• Informacje na temat:

    biala kapusta przepis

Przepisy na temat: biala kapusta przepis
  • Kapusta z marchewką i grzybami

    Nowy przepis na bazie kapusty kiszonej.

  • pyszna salatka w sam raz do ziemniaczkow i kotlecika :)

  • Postna kapusta

    Przepis na wigilijną kapustę...

  • Szybka, smaczna i świetna jako dadatek do drugiego dania :)

  • Przepis na pyszny bigos

    Najpopularniejsze danie jednogarnkowe

  • Przepis mojej babci z Bieszczad. Kapustka jest wyborna.

  • Przepis na pyszne gołąbki

    Składniki: biała kapusta 40 dag kaszy gryczanej 2 cebule 30 dag mięsa mielonego 25 dag pieczarek 3 suszone podgrzybki masło sól, pieprz czosnek granulowany Sos do gołąbków: pół litra bulionu grzybowego 2 kostki drobiowe 2 łyżki mąki łyżka koncentratu pomidorowego łyżka śmietany 18-proc. łyżka sosu pieczeniowego w proszku Przygotowanie: Suszone grzyby namocz, ugotuj...

  • Przepis dostałam od mamy mojego męża i już z nami zostanie gdyż ta sałatka nam bardzo zasmakowała :)

  • Pudding z białej kapusty

    Wypróbuj nowy przepis.

  • Wyśmienita i popularna surówka na bazie białej kapusty, doskonała do dań mięsnych. Sprawdzi się również jako dodatek do kanapek na ciepło i domowych kebabów. Zapewne każdy z Was choć raz w życiu zetknął się ze słynną sałatką coleslaw. W Polsce występuje równie często pod nazwami: kolesław lub colesław. Przystawka ta zdobyła popularność dzięki sieciom "fast food".

Artykuły na temat: biala kapusta przepis
  • Księga smaków: Biała kapusta

    Do Polski kapusta ta przywędrowała z Niemiec w XIV w. Dziś należy do najpopularniejszych u nas warzyw i trudno sobie bez niej wyobrazić rodzimą kuchnię. Ze względu na to, że świetnie daje się kapustę przechowywać, możesz się nią cieszyć przez cały rok. Najpopularniejsza jest kapusta kiszona, ale i ze świeżej można wyczarować pyszne dania. Najczęściej wykorzystywana jest do surówek. Świeże...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Gołąbki z kaszą i pieczarkami

    Przygotowanie: Kapustę umyć, oczyścić z brzydkich wierzchnich liści, zalać wrzącą wodą. Gdy lekko zmięknie, zdjąć ostrożnie liście. Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Na 1 łyżce oleju zeszklić posiekane cebule i czosnek, dodać pokrojone drobno grzyby, doprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Dodać kuskus, pesto i starty ser. Na środek każdego liścia kapusty nakładać nadzienie...

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Kwaśny rosół z makaronem

    Przepis: Ching-He Huang.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy. Do...

  • Tradycyjne gołąbki

    Tradycyjna polska kuchnia, gołąbki według przepisu babci.

  • Wigilijny wieczór to szczególny czas dla nas i naszych bliskich, których chcemy ugościć najlepiej, jak to możliwe. Posiłki przygotowujemy z dbałością o najmniejszy szczegół tak, żeby były nie tylko związane z wieloletnią tradycją, ale także pyszne i zdrowe. Fot. 123RF Na stole wigilijnym niepodzielnie króluje karp i barszcz czerwony, ale w wielu domach wśród dwunastu potraw znajdziemy też kapustę kiszoną w różnych wydaniach. Skąd wzięła się na naszych stołach? Jedna z dwunastu Powszechnie...

  • Boski bigos Kuby

    Przygotowanie dobrego bigosu to prawdziwa sztuka, ale Kuba z serialu Rodzinka.pl radzi sobie z tym zadaniem znakomicie. A oto przepis!

  • W pierogach, pasztecikach, krokietach lub solo - kapusty pod różnymi postaciami po prostu nie może braknąć na wigilijnym stole. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Powszechnie sądzi się, że polska tradycja wigilijna przewiduje obowiązkową obecność dwunastu potraw. Według jednych podań mają one symbolizować ilość miesięcy w roku, według innych - liczbę Apostołów. Tymczasem w tradycji staropolskiej wieczerza wigilijna składała się z dziewięciu dań na dworach...