• Informacje na temat:

    biala czekolada plastyczna

Przepisy na temat: biala czekolada plastyczna
  • Malinowe sakiewki z białą czekoladą

    Mąkę przesiej z solą na stolnicę lub bezpośrednio na stół.

  • Czekolada na gorąco zawsze kojarzyła mi się z kakao i ciemną czekoladą. Nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała innej opcji, z białą czekoladą. Efekt i przepis poniżej. Mnie ta wersja przypadła do gustu, mojemu mężowi również.

  • Kulinarne abc

    Domowa masa plastyczna Zalej 5 łyżkami zimnej wody 2 łyżeczki żelatyny. Gdy napęcznieje, dodaj 5 dag glukozy w proszku. Podgrzewaj na wolnym ogniu, cały czas mieszając, aż żelatyna się rozpuści. Odstaw do przestygnięcia. Zmiksuj z 20 dag cukru pudru i, ewentualnie, barwnikiem lub aromatem. Przełóż na stolnicę, zagniataj, aż masa przestanie kleić się do rąk. Wycinaj ozdoby. Kratka do ciasta Nie...

  • Gorąca biała czekolada

  • Gorąca, słodka, aromatyczna... Idealna na chłodny jesienny wieczór.

  • Przepis powstał na podstawowej bazie lodów, chociaż zrobiłam o połowę mniejsze proporcje niż w podstawowym przepisie, bo chciałam wypróbować dwa smaki. Główny smak to biała czekolada i bazylia, dodatkowo podkreślony sokiem z kwaśnej pomarańczy i posypką z rozdrobnionych pistacji. Naprawdę się udały i smakowały.

  • Delikatna i smaczna domowa czekolada dla wszystkich.

  • Masa plastyczna do tortów z mlekiem w proszku jest bardzo prosta i oczywiście smaczniejsza niż ta z glukozą.

  • Fantazyjnie zakręcona czekolada dla wielbicieli białej i gorzkiej czekolady oraz masła orzechowego.

  • Tort na urodziny czy imieniny, tort na imprezy. Tort o smaku porzeczek z ciastem czekoladowym. Góra z polewą czekoladową i ozdobami cukrowymi.

Artykuły na temat: biala czekolada plastyczna
  • Paulina Smaszcz-Kurzajewska: Nie zrobiłabym sobie "glonowatych" ust

    Paulina Smaszcz-Kurzajewska przyznaje, że korzysta z usług lekarzy medycyny estetycznej, ale "glonowatych" ust by sobie nie zrobiła. Dziennikarka w trosce o urodę stosuje też zdrową dietę. - Unikam białego cukru, białej mąki i soli - mówi prezenterka.

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Ametyst - ten deser podbija internet!

    Geoda z kryształami ametystu - to kolejny pomysłowy deser, który stał się hitem internetu. Można nim zadziwić gości, ale jego przygotowanie to także świetny pomysł na edukayjną zabawę z dzieckiem. Zobacz, jak zrobić słodkie geody!

  • Gorzka, mleczna, nadziewana, z orzechami, a może biała? Niewątpliwa królowa deserów oraz słodyczy. O czym mowa? Oczywiście o czekoladzie! Pyszna, uwodzicielska i uzależniająca, wykorzystywana w kuchni jako afrodyzjak. 12 kwietnia jest jej światowym świętem, które należy koniecznie uczcić chociaż małą kosteczką. Fot. 123RF Ponoć osobowości każdego człowieka odpowiada dany typ czekolady. Nie istnieje chyba osoba, która za nią nie przepada, wyłączając osoby na nią uczulone. Jej ogromna...

  • Gdzie jest tort? Na weselu!

    Kiedyś od znajomej usłyszałam: "nie ma wesela bez jedzenia". To prawda. Po uroczystych zaślubinach młoda para chce w gronie rodziny i przyjaciół uczcić tę pamiętną chwilę przy suto nakrytym stole, a w przerwach między kolejnymi daniami bawić się przy dźwiękach dobrej muzyki. Każde wesele jest inne, ale są pewne elementy, które obecne są zawsze. Jednym z nich jest tort weselny.

  • O tym, jak umiejętnie zestawiać ze sobą smaki wina i czekolady Łączenie czekolady Lindt Excellence z winem to najlepszy sposób, aby pobudzić zmysły i odkryć cały wachlarz nowych doznań i smaków. Ale by to przeżycie było głębsze i bardziej intensywne, do tak wyszukanej czekolady należy dobrać odpowiednie wino. Czekolada 70% kakao - doskonała z chilijskim Merlot Ciemna czekolada o złożonym smaku. Odkryj brzmiące w niej nuty karmelu i miodu, aromaty owoców i róż – całe bogactwo zróżnicowanej...

  • Pogoda na miłość

    Czasem porywa nas na chwilę, czasem zostaje z nami przez całe życie. Wakacyjny romans, czyli miłosne uniesienie z latem w tle.

  • Apetyczna książka napisana z myślą o tych, którzy pragną nauczyć się sztuki czekoladnictwa od samych mistrzów i wykonać we własnej kuchni musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady. Dzięki poradom Omara Busi, znanego cukiernika specjalizującego się w wytwarzaniu czekolady, można łatwo poznać podstawowe sztuczki i techniki profesjonalnego wytwarzania i dekorowania deserów „czekoladowych", którym trudno się oprzeć.Dla kogo jest ta książką?- wszyscy, którzy uwielbiają smak...

  • Słodki warunek małżeńskiego dobrobytu

    ...modnym sposobem na udekorowanie tortu weselnego jest plastyczna masa jadalna. Ten zapoczątkowany w Stanach Zjednoczonych zwyczaj pojawił się na polskim rynku dopiero niedawno, ale zyskuje coraz szersze(...) czy egzotycznych owoców. Często spotkać można torty dwu- lub więcej smakowe, gdzie podstawowym smakiem jest śmietana, czekolada, orzech lub wanilia, a dodatkowym np. jakiś smak owocowy. Słodkie...

  • W codziennym pędzie, natłoku obowiązków, w nieustającym poczuciu, że coś musimy jeszcze zrobić, o czymś pamiętać – często zapominamy o własnych potrzebach, o tym jak pachnie powietrze po deszczu, jak smakuje dobra czekolada, czy jak szumią drzewa. Pragniemy więcej, dalej i szybciej, choć wcale nie sprawia to nam radości. Brzmi znajomo? Zwolnij. Zobacz, jak wiele Ci umyka. To właściwy moment, żeby odetchnąć i naprawdę poczuć to wszystko, co dzieje się wokół Ciebie. Praktyka Mindfulness pozwala...