• Informacje na temat:

    bia la kaszanka

Przepisy na temat: bia la kaszanka
  • Dobra.w smaku kwaskowata,szybko się ją robi

  • Kolejne danie mojego męża.

  • Bardzo proste i smaczne danie. Tak przygotowaną kaszankę można z powodzeniem położyć na grill.

  • Taki smak, musi poznać każda ceperka...HEJ!

  • Biała kaszanka smażona, podana z warzywną sałatką. Polecam.

  • Smażona biała kaszanka podana z warzywną sałatką ze słoja. Przepis na wykonanie białej kaszanki znajduje się w moich przepisach. Polecam.

  • Smażona kaszanka z cebulą, a do tego ogórek i chleb razowy. Szybko, tanio i pysznie!!!

  • Kaszanka na inny sposób.

  • Często spotykana na śląsku a mnie się zachciało trochę pogrillować w zimie.

  • Kaszankę z patelni pamiętam z dzieciństwa – jedno z ulubionych dań mojego taty :) Sama też lubię od czasu do czasu ją zjeść. Tylko zawsze jem na końcu, bo ja osobiście najbardziej gustuję w mocno wysmażonej. Zazwyczaj jest więc tak, że wszyscy przy stole jedzą swoje porcje, a moją kaszanka jeszcze się przypieka na patelni :)

Artykuły na temat: bia la kaszanka
  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Niektóre z tradycyjnych, polskich potraw sprawiają, że obcokrajowcom robi się słabo – w końcu kto przy zdrowych zmysłach zjadłby smalec, kiszoną kapustę lub kaczą krew? Odpowiedź jest prosta – Polacy. Polska kuchnia jest wyjątkowo smaczna - któż byłby w stanie oprzeć się tym smakowitym ciastom, aromatycznym zupom i przepysznym wędlinom? Istnieje jednak kilka potraw, które chociaż nam wydają się zupełnie normalne, wprawiają w osłupienie wielu obcokrajowców. Jeśli kiedykolwiek będziecie...

  • Konkurs trwa! Zobacz przepisy, które zostaną wykonane przez uczestników w II półfinale. Który z przepisów zachwycił Cię najbardziej? Oceń! Ewelina Kittner Danie główne Gulasz wołowy z suszonymi pomidorami Krótki opis: Moja propozycja na obiad to gulasz wołowy z aromatycznymi suszonymi pomidorami. Mięso długo duszone na wolnym ogniu staje się niewiarygodnie miękkie i smaczne. Znakomicie pasuje z kaszą gryczaną. Gorąco polecam. Składniki - 400-500g mięsa wołowego na...

  • Pati Sokół to artystka i wokalistka. W maju pokaże autorski seans muzyczny pt. "Neverland", w którym udział wezmą m.in. Magda Różczka, Maciej Stuhr i Tomasz Kot. Nam zdradza sekrety swojej witariańskiej diety. Fot. Jarosław Antoniak/ MW MEDIA 1. Moja ulubiona potrawa to... sałatka à la Pati: sałata/szpinak/rukola/mix sałat + rodzynki/morwa suszona + nerkowce + słonecznik + surowe pieczarki + świeża papaja + do tego sos z mango à la Pati :) 2. Najlepsza przekąska to... plasterek arbuza na...

  • Kolejna, po bestsellerowym Paryskim szyku i Paryskim szyku w Twoim domu, część doskonałej serii książek „paryskich”! Trish Deseine jest obecnie najbardziej uwielbianą autorką książek kucharskich we Francji. W tym przewodniku po życiu kulinarnym Miasta Światła dzieli się swoją tajemną wiedzą na temat najbardziej cenionych przez nią restauracji, kawiarni, cukierni, piekarni i innych miejsc, w których można dobrze - co nie musi znaczyć: drogo - zjeść lub zrobić zakupy. Znajdziemy tu także...

  • Już w dniach 23-31 października odbędzie się festiwal najlepszych restauracji RESTAURANT WEEK. W najwięks zym i najważniej s zym ogólnopolskim święcie Restauracji udział weźmie ponad 150 najlepszych restauracji w najważniejszych polskich miastach. Jesienna edycja RESTAURANT WEEK inspirowana jest lokalnymi smakami i składnikami. Po raz pierwszy odbędzie się też w całej Aglomeracji Śląskiej i Bielsku-Białej. Festiwal najlepszych restauracji RESTAURANT WEEK odbywa się od 2014 roku. Uczestniczą w...