkich ciast. W formie tortu przypadnie gościom na każdej domowej imprezie :)

  • Wspaniała, błyszcząca, idealna polewa czekoladowa do dekoracji ciast i tortów :) ( Jak by co na zdjęciu tort mojego wykonania :))

Artykuły na temat: biała polewa do tortu
  • Tort makowy z białą czekoladą

    ...rozpuścić, przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodając porcjami czekoladę, schłodzić. Rum wymieszać z wodą, połową nasączyć spód tortu.  3. Na spodzie rozsmarować dżem, a na nim rozłożyć...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite wypieki trzeba ściśle...

  • Gdzie jest tort? Na weselu!

    ...! Polewa stanowi integralną część toru. Najpopularniejsza jest biała lub w kolorze kości słoniowej, wykonana z masy plastycznej, marcepanu albo kremu. Kolor można oczywiście zmienić na dowolny. Obecnie(...)Kwestia rozmiaru  Wielkość tortu zależy od liczby zaproszonych gości. Zawsze uwzględnijmy dodatkowe porcje, zwłaszcza jeśli planujemy poprawiny. Ta zasada przyda się również, gdy młoda para chce...

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką, białą wstążkę, która łączyła białko i żółtko. Zastanawialiście się kiedyś nad tym, czym jest i czy słusznie postępują osoby, usuwające ją z jajka przed zjedzeniem? Fot. 123RF Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku z pewnością zauważył, że poza białkiem i żółtkiem...

  • Tort czekoladowy z chałwą

    ...• po 1 szkl. cukru i mąki pszennej • 2 łyżki kakao l 6 jajek • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia • 12 bezików l 20 dag chałwy • 1 szkl. mleka l 1 cukier waniliowy • 1 budyń waniliowy l 35 dag masła • 1 biała polewa czekoladowa Sposób przygotowania • Jajka ubij z cukrem. Delikatnie wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia oraz kakao. Ciasto przelej do tortownicy...

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką, białą wstążkę, która łączyła białko i żółtko. Zastanawialiście się kiedyś nad tym, czym jest i czy słusznie postępują osoby, usuwające ją z jajka przed zjedzeniem? Fot. 123RF/Picsel Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku, z pewnością zauważył, że poza białkiem i...

  • Tort śmietanowy z kawą

    ...• po 5 łyżek cukru i mąki pszennej • 5 jajek l 3 cukry waniliowe • po 3 łyżki mąki ziemniaczanej i kawy • 1 słoik kremu czekoladowego • 4 szkl. śmietany kremówki • 3 śmietan-fixy l 3 łyżki kakao • biała polewa l masło do blachy Sposób przygotowania • Rozbij jajka. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Połącz z żółtkami oraz obiema mąkami. Przelej na...

  • Jeszcze tylko w ten weekend macie okazję zarezerwować kolację w ramach wyjątkowego Festiwalu Fine Dining Week. Każdy, kto choć raz próbował znaleźć odpowiedź na pytanie, gdzie dobrze zjeść w Krakowie, musiał natrafić na restaurację Biała Róża. Ten doskonale znany małopolskim smakoszom lokal już wielu lat zaskakuje ciekawymi połączeniami oraz wyjątkowo oryginalnym podejściem do sztuki kulinarnej. Za smaki w "Białej Róży" odpowiada Łukasz Cichy - młody i bardzo utalentowany szef kuchni, który,...

  • Co to był za ślub!

    ...młodej. "Był niesamowity! Wyglądał jak pudełeczko od Tiffany’ego. I był przepyszny. Nawet niebieska polewa wszystkim bardzo smakowała", śmieje się Głogowska. Zdradziła też, że największym powodzeniem...

  • Ola Baran przygotowała tort na bazie brownie i dwóch biszkoptów (ciemnego oraz jasnego). Blaty ciasta przełożyła kremem z białej czekolady, z czekolady ciemniej i jeżynami oraz kremem z malin. Brownie90 g mąki 180 g cukru pudru 45 g kakaopłaska łyżeczka sody płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli1 łyżeczka ekstraktu waniliowego100 ml jogurtu naturalnego 25 ml oleju rzepakowego 100 ml zimnego espresso 1 jajo Biszkopt (jasny i ciemny)6 jaj270 g cukru 100 g mąki pszennej100 g mąki...