• Informacje na temat:

    bezpestkowa

Przepisy na temat: bezpestkowa
  • Pyszne koktajle, które nie tuczą

    Koktajle są szybkie w przygotowaniu i zdrowe, a przy okazji wspaniale smakują. Te, które dzisiaj przedstawimy zawierają probiotyki, witaminy, minerały i nienasycone tłuszcze, a w dodatku służą zachowaniu płaskiego brzucha. Są idealne na śniadanie, lunch czy podwieczorek.

  • Przepis wart wypróbowania: "Surówka z selera"

  • Placek mandarynkowy

    Pyszne ciasto.

  • Kocham ten zapach wiosny, który unosi się już w powietrzu. Choć mam wrażenie, że w tym roku wiosna do Irlandii Północnej idzie chyba okrężną drogą :). Wiosna jednak jest na talerzu! W postaci świeżej, orzeźwiającej i pysznej fit sałatki. To wspaniała kompozycja smaków, która idealnie ze sobą współgra. Łagodny, lekko czosnkowy aromat liści czosnku niedźwiedziego, delikatny kurczak i pikantny ser houllumi - to wszystko wspaniale balansuje ze słodką pomarańczą i pysznym dressingiem. Spróbujcie...

  • Lato zamknięte w słoiku

    Lato w pełni. Zmęczeni długą zimą i zdecydowanie za krótką wiosną z niecierpliwością czekamy na pierwsze świeże owoce i warzywa. Korzystamy z dobrodziejstw natury na całego wiedząc, że lato nie potrwa wiecznie i znów przyjdzie nam niecierpliwie wypatrywać wiosny.

  • Bardzo prosty przepis na koreczki imprezowe - ser pleśniowy w połączeniu z orzechami i winogronami daje naprawdę pyszny efekt :)

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    "Ta książką jest niesamowita. Gotuję z nią prawie codziennie. Co za zmiana! Największym sukcesem jest to, że mój mąż zrzucił 22 kg. Jestem z niego niesamowicie dumna!". To zdanie Nicholi Beard, która mówi o książce "Kudłaci kucharze". Chcesz schudnąć, ale lubisz jeść? Prezentujemy wam pięć przepisów z tej właśnie książki. Dietetyczne jedzenie jeszcze nigdy nie smakowało tak dobrze!

  • Szybko się ją robi, zawiera mało składników, a smakuje wyjątkowo!

  • Jesienny piknik w wiejskim stylu

    Pyszny posiłek na świeżym powietrzu to świetny pomysł na ostatnie ciepłe dni. Przygotuj proste dania wiejskiej kuchni, podaj je w altanie lub na wystawionym do ogrodu stole i ciesz się pogodnym jesiennym popołudniem w gronie przyjaciół.

  • Prosta, szybka sałatka imprezowa. Ma być smacznie i nieskomplikowanie.

Artykuły na temat: bezpestkowa
  • Jak kupować cytrusy

    Dostarczają zimowej porcji witamin, która chroni przed przeziębieniami. Stanowią smaczną przekąskę i składnik wielu dań: koktajli, sałatek, ciast i deserów. Zanim jednak sięgniesz po pomarańcze czy cytryny, upewnij się, że są świeże i soczyste.

  • Babeczki z masłem orzechowym i dżemem

    Jedną z rzeczy, które lubię najbardziej, jest zamienianie tradycyjnych deserów w babeczki, a te powyższe są abso- lutnym numerem jeden takich eksperymentów. Możesz do nich użyć gładkiego masła orzechowego lub takiego z kawałkami orzechów – jak wolisz.

  • Odchudzasz się? Zjedz sushi!

    Surowa ryba, marynowana japońska rzodkiew i imbir, sezam, chrzan wasabi oraz oczywiście specyficzny, kleisty ryż oraz wodorosty nori. Sprawdziliśmy, jakie wartości odżywcze mają najpopularniejsze składniki sushi. Przeczytaj, szczególnie gdy lubisz zdrowo jeść lub jesteś na diecie.

  • Podróże kulinarne: Przystanek winogrona

    W podróżach kulinarnych czas na winogrona. Dla większości z nas to wyłącznie owoce deserowe, jednak zgodnie z tradycjami kuchni śródziemnomorskiej, są one ważnym składnikiem zarówno pikantnych przystawek, jak i dań głównych.

  • Lekko w brzuchu

    Tłustych, pikantnych dań próbujesz tylko od święta, bo masz wrażliwy żołądek? Podobnie robi coraz więcej młodych Polek. Ale bywa, że i prawidłowe odżywianie nie zapobiega mdłościom, wzdęciom, zgadze. Bo nawet niektóre zdrowe produkty, jedzone w nadmiarze, podrażniają układ pokarmowy.

  • Owoc owocowi nierówny

    Eksperymenty pokazały, że dzieci zjadają niemal 2-krotnie więcej owoców, jeśli poda się je w atrakcyjny i zabawny sposób.

  • Czy należy bać się modyfikowanej żywności?

    GMO (Genetically Modified Organism) - to organizmy, których geny zostały zmienione przez człowieka. Naukowcy mówią, że zmodyfikowana żywność jest bezpieczna, wielu z nas jednak jest w stosunku do GMO nieufnych. Czy jest się czego bać?

  • Jesienny piknik w wiejskim stylu

    Pyszny posiłek na świeżym powietrzu to świetny pomysł na ostatnie ciepłe dni. Przygotuj proste dania wiejskiej kuchni, podaj je w altanie lub na wystawionym do ogrodu stole i ciesz się pogodnym jesiennym popołudniem w gronie przyjaciół.

  • Czy należy bać się modyfikowanej żywności?

    GMO (Genetically Modified Organism) - to organizmy, których geny zostały zmienione przez człowieka. Naukowcy mówią, że zmodyfikowana żywność jest bezpieczna, wielu z nas jednak jest w stosunku do GMO nieufnych. Czy jest się czego bać?

  • Owoce pod kołderką