• Informacje na temat:

    biała kiełbasa z

Przepisy na temat: biała kiełbasa z
  • Biała kiełbasa po wielkopolsku

    ..."Biała kiełbasa robiona jest z wieprzowiny. To mięso charakteryzuje się różowo-czerwoną barwą. Przy produkcji białej kiełbasy odstępuje się od soli peklującej. Dodaje się tylko zwykłą sól i dzięki(...) na specjalną unijną listę nazw chronionych produktów. "Kiełbasa biała parzona wielkopolska to kiełbasa wieprzowa produkowana w województwach wielkopolskim, lubuskim i kujawsko-pomorskim. Jedynymi...

  • Domowe wyroby zawsze są najlepsze i najzdrowsze, zasada w mojej kuchni jest prosta: co się da zrobić samemu to się robi. Moje potrawy są z cyklu ,,wiem co jem" :) Biała kiełbasa smakuje świetnie w żurku, na kanapce, upieczona na grillu, usmażona, z różnymi dodatkami...w każdej postaci jest wyjątkowo smaczna. Na zbliżającą się Wielkanoc będzie idealna.

  • Biała kiełbasa w glazurze

    Smakuje wspaniale!

  • Wypróbowany przepis na "Biała kiełbasa"

  • Biała kiełbasa pieczona z szalotką i rozmarynem

    Białą kiełbasę najczęściej jemy z białym barszczem, żurkiem lub w postaci grillowanej. A jak będzie smakowała pieczona z ziołami? Warto wypróbować poniższy przepis - z pieczonymi ziemniaczkami smakuje wprost wyśmienicie.

  • Biała kiełbasa na inny sposób.

  • Żurek staropolski z białą kiełbasą

    ...ziołowy, cukier, majeranek do smaku czosnek - 3 - 4 ząbki kiełbasa biała surowa - 0,7kg jajka ugotowane na twardo   Przygotowanie: 1. Do garnka z wodą włożyć kości, obrane i pokrojone...

  • Biała kiełbasa w nowej odsłonie.

  • Pomysły na wykorzystanie białej kiełbasy

    .... Taka jest na przykład biała kiełbasa Naturrino z Sokołowa. Jak przyrządzić taką sałatkę? Bardzo prosto! Lekko podgrzaną surową kiełbasę kroimy na kawałki, a jajka ugotowane na twardo przepoławiamy(...), wcześniej odsączając ją z zalewy. Smażymy do uzyskania gęstej, zwartej konsystencji. Gotowe danie serwujemy ze świeżym pieczywem. Z jajem Biała kiełbasa nierozerwalnie kojarzy nam się z Wielkanocą...

  • Warunki kuchenne, czyli patelnia grillowa i gazowy palnik.

Artykuły na temat: biała kiełbasa z
  • Biała kiełbasa

    Posiekane cebule i czosnek wymieszaj z olejem, musztardą i goździkami. Mieszanką posmaruj kiełbaski. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i wlej piwo. Oprósz...

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Biała kiełbasa na kapuście

    Kiełbasa będzie mniej tłusta, gdy się ją tylko sparzy: włóż ją do zimnej wody i powoli doprowadź do wrzenia. Nie smaż jej już, tylko upiecz.

  • Święta Wielkanocne bez białej kiełbasy? Nie ma takiej możliwości! I nieważne, w której części Polski mieszkasz - biała kiełbasa i tak zapewne pojawi się na twoim stole. I choć może nie należy do najpiękniejszych dań, to z pewnością nadrabia wyśmienitym smakiem. Ale czy na pewno wiesz, czym właściwie jest biała kiełbasa? Fot.123RF/Picsel Mało kto wyobraża sobie bez niej święta. Pyszna i soczysta, może być jedzona na wiele sposobów. W polskich domach głównie jest jednak łączona z kwaśnym...

  • Kiełbasa ze smakiem

    Biała kiełbasa z chrupiącą bułeczką...

  • Czego nie wiemy o kiełbasie? Fot. Wikimedia Commons / Dobromila 1. Biała kiełbasa jest robiona często z… mięsa drobiowego! Producenci, tnąc koszty, zamieniają mięso wieprzowe lub cielęce, z którego powinno się robić kiełbasę, na tańsze mięso z kurczaka lub indyka. 2. W gorszej kiełbasie zamiast mięsa znajdziemy kości, skórę i popiół W niektórych wędlinach w składzie pojawia się tajemnicza nazwa - "mięso oddzielone mechanicznie" lub w skrócie "MOM". MOM bywa nazywany także "mięsem odzyskanym...

  • Żurek z białą kiełbasą

    Sięgnij po tradycyjny przepis.

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką, białą wstążkę, która łączyła białko i żółtko. Zastanawialiście się kiedyś nad tym, czym jest i czy słusznie postępują osoby, usuwające ją z jajka przed zjedzeniem? Fot. 123RF/Picsel Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku, z pewnością zauważył, że poza białkiem i...

  • Biała kiełbasa glazurowana

    Kiełbasę nakłuj, włóż do garnka, zalej wodą, zagotuj. Zmniejsz płomień i na wolnym ogniu gotuj około 15 min. Wyjmij, osącz, przestudź i posmaruj olejem. Tak przygotowaną kiełbasę włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180° C. Wymieszaj wszystkie składniki glazury. Gdy kiełbasa zacznie się rumienić, posmaruj ją połową glazury. Piecz 10 min, ponownie wyjmij, przewróć, posmaruj pozostałą...

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką, białą wstążkę, która łączyła białko i żółtko. Zastanawialiście się kiedyś nad tym, czym jest i czy słusznie postępują osoby, usuwające ją z jajka przed zjedzeniem? Fot. 123RF Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku z pewnością zauważył, że poza białkiem i żółtkiem...

Wideo na temat: biała kiełbasa z