• Informacje na temat:

    biała czekolada z serkiem

Przepisy na temat: biała czekolada z serkiem
  • Japoński sernik z białą czekoladą

    Przygotowując deser, od czasu do czasu mamy ochotę spróbować czegoś nowego. Zamiast tradycyjnego sernika możemy przygotować wersję japońską ciasta z białą czekoladą. Japoński sernik podaje paryska cukiernia Pain de Sucre.

  • Czekolada na gorąco zawsze kojarzyła mi się z kakao i ciemną czekoladą. Nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała innej opcji, z białą czekoladą. Efekt i przepis poniżej. Mnie ta wersja przypadła do gustu, mojemu mężowi również.

  • Krem z białej czekolady w biszkopcie

    Wygląda apetycznie. Sprawdź jak smakuje!

  • Przepis powstał na podstawowej bazie lodów, chociaż zrobiłam o połowę mniejsze proporcje niż w podstawowym przepisie, bo chciałam wypróbować dwa smaki. Główny smak to biała czekolada i bazylia, dodatkowo podkreślony sokiem z kwaśnej pomarańczy i posypką z rozdrobnionych pistacji. Naprawdę się udały i smakowały.

  • Sernik jagodowy z białą czekoladą

    Takie ciasto zachwyci każdego biesiadnika!

  • zostały mi białka więc postanowiłam coś z nich wykombinować i wyszło takie coś :)

  • Tarta z białą czekoladą i borówkami

    Domowe ciasto z pachnącymi owocami – nie ma nic pyszniejszego! Lato w pełni, więc korzystajmy z jego smakowitych darów.

  • Smaczny pomysł na "Biała czekolada z bakaliami"

  • Dyniowa trufla, czyli nieoczywisty deser

    Smakowita trufla bez pieczenia połączona z dynią i śmietankowym serkiem. Zdrowy deser? To możliwe.

  • Pyszny przepis na gorącą czekolade

Artykuły na temat: biała czekolada z serkiem
  • Tarta z białą czekoladą i borówkami

    1. Do miski wsyp mąkę, dodaj kostkę do pieczenia, cukier puder, wodę i żółtka. Posiekaj składniki i szybko zagnieć ciasto. Uformuj je w kulę, zawiń w folię...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Tort z białą czekoladą i migdałami

    Tort oprószmy cukrem pudrem.

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...

  • Czekolada? Kto ją jada?

    ...jej składniki: mleko, kakao, orzechy (nawet ich śladowe ilości). Wprawdzie biała czekolada uznawana jest za mniej alergizującą, jednak zamiana ciemnej na jasną niewiele zmieni. Choć biała czekolada(...)Oprócz potrzebnych organizmowi składników jak magnez, zawiera też ogromne ilości cukru i tłuszczu. Ale jednocześnie dietetycy przyznają, że czekolada jest lepszym wyborem, niż guma...

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • Lekkie ciasta bez pieczenia

    Jogurt, serek, śmietanka, trochę świeżych owoców i ciasto gotowe. Bez włączania piekarnika!

  • W ósmym odcinku "Bake Off Junior" Julia zaprezentowała przepis na tort bezowy przyozdobiony owocami leśnymi. Składniki 7 białek20 g soli350 g cukru pudru½ łyżeczki soku z cytryny½ łyżeczki mąki ziemniaczanej czerwony barwnik spożywczy600 g malin400 g jagód2 saszetki środka żelującego200 g cukru300 ml śmietanki 36%300 g cukru pudru200 g serka mascarpone500 g borówek300 g truskawek300 g jeżynlistki według uznania do dekoracji Wykonanie Białka ubić ze szczyptą soli. Pod koniec stopniowo dodać...

  • Muffinki i inne cuda

    Poprawi humor, doda energii, pokona chandrę: czekolada!

  • O tym, jak umiejętnie zestawiać ze sobą smaki wina i czekolady Łączenie czekolady Lindt Excellence z winem to najlepszy sposób, aby pobudzić zmysły i odkryć cały wachlarz nowych doznań i smaków. Ale by to przeżycie było głębsze i bardziej intensywne, do tak wyszukanej czekolady należy dobrać odpowiednie wino. Czekolada 70% kakao - doskonała z chilijskim Merlot Ciemna czekolada o złożonym smaku. Odkryj brzmiące w niej nuty karmelu i miodu, aromaty owoców i róż – całe bogactwo zróżnicowanej...