• Informacje na temat:

    biała kiełbasa z gruszkami

Przepisy na temat: biała kiełbasa z gruszkami
  • Twoje ulubione śniadanie w zdrowej wersji

    ...trzymała w lodówce i zużyła go w ciągu kilku dni. Co zyskasz? W twoim dżemie nie będzie syropu glukozowo-fruktozowego ani sztucznych słodzików. ● Naleśniki smaż z razowej mąki. Biała pszenna zawiera...

  • Domowe wyroby zawsze są najlepsze i najzdrowsze, zasada w mojej kuchni jest prosta: co się da zrobić samemu to się robi. Moje potrawy są z cyklu ,,wiem co jem" :) Biała kiełbasa smakuje świetnie w żurku, na kanapce, upieczona na grillu, usmażona, z różnymi dodatkami...w każdej postaci jest wyjątkowo smaczna. Na zbliżającą się Wielkanoc będzie idealna.

  • Wypróbowany przepis na "Biała kiełbasa"

  • Biała kiełbasa na inny sposób.

  • Biała kiełbasa w nowej odsłonie.

  • Warunki kuchenne, czyli patelnia grillowa i gazowy palnik.

  • Bardzo proste i bardzo smaczne.

  • Świąteczna, biała kiełbasa, łatwa w zrobieniu, bardzo smaczna. Kiełbasę możemy parzyć oraz piec, surową możemy zamrozić. Polecam.

  • Kiełbasę zrobiłam według przepisu dr. Grzegorza Russaka. Kiełbasa jest bardzo smaczna, polecam.

  • szybko i smacznie

Artykuły na temat: biała kiełbasa z gruszkami
  • Wielki test o żywności - sprawdź wyniki

    Avance Collection 2. Tamara Czajkowska Międzybrodzie, zestaw gadżetów Interii 3. Bogusława Własińska Bielsko-Biała, zestaw gadżetów Interii 4. Elżbieta Dziasek Kraków, zestaw gadżetów Interii(...) z kołdunami b) barszcz czerwony z uszkami Która z tych kiełbas odznacza się wyjątkowo dużą trwałością? a) kiełbasa wiejska b) kiełbasa myśliwska Głównym surowcem do wyrobu oscypka jest mleko...

  • Święta Wielkanocne bez białej kiełbasy? Nie ma takiej możliwości! I nieważne, w której części Polski mieszkasz - biała kiełbasa i tak zapewne pojawi się na twoim stole. I choć może nie należy do najpiękniejszych dań, to z pewnością nadrabia wyśmienitym smakiem. Ale czy na pewno wiesz, czym właściwie jest biała kiełbasa? Fot.123RF/Picsel Mało kto wyobraża sobie bez niej święta. Pyszna i soczysta, może być jedzona na wiele sposobów. W polskich domach głównie jest jednak łączona z kwaśnym...

  • Wielkanoc w trzech aktach

    O ułożenie świątecznego menu poprosiliśmy troje szefów kuchni. Młodych, ale z imponującym doświadczeniem. Flavia Borawska pracowała w słynnej kopenhaskiej Nomie, Robert Lach w Arkadach Kubickiego w Zamku Królewskim, Drew Snaith w kilku brytyjskich restauracjach z gwiazdkami Michelina.

  • Czego nie wiemy o kiełbasie? Fot. Wikimedia Commons / Dobromila 1. Biała kiełbasa jest robiona często z… mięsa drobiowego! Producenci, tnąc koszty, zamieniają mięso wieprzowe lub cielęce, z którego powinno się robić kiełbasę, na tańsze mięso z kurczaka lub indyka. 2. W gorszej kiełbasie zamiast mięsa znajdziemy kości, skórę i popiół W niektórych wędlinach w składzie pojawia się tajemnicza nazwa - "mięso oddzielone mechanicznie" lub w skrócie "MOM". MOM bywa nazywany także "mięsem odzyskanym...

  • Diety lecznicze: Modne, ale czy dobre dla każdego?

    Kiedyś dieta miała tylko odchudzać. Dziś ma też dbać o nasze zdrowie. Problem w tym, że stosowanie niektórych diet leczniczych stało się po prostu modne. Przedstawiamy najpopularniejsze i wyjaśniamy, kto powinien je stosować.

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką, białą wstążkę, która łączyła białko i żółtko. Zastanawialiście się kiedyś nad tym, czym jest i czy słusznie postępują osoby, usuwające ją z jajka przed zjedzeniem? Fot. 123RF/Picsel Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku, z pewnością zauważył, że poza białkiem i...

  • Wakacyjne grzeszki. Jak dają o sobie znać?

    Letni tryb życia, choć tak przyjemny, mógł nie do końca posłużyć zdrowiu... Oto możliwe skutki wcześniejszej beztroski oraz sposoby, by odzyskać formę.

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką, białą wstążkę, która łączyła białko i żółtko. Zastanawialiście się kiedyś nad tym, czym jest i czy słusznie postępują osoby, usuwające ją z jajka przed zjedzeniem? Fot. 123RF Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku z pewnością zauważył, że poza białkiem i żółtkiem...

  • Licz z nami kalorie

    ...utrzymać zgrabnej sylwetki! Czytaj na następnej stronie. Wędliny Wartości podane dla 100 g produktu Baleron gotowany - 244 kcal; kiełbasa krakowska sucha - 323 kcal; kiełbasa podwawelska - 247 kcal; kiełbasa śląska - 210 kcal; kiełbasa parówkowa - 323 kcal; parówki popularne - 342 kcal; polędwica sopocka 165 kcal; salami popularne 568 kcal; szynka wiejska - 253 kcal; szynka kanapkowa...

  • Jeszcze niezbyt znana w Polsce truskawkowa gruszka to tropikalny owoc, występujący głównie w Azji i w Ameryce Południowej. Zwany jest także smoczym owocem lub częściej - pitają. Poznajcie zatem jego zdrowotne oraz kulinarne zastosowanie. Fot. 123RF/Picsel Pitaja to owoc niektórych gatunków kaktusa. Co interesujące, kwitnie tylko w nocy-kwiaty są duże, białe i pięknie pachną. Stąd jest znana jako księżycowy kwiat lub królowa nocy. Ze względu na gabaryty, przypominające owoce pochodzące z...