• Informacje na temat:

    beef srtogonow

Przepisy na temat: beef srtogonow
  • Wspaniale danie na bazie wolowiny. Mozna spozywac z kromka chrupiacego chleba, z dodatkiem grubego makaronu - jak kto woli. Smacznego !!

  • Bardzo popularna w Ameryce suszona wołowina zwana Beef Jerky zyskuje coraz więcej fanów także w Polsce. Niestety Beef Jerky które można kupić w sklepach jest bardzo drogie. Taka suszona wołowina kosztuje kilkanaście złotych za 25 gramowe opakowanie. Pokażę Wam jak domowym sposobem przygotować pyszną suszoną wołowinę.

  • Cześć =) Dziś chciałbym zaprezentować potrawę jednogarnkową, w krajach anglojęzycznych nazywana: "stew", a w tym przypadku Beef Stew, czyli po polsku - wołową potrawkę z warzywami.

  • Z wyprobowanych przeze mnie - najlepszy sosob na pozbycie sie skorki z papryki. I najprostszy.

  • Uwielbiam wolno pieczone mięsa. Dziś prezentuję moją wersję pulled beef podaną w bułce, ponieważ tak smakuje mi najbardziej.

  • Idealne danie na sylwestrową domówkę podane z pieczywem :) i na noworoczny lub inny obiad :) Wersja ekonomiczna :) a smak, choć wzmocniony węgierską nutą, zbliżony do znanego dania Beuf Strogonow, Beef Strogonoff czy jak tam jeszcze zwą to generalskie rosyjsko-francuskie danie Przepis na 6-8 porcji.

Artykuły na temat: beef srtogonow
  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Nie masz jeszcze pomysłu na świąteczne menu i dekoracje? Podpowiadamy, jak sprawić, by tegoroczny świąteczny obiad na długo pozostał w pamięci twoich gości. Czego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole? Po pierwsze: Święconki Święconka (nazywana także święconym) to tradycyjna nazwa pokarmów, które świeci się w kościołach w Wielką Sobotę. Zgodnie ze starym zwyczajem, który sięga XIV wieku, gospodynie wkładają do wiklinowych koszyków (zdobionych...

  • Lubicie wyzwania? Myślicie, że podołalibyście tym jedzeniowym konkursom? Sprawdź, jakie testy oferują restauracje na całym świecie. Fot. 123RF/Picsel Wyzwania restauracyjne i barowe są popularną formą promocji, zwłaszcza w krajach anglojęzycznych. Są to konkursy, które polegają na zjedzeniu określonej ilości jakiegoś jedzenia w pewnych wyznaczonych ramach czasowych. Taki challenge przyciąga do lokalu ludzi, zainteresowanych olbrzymimi porcjami jedzenia. Jeżeli biorący udział w konkursie...

  • Organizując imprezę sylwestrową, powinniśmy zadbać o to, by goście mieli co jeść. Jakie przekąski możemy zaoferować, by zachwycić ich podniebienia i co sprawdzi się najlepiej na powitanie Nowego Roku? Fot. 123RF/PicselNie ważne, czy mamy w planach zwykłą domówkę ze znajomymi czy może ekskluzywne przyjęcie. Przekąski są jednym z najważniejszych punktów każdej sylwestrowej imprezy. W końcu jak bawić się całą noc o pustym żołądku? Koreczki i inne finger foods Finger foods to po prostu...

  • To fakt, że w mięsie i innych grillowanych produktach mogą powstawać szkodliwe związki chemiczne, które z dużym prawdopodobieństwem zwiększają ryzyko raka. Mamy dobrą wiadomość: Można się przed nimi obronić! Marynata zmniejsza ilość toksycznych substancji powstających przy grillowaniu.     Fot. John Liu / Flickr Grillowanie może być zarówno bardzo zdrowe (tłuszcz z potrawy się wytapia), ale i bardzo niezdrowe (w mięsie i produktach zawierających skrobię wytrącają się substancje rakotwórcze)....

  • Konkurs trwa! Zobacz przepisy, które zostaną wykonane przez uczestników w II półfinale. Który z przepisów zachwycił Cię najbardziej? Oceń! Ewelina Kittner Danie główne Gulasz wołowy z suszonymi pomidorami Krótki opis: Moja propozycja na obiad to gulasz wołowy z aromatycznymi suszonymi pomidorami. Mięso długo duszone na wolnym ogniu staje się niewiarygodnie miękkie i smaczne. Znakomicie pasuje z kaszą gryczaną. Gorąco polecam.   Składniki - 400-500g mięsa wołowego na gulasz - 1 cebula...